QUOTE(given444 @ 2018 11 14, 21:36)
Mano galva yra taip: as suvokiau kažkuriam savo gyvenimo etape, kad mano dvasinis tobulėjmas ne(be)gali būti atkirstas nuo to, ką deduosi į savo lėkštę.
man atrodo visiškai natūralu tikėtis, kad juo žmogus dvasingesnis, juo labiau jis plečia savo meilę ir atjautą, išplėsdama ją iki nežmogiškų gyvybių.
man tai - kaip dukart du. negrįsčiau "atgal" nė už ką.
teisiog ateina toks etapas, kai suvoki, ir tiek. kūnu, esybe pajauti, ne vien "protu ar logika" į stalčius padėlioji.
(ir vat lygiai dėl tos pačios priežasties, aš geriau b12 ant liežuvio susipurkšiu nei nukankinsiu kitą gyvą būtybę - elementaru kaip du kart du.)
ranka nebekyla, gomurys neįsileidžia, nevirškina, sapnuose net bloga, (jei sapnuoju, kuomet verčia valgyti.)
anksčiau aš mąsčiau: ką čia tas maistas, tik "siela", svarbu, tik "žmonės", svarbu, tik "dvasinė meilė" svarbu.
tik "žmonės" svarbu. o tie gyvūnai - tai ką, pakvyks, pažvygs, vien du....tokia jų karma, taip jiems lemta(?)
prie to pačio ape žmonių galestingumą nežmonėms. su broliu/būsimu mediku pasikalbėjom apie technologijas, kurios, deja, vystysis daug greičiau nei žmogaus moralinis pajėgumas į meilės sąrašą įtraukti gyvūnus. mėsa bus gaminama laboratorijose dėl ekologiškumo, geresnio efektyvumo, jos išgavimo kaštų pigumo ir tt. žodžiu, žmonės tikrai nustos skersti gyvulius, nes tai labai neekonomiška, neekologiška, vargina (nuolat reikalauja palaikyti tam tikras profesijas(skerdikų, pvz), sudėtinga. su ląstelėmis bus dirbama laboratorijose, ir mėsa bus švaresnė.
kažkada tikrai žmonės skaitys istoriją, ir stebėsis, kaip protėviai matė prasmę/dorojosi su žviegesiais, krauju, išmatomis, skerdyklomis.
bet įvykęs pokytis - ne dėl meilės gyvūnams. viskas dėl efektyvesnių technologijų.
taigi, nelabai spėjame mes su meile. jos ribų praplėtimu.
p.s. taigi, Moonte, kažkiek protas/sąžinė veikia pas mane, bet ne tavojo linkme.
O kaip lengva dvasinuma suvesti vien i lekste. Tuomet tavojo dvasingumo tobulejimui neissemtos visos galimybes, kaip jau rasiau, AUGALAI YRA GYVAS ORGANIZMAS. Manau, neetiska sudygusias augalu seklas, gemalus, valgyti neleidus joms subresti isauginti seklas. O tau, kaip matau, kazkaip nelabai ju gaila, ir ne glumina kad valgai vos uzsigimusia augalo gyvybe. AR augalo myleti neiseina, kaip gyvuno,, zmogaus? O kai atsimini iskirstus Amazones miskus... TAi isvis sirdis is skausmo rauda, ar ne ju iskirtimas itakoja Zemes ekologija? Ir ka dabar dabar darom su ta tariama morale ir meile, kuri ribojasi lekstes turiniu?
As tai uz mylekime visus gyvus organizmus, be isimciu, tau kliuna kad neva sureiksminami zmones, tu sureisksmini gyvunu gyvybe, o kas myles augalus? Ar juos nepatogu paciai myleti, nes nebus ka valgyti, piliules neuztikrins nei gyvyes, nei moralumo.. Negi moraliau jausies jei zmonija neva noredama buti tariamai morali, is bado moraliai mirtu.
As palauksiu, nes tikiuosi kad neva manoji morale, kuri suponuoja atsakomybe uz tuos kuriuos prisijaukinai, dar prisibels.
Siaip as atsakymu patenkinta, veganizmas nera sveikas mitybos budas, nes negali mityba uztikrinti sveiko zmogaus organizmo VISU BUTINU GYVYBEI POREIKIU. Dekui ir uz tai, kad patvirtinai, kad esi farmacininku remeja, nes naudoji papildus, taip uztikrindama ju veikla.