As tai nematau ka tokio baisaus reikia daryti namie. Pas mus darzu nera, kaip Lietuvoje, - lysviu raveti ir kompotu vakuoti nereikia .

O ka reiskia buti "stipria" moterimi...
Del tos emocines priklausomybes ir sunku, kai nutruksta ilgalaikiai santikiai, turi praeiti tas "gedejimo" laikotarpis. O kiek tas laikotarpis tesiasi priklauso nuo zmogaus gebejimo "atsistoti ant koju".
Siaip mane kartais glumina kai kuriu bandymas subanalinti lygiavertes partnerystes santikius.
Na gerai. OK. pazaiskime. Na kiek per menesi vyras taiso skalbimo, ar dar kokias kitas masinas? O elementarius, rutininius namu ruosos darbus, moteris, jei seimoje vyrauja patriarchalinis modelis, daro kasdiena, neziurint i tai kad ji diena dirbo darbe. Kai neva tikri, vyriski vyrai guli ant sofutes laikrastuka skaito, mobiliaka maigo ir t.t. juk ne kiekviena diena genda masinos, didumoje nereikia skaldyti malku, medzioti mamutu...
Taigi as nematau kriminalo, jei vyras dalyvauja namu ruosos darbuose, gamina valgyti, isplauna indus, tvarko gyvenamaji plota ir t.t.
Manau, kad tevai PRIVALO paruosti sunu gyvenimui t.y. ismokinti ji atlikti tariamus moteriskus darbus. Mano galva nera norma, vyras vaikstantis su istrukusiom sagom, nesugebantis pasigaminti valgyti, ar gyvenantis "kiaulideje", vien todel kad savu laiku tevai neisugde elementarius iprocius, nes buvo itakoti stereotipu.
As irgi nezinau kas yra stipri moteris. Man rodos vyrai LT daznai stiprus tik butaforiskai, bet emociskai silpni, linke i nepriklausomybes, namie bejegiai, nei valgyt pasidarys, nei vaikus pamaitins, nei sau marskiniu issilygins. As nekalbu apie visus, bet pagal tai kiek moterys namu ruosai sugaista laiko, tai alkivaizdi tendencija. Emocinis silpnumas pasireiskia savizudybemis ir alkoholizmu. Turetume vyrus, kurie uzauginti ne tik pinigus uzdirbti, bet ir kitais namiskiu poreikiais pasirupinti ir dar savo psichika, tai moterims nukristu daug darbu.
Moonte, as jau cia rasiau ne karta, kad masinos kasdien netaisomos, o va valgyt kasdien reikia. Bet trukt uz vadziu, vel is pradziu. Geriau buti moteriska ir viskuo namie rupintis, pliust dirbti, visomoje praart daugiau vamandu ir isivaizduoti, kad cia tipo feministinio jungo nenesi. Nesi dar didesni. Ir dar dukras mokai. Gal ten kelios uzsienyje gyvenancios dirba puse etato, nu bet statistine lietuviska realybe gi ne tokia.
As tai nematau ka tokio baisaus reikia daryti namie. Pas mus darzu nera, kaip Lietuvoje, - lysviu raveti ir kompotu vakuoti nereikia .
Vistu su kiaulemis taip pat nelaikom, mes gyvenam kapitalistineje salyje, kur viska galima nusipirkti
Baisaus - nieko, bet as geriau skaitysiu knyga, nei plausiu indus.
Ir jeigu jau nieko baisaus, tai vyras irgi gali padaryti. Indai ne vagina plaunami. O siaip man kartotis atsibodo. Namu ruosa yra awesome. Grindu plovimas, lyginimas, viskas ten ciki. Tai moterys LT taip tai megsta, kad lyginant su vyrais tam skiria 6is kartus daugiau laiko. Grynai is idomumo ir nes tada moteriskom pasijaucia. Nu kai puodus plauna.
Manau, kad tevai PRIVALO paruosti sunu gyvenimui t.y. ismokinti ji atlikti tariamus moteriskus darbus. Mano galva nera norma, vyras vaikstantis su istrukusiom sagom, nesugebantis pasigaminti valgyti, ar gyvenantis "kiaulideje", vien todel kad savu laiku tevai neisugde elementarius iprocius, nes buvo itakoti stereotipu.
Butent. Ir dar turi sugebeti vaikais pasirupinti. As paaugle buvau, kai pazistama kviesdavo su dukra pabuti, jeigu jai reikedavo kur iseiti trumpam. Vaikas mazas buvo, vyras namie, bet kaip sake "nenoriu, kad zuvies pirsteliais maitintu". Tai ir sededavom dviese, as ir vaiko tevas.
tai pala, tai tavo vyras vien tik tarnas tada? jis tik plaus, tu skaitysi, kai remontą reiks daryti, tada vėl skaitysi? Ar tada jis knygą skaitys, o tu remontuosi?
Tu dar nesupratai, kad as uz dalinimasi pareigomis, o ne, kad jos butu vienam numestos? Uzsirasyk gal kazkur, jei atmintis tokia trumpa ir vis pamirsti.
O jei tu nenori, kad as sita tema snekeciau, tai paprasyk moderatoriu uzbaninti visus, kurie tradiciniais stereotipais tasosi per SM. Arba dar ignoruoti gali mane. As pvz ignoruoju kelis nares ir labai gerai, skustis nereikia.
Tiesa pasakius as niekaip nesuvokiu to poreikio metytis i krastutinumus. Santikiai seimoje kur zmones dalinasi darbais vadinami LYGIAVERCIAIS.
1. Pasnekova bandoma parodyti kaip idiota. Is cia ir visi klausimai, kas spinta nestu ir ar sagas susede kartu siutumete.
2. Zmogus nesupranta, kad gali buti lygiaverciai santykiai, kur abieju laikas gerbiamas, abieju karjeros svarbios
Manau abu variantai siuo atveju.
Jei rimtai, mane tai jau senai neglumina.
Na jei zmonems del to lengviau, tegu. Man nesunku paaiskinti, ypac jei realiai, gyvenime tai praktikuoji. Man nemotais, kad neva prarandu moteriskuma, gleznuma, kad man padeda vyras, kai gyveno kartu sunus, padejo dirbti namu ruosos darbus. Bet uz tat dirbdami kartu mes greiciau nudirbdavome rutininius buities darbus, taip sutaupydami laika kitai bendrai veiklai.
Man gi keistumas yra tame kad bandoma primesti radikaluji feminizma, ar pradedama kalbeti apie "stiprias moterys"... Manau, kad butent patriarchalineje seimoje moteris turi buti stipri, nes ji dirba darbe ir VIENA nudirba moterikus darbus seimoje.
Pirstu i aki, pritariu viskam, ka pasakei. Butent, butent, butent.
Ir butent, patriarchalineje seimoje moteris turi buti labai stipri, nes jai ir darbas, ir namu ruosa, ir vaikai, ir dar ligoniai, jei yra.
Ir dar santykiai moteriai. Gi cia kalbeta neseniai, kad butent nuo moters priklauso. Ir vyra ji sekmingu turi padaryti. Ir dar taip apzaisti, kad jis kvailiu nepasijustu salia esant, jei moteris protinga. Sitas mane isvis uzmuse. As galvoju, gal reikia susirasti toki vyra, kurio ego nezeistu, jei moteris smegenu turi? Ar tai nebutu iseitis?