Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2017M. 167 TEMA (2012-2017M. PLANIUKĖS)

deraramos

Patikek, negalint pastoti ar negalit isnesioti (pamirsai pamineti sia kategorija) ne tik, kad visus daktarus aplankysi, bet ir Kilimandzara nuversi. 

Visiskai sutinku. Bet pati savarankiskai tyrimu nesidaryciau.. Tikrai, daugiau zinosi, daugiau stresuosi.

PRG yra ne gamtos reikalas, o hormonas, kurį reikia stebėti, norint pastoti/išnešioti...Kaip visi gydytojai sako-iki12sav niekas negydo ir  nesaugo neštumo, tai žodžiu jei pasiseks-išnešiosi... Bet jei žinai, kad jei gydytojai nedaro nieko iki12 sav, tai Tu pati gali tai padaryt , jei nori pastot/išnešiot vaikelį... Tai tiek....

Su pirmu nieko nežinojau, nieko neskaičiau, jokių papildomų tyrimų nedariau, vaikščiojau pas tą pačią daktarę ir ačiū Dievui/gamtai (  :D  )  pavyko išnešiot... :4u:​ 

o ka gali padaryti pati iki 12 sav, pasidariusi tyrimus?.. ar gine tokiu atveju kitaip ziuri ir paskiria vaistus, nes jei ne pacios pasidaryti tyrimai, neskirtu ir tai pakenktu isnesioti kudiki? As taip suprantu tik..

Atsakyti

deraramos, o jei pastojus ima teplioti? Irgi nesidarytumėt? Nors galbūt tik tiek ir tereiktų, kad tepliojimas liautųsi ir nėštumas toliau vyktų sklandžiai - vartoti papildomą Prg?

Man rodos, labai paprasta kalbėti "jokių tyrimų nesidaryčiau", kai patirties bagaže nėra ilgo nepastojimo stažo arba nesėkmingo (-ų) nėštumo (-ų) :) Aišku, duok Dieve kiekvienai kad taip būtų, kad nereiktų sukti galvos dėl papildomų tyrimų, vizitų pas gydytojus ir t.t., bet, deja, yra kitaip. Ir neretai tik tas savo iniciatyva pasidarytas tyrimas yra raktas į sveiką kūdikį ant rankų :)
Štai, pavyzdžiui, savo iniciatyva nepasidariusi skydliaukės hormonų tyrimų, taip ir nebūčiau žinojusi, kad man reikia vartoti vaistus viso nėštumo metu ir stebėti hormonų rodiklius. 

Iš tikrųjų čia yra neišsemiama tema. Beveik prilygsta motinos pienas vs mišinukas, natūralus gimdymas vs Cezaris ir panašioms temoms :)

Atsakyti

Del SM- nera mygtuku "cituoti" ir pns. Deraramos - gali padaryt pati. Ne viena "nurasyta" nestuma ankstyva yra isgelbejes papildomas progesteronas. Ir dazniausiai merginos pacios pasidaro, dazniausiai po to - kai jau kelis kartus yra persileide, ir jei nebutu pasidare - nieks nebutu skyre ir nieko dare, nes "gamta pati susitvarko", o buna ir padeda tas prg. Negali zmogus zinoti. Po keliu netekciu pilnai gali mastymas pasikeisti, ir zmogus prades darytis visus kokius tik gali tyrimus. Gydytojai irgi zmones. Ir kartais nepagalvoja. Taip, jie gydytojai, bet SAVO organizma vistiek zmogus pats geriausiai pazista ir gali nujaust, kas konkreciai negerai, ko truksta ir pns.

Atsakyti

deraramos, o jei pastojus ima teplioti? Irgi nesidarytumėt? Nors galbūt tik tiek ir tereiktų, kad tepliojimas liautųsi ir nėštumas toliau vyktų sklandžiai - vartoti papildomą Prg?

Man rodos, labai paprasta kalbėti "jokių tyrimų nesidaryčiau", kai patirties bagaže nėra ilgo nepastojimo stažo arba nesėkmingo (-ų) nėštumo (-ų)  :) Aišku, duok Dieve kiekvienai kad taip būtų, kad nereiktų sukti galvos dėl papildomų tyrimų, vizitų pas gydytojus ir t.t., bet, deja, yra kitaip. Ir neretai tik tas savo iniciatyva pasidarytas tyrimas yra raktas į sveiką kūdikį ant rankų  :)
Štai, pavyzdžiui, savo iniciatyva nepasidariusi skydliaukės hormonų tyrimų, taip ir nebūčiau žinojusi, kad man reikia vartoti vaistus viso nėštumo metu ir stebėti hormonų rodiklius. 

