aš tai mūrniam, deja, gyvenu. bet draugams namą padėjom. super buvo.
QUOTE(given444 @ 2021 02 11, 19:40)
aš tai mūrniam, deja, gyvenu. bet draugams namą padėjom. super buvo.
As apie statybines technologijas mokinausi, dar kai nemokejau skaityti ir man mama skaite pasaka, Trys parsiukai.
Muras yra jega.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 11, 19:52)
As apie statybines technologijas mokinausi, dar kai nemokejau skaityti ir man mama skaite pasaka, Trys parsiukai.
Muras yra jega.
Muras yra jega.
nu kam tu taip bukai kartais parasai? pasidomek tau sakoma, siais laikais ne trimis parsiukais. Muras pats salciausias namas, jam reikia dagiausia apsildinimo, jis dregsta, pelyja ir t.t.
kanapes su moliu pats ekologiskiausias, silciausias, molis is vis superine statybine medziga, jis "kviepuoja", sugeria i save toksinus, kaip ir medis beja, ziema siltas, vasara vesina.
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 11, 19:55)
nu kam tu taip bukai kartais parasai? pasidomek tau sakoma, siais laikais ne trimis parsiukais. Muras pats salciausias namas, jam reikia dagiausia apsildinimo, jis dregsta, pelyja ir t.t.
kanapes su moliu pats ekologiskiausias, silciausias, molis is vis superine statybine medziga, jis "kviepuoja", sugeria i save toksinus, kaip ir medis beja, ziema siltas, vasara vesina.
Muras tai yra nesancioji medziaga. Jei tik muras tai salta tvirtove, kurios apkurenti ko gero neimanoma...
Muras uztikrina stabiluma, o dregmes vdeinimo silumos izoliacijos problemos sprendziamos atskirai.
Aisku galima susikalti ir is lazdu korpusa, apkalti ruberoidu, kaip cigonu tabre nereikes muro bus pigiau
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 11, 19:59)
Muras tai yra nesancioji medziaga. Jei tik muras tai salta tvirtove, kurios apkurenti ko gero neimanoma...
Muras uztikrina stabiluma, o dregmes vdeinimo silumos izoliacijos problemos sprendziamos atskirai.
Aisku galima susikalti ir is lazdu korpusa, apkalti ruberoidu, kaip cigonu tabre nereikes muro bus pigiau
bet galima ir siaudu ir molio misinio statyti, tai daug patikimesne ir ilgaamziskesne konstrukcija, kuo ilgiau toks namas stovi tuo jis tvirtesnis darosi, sildyti papildomai nereikia.
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 11, 20:10)
bet galima ir siaudu ir molio misinio statyti, tai daug patikimesne ir ilgaamziskesne konstrukcija, kuo ilgiau toks namas stovi tuo jis tvirtesnis darosi, sildyti papildomai nereikia.
Perdengimus irgi is siaudu?
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 11, 20:21)
Perdengimus irgi is siaudu?
kodel medis irgi naudojamas prie tokiu statybu.
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 11, 20:29)
Eik su savo mediniais perdengimais... stabilumas tragiskas,,, O raudonas gaidys tai sudegins viska
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 11, 19:55)
Koks tokiu sienu ilgaamžiškumas? As galvoju tikrai zymiai trumpesnis turetu buti, nei dvieju eiiu plytu su oro tarpu, sujungtų armatūra. Praktiškiau gal pasikwisti šildymo sistema, nei laikancias sienas. Cia mano, kaip statybu inzinieriaus pamastymai

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 11, 20:10)
Del ilgaamziskumo sulyginimo nesutikciau.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 11, 20:38)
Eik su savo mediniais perdengimais... stabilumas tragiskas,,, O raudonas gaidys tai sudegins viska
Turiu kaip palyginti (Lietuvoje - plokštės, Anglijoje - mwdis...kas mane labai nustebino) tarp medzio perdengimo ir ploksciu. Plokštės laimi.
Vien paemus garso izoliacija - skirtumas milziniskas.
Bet...kiekvienam savo.
As pvz azuolinius langu remus labiau megstu nei plastikinius.
statybininkai apie medini perdengima sakydavo taip: veliau klausysies kaip vaikai krusas 😂😂😂
QUOTE(arbuzas77 @ 2021 02 11, 21:08)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="lutuke123" data-cid="72782035" data-time="1613068167"><div><p>kodel medis irgi naudojamas prie tokiu statybu.</p></div></blockquote><p>statybininkai apie medini perdengima sakydavo taip: veliau klausysies kaip vaikai krusas 😂😂😂</p>
Patikėk

O vat vertingiausia ir ilgaamziskiausia stogo danga visada buvo degintos molinės čerpės...bet ir brangiausia

QUOTE(-burbanti- @ 2021 02 11, 20:51)
Koks tokiu sienu ilgaamžiškumas? As galvoju tikrai zymiai trumpesnis turetu buti, nei dvieju eiiu plytu su oro tarpu, sujungtų armatūra. Praktiškiau gal pasikwisti šildymo sistema, nei laikancias sienas. Cia mano, kaip statybu inzinieriaus pamastymai 
Papildyta:
Papildyta:
Turiu kaip palyginti (Lietuvoje - plokštės, Anglijoje - mwdis...kas mane labai nustebino) tarp medzio perdengimo ir ploksciu. Plokštės laimi.
Bet...kiekvienam savo.

Papildyta:
Papildyta:
Bet...kiekvienam savo.
Labai geras, as skaiciau sia knyga, jie tyrinejo apleista nama airijoje, kuri skuo puikiausiai issilaike, net su sugriuvusiu stogu. Vieni is ilgaamziskiausiu technologiju. Jus vargu ar moke apie tokius namus aukstojoje. Lietuvoje ju yra siek tiek Klaipedos rajone , kiek maciau. Tiek, kad seniau siaudai buvo prabanga, tai jie siek tiek vesesni gali buti, ziurint su kuo molis maisytas. Airijoje tai labai daug tokiu namu. (Cob houses) O Indijoje is vis stovi ten tukstameciais yra ir tokiu, aisku ir klimatas kitos. Bet labai faini namai, jei tureciau daug pinigu toki statyciau

The Hand Sculpted House: A Practical and Philosophical Guide to Building a Cob Cottage
https://www.ribabook...e_9781890132347
Man irgi mediniai priimtiniau del daugelio aspektu, tik azuoliniu neipirkom, paprastus is pusies taso, bet technologija gera, tikiuosi laikys gerai.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2021 02 12, 11:25)
Patikėk
O vat vertingiausia ir ilgaamziskiausia stogo danga visada buvo degintos molinės čerpės...bet ir brangiausia
taip buvo. Dabar nesidomejau kas naujesnio ir geresnio sukurta.

Kiek domejausi nera nieko geriau sukurta, tai is tikro geriausia danga, bet taip brangiausia. Jom gal prilygsta airiu tradiciniai namai dengti tom tokiom akmens plokstem, Uk gal panasiai, nes geriausios laikomos is Welso.
Mum kaip tik dabar galvos skausmas koki stoga daryti

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 11, 20:38)
moliniai namai(cob houses), maziausiai degus