Pasijungi į maują versiją, lygtai turėtų normaliai veikt forumas, ar ne? Bet lygiai toks pat sup...as, kaip ir senoj versijoj.🤦♀️🤦♀️🤦♀️
ne , kazko stringa forumas nuotraukos nerodo, ten nuotrauka su uzrasu , bet tiek to matyt nereikia, kad nerodo
visos forumo verisjos ziauriai grybauja. Kazin kiek jis dar gyvuos
https://www.youtube....h?v=BjbiWS7vcFY
Man jis idomus tuo, kad paziurejusi ji pagalvojau, kuris tos grupes moteru elgesys yra joms naturalus, prigimtinis, o kuris primestinis, itakotas stereotipu.
Idomu, bent jau man, kaip tos moterys pateike daina, pati klipo rezisura, koncepcija.
However, in five EU Member States, the majority of scientists and engineers were women: Lithuania (57% female), Bulgaria and Latvia (both 53%), Portugal (51%) and Denmark (just over 50%).
https://ec.europa.eu...SosInaBV_iyA8q8
Pasidziaukim Lietuva pirmoje vietoje. as gi sakiau, kad musu niekas nestabde ir netrukde rinktis kokia tik nori profesija.
Neaišku kiek gyvuos, bet tu laikysies jame iki galo, ane? Meilė iki grabo lentos
Norejau Is_Sviesos pradziuginti pamaciau, pernia metu duomenys, bet vis tiek nepasikeite gal labai is esmes. Ji vis pergyvena, kad Lt per mazai mergaiciu eina i moksla.
However, in five EU Member States, the majority of scientists and engineers were women: Lithuania (57% female), Bulgaria and Latvia (both 53%), Portugal (51%) and Denmark (just over 50%).
https://ec.europa.eu...SosInaBV_iyA8q8
Pasidziaukim Lietuva pirmoje vietoje. as gi sakiau, kad musu niekas nestabde ir netrukde rinktis kokia tik nori profesija.
Pirma:
As visa laika sneku apie didesni moteru kieki STEM, o ne moksle apskritai. Sita statistika yra apie visas mokslininkes: filologijos, sociologijos ir t.t.
Antra:
As FB ir linkedin seku kruva organizaciju ka nors veikianciu lygybes tema, tad sita jau maciau ryte.
Trecia:
Sita tema, kaip ir visos kitos rodo, kad norint suprasti kas kur ir kaip, reikia dometis. Statistika graziai atrodo, ar tai atspindi lygybe? Zinoma, kad ne.
Pridesiu savo komentaru.
Pliusai:
- Moterys Lietuvoje gali ir nori gilintis i moksla bendrai paemus
- Moterys aktyvios darbo rinkoje
Minusai:
- STEM srityse moteru vis dar mazai, arba labai mazai
- Nepaisant didelio moteru skaiciaus, vadovaujancias pareigas vis dar uzima vyrai. As dabar bandziau prisiminti ar buvo kada VU rektorE. Ir man nesigavo. Gal kas zino? Kazkada maciau VU Filologijos fakulteto galva. Nu kas atspes? Tai aisku - vyras. As ten kazkada esu prasiejusi. Vyro reikia labai ieskoti. PIrmas sutiktas bus stalius. Kai reikia surasti zmogu i vadovaujancias pareigas, oj, kaip netiketa...
- LT mokslas siaip jau yra prastai apmokama sritis. Tai sita statistika rodo, kad moterys sutinka dirbti uz mazesni atlyginima. Kazi kaip butu, jei tai pasikeistu? Itariu programavimo likima.

- Moterims mokslininkems is mano stebejimo daznai numetamas popiergaliu darbas. Maciau istaigoje apie 20 mokslininku. Viena moteris. Labai truko administratoriu, popiergaliu stumdytoju, nes universitetas neskiria etato, taciau kazkas is mokslininku vistiek turejo tuos popierius pakilnoti. Kam buvo patiketos visiskai su mokslu nesusijusios uzduotys? Taip, tai vienintelei su XX chromosomomis.
PhD studentu lygiu maciau ta pati.
Idomu, bent jau man, kaip tos moterys pateike daina, pati klipo rezisura, koncepcija.
Negrazus gabalas.
Per M1 reklamavo o 2 dienas - paziurejau - nekazka.
Gal kazka ne taip pateike internetas, bet apie Zemaite skaiciau negrazius dalykus. Nemalonu ir tiek.
Papildyta:
Ai, dar kada pagalvojau, kad tu zkb- is nico " gvnkbobute" Prikolnai
O dieve, tu visai nei pasidziaugti nemoki niekuom, taip rimtai paziurejai i viska, nu kam taip siek tiek laisvumo gyvenime reikia
[*]Moterims mokslininkems is mano stebejimo daznai numetamas popiergaliu darbas. Maciau istaigoje apie 20 mokslininku. Viena moteris. Labai truko administratoriu, popiergaliu stumdytoju, nes universitetas neskiria etato, taciau kazkas is mokslininku vistiek turejo tuos popierius pakilnoti. Kam buvo patiketos visiskai su mokslu nesusijusios uzduotys? Taip, tai vienintelei su XX chromosomomis.
Galiu pasidziaugt is savo phd patirties, kad nors ir buvo viena kita XX, bet berniukai tokie saunus, savo popierius tvarkydavosi patys
Papildyta:
Lietuvoje viskas blogai ir tik blogiau bus.
Itariu, kad tokiu dauguma dabar suaugusiu, kurie neva storeja del ligu, nors kemsa vien suda ir nesportuoja visai. Dabar tokia karta uzaugusi, kur nebevalgo jau tik to, ka teveliai darze uzaugino, nes po uzdangos kritimo atsidare sienos ir plusta ivairiausios nesamones ant musu stalu, su daugybe chemijos ir cukru, o mes vis dar neismokome sveikai maitintis dauguma.
Stambokas buvau nuo mažens, mano giminė turi polinkį į tokį kūno sudėjimą, turbūt tokie genai. Vaikystėje buvau burbuliukas.
svorio man pridėjo ir tuo metu pripažinta astma, išrašyti stiprūs hormoniniai vaistai, nuo kurių ir apetitas augo, ir svoris dvigubai kilo
Trūko, mano nuomone, didelio noro ir motyvacijos
buvo 116.5 kg ir, manau, galutinis taškas buvo, kai pablogėjo sveikata, didėjo kraujospūdis. Daktarai patvirtino, jog turiu problemų dėl aukšto kraujo spaudimo ir viena iš priežasčių buvo per didelis antsvoris.
pradėjau maitintis penkis kartus per dieną, valgyti daugiau baltymų, pavyzdžiui, vištieną, įvairias daržoves, gerti daugiau vandens
Sunkiausia buvo atsisakyti mano mėgstamų limonadų, traškučių, greito maisto ir naktinių valgymų.
Jaučiuosi labai gerai, sveikatos problemos dingo
https://m.delfi.lt/g...php?id=83505669