Iš tikrųjų čia yra neišsemiama tema. Beveik prilygsta motinos pienas vs mišinukas, natūralus gimdymas vs Cezaris ir panašioms temoms  :)

Paklausciau gines, ka reikia ar nereikia daryti kazka. Vaistus vis tiek ji turetu paskirti.

Zinoma, sutinku, kad kai yra problemu darai viska ka gali.. ko negali irgi. Maza ka.

Keista kaip seimos gyd nenusiunte pas endokrinologe, kad padarytu skydliaukes tyrimus, jei turejot nusiskundimu. Buna ir taip dar, pasirodo..

Tas turbut irgi tiesa. Tik nei viena, nei kita nuomone nera teisingesne, nesvarbu, ar turi patirties, ar ne, man taip atrodo, gal kitam kitaip.

Del SM- nera mygtuku "cituoti" ir pns. Deraramos - gali padaryt pati. Ne viena "nurasyta" nestuma ankstyva yra isgelbejes papildomas progesteronas. Ir dazniausiai merginos pacios pasidaro, dazniausiai po to - kai jau kelis kartus yra persileide, ir jei nebutu pasidare - nieks nebutu skyre ir nieko dare, nes "gamta pati susitvarko", o buna ir padeda tas prg. Negali zmogus zinoti. Po keliu netekciu pilnai gali mastymas pasikeisti, ir zmogus prades darytis visus kokius tik gali tyrimus. Gydytojai irgi zmones. Ir kartais nepagalvoja. Taip, jie gydytojai, bet SAVO organizma vistiek zmogus pats geriausiai pazista ir gali nujaust, kas konkreciai negerai, ko truksta ir pns.

aciu uz paaiskinima, sutinku.

Gal tik toks pastebejimas, kiek skaiciau tema, kad tie tyrimai jei nera super idealus, jau stresuoja moteris, kabinasi prie skaiciuku svyravimu.. zinoma, gerai, jei pati pastebes dideli nuokrypi ir spes pataisyti situacija vaistais, jei tai imanoma, bet kiek matau, tai daugiau nervu karas tie skaiciukai ir svyravimai.

Man tai nauja. Ir tikrai visom linkiu, kad uztektu tiesiog myletis be apsaugu. Pajausti vaisingas dienas. Na, cia gal idealus atvejis. Nezinau, kaip paciai viskas pasisuks, jei nebus taip paprasta

Atsakyti

Yra toks rusiskas posakis, kuris verciamas mazdaug taip: pasitikek, bet tikrink. Labai padeda gyvenime tai...o tai nuvaziuoji i autoservisa pasikeisti stabdziu, o isvaziuoji su braskiniu oru padangose. Taip, domejimasis, klausimas kainuoja daug pastangu ir laiko, daznai ir nervu. Bet arba plauki pasroviui ir turi kaip Dievas duos, arba dirbi, ir turi kaip nori. Ir tai ne vien apie vaikus eina kalba...

Atsakyti

Yra toks rusiskas posakis, kuris verciamas mazdaug taip: pasitikek, bet tikrink. Labai padeda gyvenime tai...o tai nuvaziuoji i autoservisa pasikeisti stabdziu, o isvaziuoji su braskiniu oru padangose. Taip, domejimasis, klausimas kainuoja daug pastangu ir laiko, daznai ir nervu. Bet arba plauki pasroviui ir turi kaip Dievas duos, arba dirbi, ir turi kaip nori. Ir tai ne vien apie vaikus eina kalba...

šis posakis čia nelabai tinka, labiau kalbant apie žmones. Bet gal.

Ir ne plauki pasroviui, o jei tikrinies, neturi, kaip nori. Tiesiog tikrinies ir gal gauni viltį arba ją prarandi. Žinau, kad daug kas nesutiks.

Mane labiau neramina psichologiniai dalykai. Jaučiu instinktą turėti vaiką, noriu jo, dažnai žaviuosi kitais vaikais.

