Įkraunama...
Įkraunama...

Satja Sai Baba

QUOTE(lotute @ 2006 10 09, 15:37)
mano mamos bendradarbe si tikejoma ispazysta, tai sake nevalgo viskas kas yra su akim, kol to tikejimo pasekeja nebuvo, tai buvo panasi i zmogu, o dabar tai kaip vaiksciojantis lavonas  blink.gif

tai nera tikejimas... tikejima kiekvienas pasiliekam ta , kurio ismokom... suvokem...o tas valgymas ar nevalgymas, kas su akim, kaip tu rasai, visai nesusije su Satja Sai Baba.
Atsakyti
buvau aš pas S.Sai Baba. galiu pasakyti tik tiek, jis yra Dievas žemėje...
Atsakyti
Esu perskaičiusi nemažai knygų apie jį, jo kalbų, pamastymų, kūrybos. Jis yra tikrai Nepaprastas. Vien už jo išmintį aš galiu galvą guldyti. Kas jis - aš nepulsiu nei teigti nei neigti, tiesiog jis nėra paprastas žmogus.

Jūsų pasaulietišku protu neįmanoma suvokti Viešpaties kelių. Dievo negalima suvokti vien protu. Galite sulaukti Dievo malonės, bet negalite Jo paaiškinti. Jūsų samprotavimai – tai tik spėliojimai, bandymas paslėpti savo nežinojimą po rafinuotų frazių drabužiu. Kiekvieną dieną, mylėdami artimą, įrodykite, kad žinote aukštesnio gyvenimo paslaptį. Kalbėkite švelniau, labiau tvardykitės. Išgyvenkite ramiai pergalę ir pralaimėjimą. Žinau kiekvieno Jūsų praeitį, dabartį ir ateitį. Nesivadovauju vien gailestingumu. Žinau jūsų praeitį, todėl į kiekvieną jūsųs žiuriu skirtingai. Jūsų kančia – tai praeityje sąmoningai padaryto blogio pasekmė. Aš leidžiu jums kentėti, kartais sušvelnindamas aplinkybes. Aš neteikiu nei džiaugsmo, nei skausmo. Jūs patys sau nusikalate kaustančias grandines. Aš esu Ananda Svarupa – palaimos įsikūnijimas. Ateikite, pasisemkite iš manęs anandos – palaimos, gyvenkite toje palaimoje ir pripildykite savo gyvenimą šanti – ramybės.
S.S. Baba
Atsakyti
QUOTE(Amunette @ 2007 01 02, 19:46)
S.S. Baba

O tikslas? Asmeniškai aš nenoriu liautis gimęs ir miręs. Esu mažai pasiekęs, niekada nesu patyręs net mažiausio Nirvanos atspindžio. Aš turiu čia ir dabar. Tai mano kančia, mano džiaugsmas. Kuo mažiau žinių, tuo kančia mažiau skaudina. Kam reikalingas Dievas?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 03, 14:30)
O tikslas? Asmeniškai aš nenoriu liautis gimęs ir miręs. Esu mažai pasiekęs, niekada nesu patyręs net mažiausio Nirvanos atspindžio. Aš turiu čia ir dabar. Tai mano kančia, mano džiaugsmas. Kuo mažiau žinių, tuo kančia mažiau skaudina. Kam reikalingas Dievas?

Kai gyvenime viskas gerai, esi sotus ir laimingas, tai Dievo nereikia, bet kai atsitinka nelaimė, netektis, baisi liga tau ar šeimos nariui, tada visi šaukiasi to pačio Dievo, prašo stebuklo.
Kiekvienas prie Dievo artėja skirtingu keliu, vieni tiesesniu, kiti aplinkeliais, tačiau vis tiek vėliau ar anksčiau pas jį ateina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amunette: 03 sausio 2007 - 12:37
QUOTE(Amunette @ 2007 01 03, 12:36)
... tada visi šaukiasi to pačio Dievo, prašo stebuklo.

O kodėl? Kad patiems būtų lengviau? Kad nors truputi savo kaltės perkelti ant kažkieno kito? bet juk tai nesamonė. Saviapgaulė, saviįtaiga, kurią smegenys naudoja, kad sumažinti įtampą. Visi mes mirsime. Suprantu, kad lengviau yra užsidengti akis šventomis knygomis ir matyti pasaulį mokytojų akimis. Tikrai nesmerkiu ir juolab neniekinu žmonių. Aš tiesiog NESUPRANTU.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 03, 14:40)
O kodėl? Kad patiems būtų lengviau? Kad nors truputi savo kaltės perkelti ant kažkieno kito? bet juk tai nesamonė. Saviapgaulė, saviįtaiga, kurią smegenys naudoja, kad sumažinti įtampą. Visi mes mirsime. Suprantu, kad lengviau yra užsidengti akis šventomis knygomis ir matyti pasaulį mokytojų akimis. Tikrai nesmerkiu ir juolab neniekinu žmonių. Aš tiesiog NESUPRANTU.

Žmogui būdinga nesuprasti. Dievo suprasti neįmanoma. Mes esame smarkiai apriboti.
Na, kaip sakoma, kad netektų tau niekada gailėtis dėl savų abejonių Dievo atžvilgiu ir kad netektų tau jo šauktis nelaimės valandą angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Amunette @ 2007 01 03, 12:50)
Dievo suprasti neįmanoma.

O kam asmeniškai jums kiekvienai reikalingas Dievas?
Atsakyti
Man jis nereikalingas, todėl jo ir neturiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 03, 15:03)
O kam asmeniškai jums kiekvienai reikalingas Dievas?

Jis Tėvas, pas kurį norisi sugrįšti nugyvenus gyvenimą
Atsakyti
QUOTE(Amunette @ 2007 01 03, 13:11)
Jis Tėvas, pas kurį norisi sugrįšti nugyvenus gyvenimą

gal galima plačiau? Aš nenoriu sugrįžti pas tėvus kol dar gyvenu. Nežinau kas bus nugyvenus gyvenimą, bet jei bus kažkoks kitas gyvenimas, tai kodėl pas Tėvą? Bet man labai įdomu, jei galėtumėte pasakyti daugiau - būčiau dėkingas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 03, 15:15)
gal galima plačiau? Aš nenoriu sugrįžti pas tėvus kol dar gyvenu. Nežinau kas bus nugyvenus gyvenimą, bet jei bus kažkoks kitas gyvenimas, tai kodėl pas Tėvą? Bet man labai įdomu, jei galėtumėte pasakyti daugiau - būčiau dėkingas.

Na nesiplėsiu tikrai, neketinu jūsų įtikinti, tam neturiu laiko, atleiskit. Tiesiog po mirties noriu žemėje palikti savo kūną ir pas jį sugrįšti dvasios pavidalu, jei jis priims žinoma rolleyes.gif
Atsakyti