Esu perskaičiusi nemažai knygų apie jį, jo kalbų, pamastymų, kūrybos. Jis yra tikrai Nepaprastas. Vien už jo išmintį aš galiu galvą guldyti. Kas jis - aš nepulsiu nei teigti nei neigti, tiesiog jis nėra paprastas žmogus.
Jūsų pasaulietišku protu neįmanoma suvokti Viešpaties kelių. Dievo negalima suvokti vien protu. Galite sulaukti Dievo malonės, bet negalite Jo paaiškinti. Jūsų samprotavimai tai tik spėliojimai, bandymas paslėpti savo nežinojimą po rafinuotų frazių drabužiu. Kiekvieną dieną, mylėdami artimą, įrodykite, kad žinote aukštesnio gyvenimo paslaptį. Kalbėkite švelniau, labiau tvardykitės. Išgyvenkite ramiai pergalę ir pralaimėjimą. Žinau kiekvieno Jūsų praeitį, dabartį ir ateitį. Nesivadovauju vien gailestingumu. Žinau jūsų praeitį, todėl į kiekvieną jūsųs žiuriu skirtingai. Jūsų kančia tai praeityje sąmoningai padaryto blogio pasekmė. Aš leidžiu jums kentėti, kartais sušvelnindamas aplinkybes. Aš neteikiu nei džiaugsmo, nei skausmo. Jūs patys sau nusikalate kaustančias grandines. Aš esu Ananda Svarupa palaimos įsikūnijimas. Ateikite, pasisemkite iš manęs anandos palaimos, gyvenkite toje palaimoje ir pripildykite savo gyvenimą šanti ramybės.
S.S. Baba