Bet kartu ir bijau. Bijau išsigąsti, kad nepakelsiu atsakomybės, kad bus labai sunku. Atsiprašau, turbūt ne vieta čia tuo dalintis. Bet kitur nelabai turiu kur ir su kuo. Žinau, kad kitaip nebus. Ir niekur nedingsiu, negalėsiu "persigalvoti" :D Labai norėčiau, kad viskas būtų gerai. Kad būtų sveikas, kad aš būčiau sveika, kad turėtume darbus, namus ir visa kita. Arba kartu sėkmingai ištvertume sunkumus. Kad labiau subręsčiau ir augčiau kartu su vaiku. Nežinau, kaip pasisuks santykiai su vyru. Ar į gera, ar į bloga. Juk visaip gali būti. Kaip jausiuos, ar bus labai sunku, ar nelabai. Ar labai džiaugsiuos, ar ne. Ar neužklups pogimdyvinė depresija. O gal visai negalėsiu pastoti. Gal vyrui yra kokių bėdų. Nieko nežinau. Turbūt ta nežinia ir neramina labiausiai. Bet stengiuos pasitikėti ir viltis, kad viskas bus gerai. Noriu vaikučio :) 

Atsakyti
Sveikos, na mano mmm kaip visada nepamiršo manęs aplankyt biggrin.gif
Iš tikrųjų paskutiniu metu labai sunkus man laikotarpis, daug dvejonių viskuo, savim.. Labai laukiau ateinančio IVF, bet kuo arčiau jis, tuo daugiau baimių verysad.gif labai tikėjimas savim krito ir paskutiniai metai tokie sunkūs, kad net nebežinau ar sugebėsiu su pačiu procesu susitvarkyt ir jei viskas pasisuks bloga linkme. Pradeda lįst mintys ar išvis man to reikia verysad.gif bet ir atšaukti bijau, nes kas jei labai gailėsiuos vėliau. Žodžiu laikykit kumščius merginos 4u.gif

07.22 - Zuiza nelaukia mmm
07.28 - Janima nelaukia mmm
07.30 - Guzikas nelaukia mmm
07.31 - Jefimija nusiteikusi darbingai ir nelaukia mmm
08.07 - aquabona nelaukia mmm
08.13 - Survagiki nelaukia mmm
??.?? - beladona nelaukia mmm
08.18 - MeilesVaikai nelaukia mmm
09.10 - deraramos dar paatostogaus ir nelaukia mmm
Atsakyti
MeilesVaikai, viskas bus gerai ;) 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kudlota @ 2017 07 22, 12:51)
Koki as stresiuka apturejau  fear.gif Grizom su dukryte is lauko ir nuejau bulviu skusti. Mano dvimete grazuole uzsidare kambary ir uzsirakino. Siaip vos rankena pasiekia, o uzraktas dar auksciau. Kuiciau namus ieskodama raktu, vyras komandiruotej. Skambinu jam paklaust kur raktai, o tas 10 vietu vardina kur galejo nukisti. Galiausiai galvoju isspirsiu duris, spardau tos nei krus, pana jau bliauna kambary. Galvoju reik begt kaimynu paieskot, na kazkaip isilauzt reikia. Ir tada vyrui sauna dar viena mintis kur raktai. Tas kaip ziurkenas viska tempia i savo stalciu, kuri jau irgi atidaryti issukis. Ir vualia radau  yahoo.gif Ipuolu i kambari, pana kukcioja ant lovos, o prie duru paspirtukas stovi. Zodziu, gudrute ant paspirtuko pasilipo kad uzsirakintu. Neisivaizduoju kaip ji sugebejo uzrakta pasukti, jis toks pailgas rutuliukas ir labai sunkiai sukasi

Pas mane pernai buvo toks bajeris. Niekada neimdavo raktu, bet va ileke i vonia ir uzsirakino, po tos dienos nei vienam kambary nei vonioj nei toletuose nebera raktu :-)
Atsakyti

Labas rytas,

Kaip savaitgalis, mergaites ? Beladona pasvilo gerokai sonus, taip smagu kai savaitgali pamatai grazu ora ir viska metus leki i pajuri, zmoniu tai siaubas kiek buvo, visi saulutes issiilge  :angel_not:​ 

07.22 - Zuiza nelaukia mmm
07.28 - Janima nelaukia mmm
07.30 - Guzikas nelaukia mmm
07.31 - Jefimija nusiteikusi darbingai ir nelaukia mmm
08.07 - aquabona nelaukia mmm
08.11 - beladona nelaukia mmm

08.13 - Survagiki nelaukia mmm
08.18 - MeilesVaikai nelaukia mmm
09.10 - deraramos dar paatostogaus ir nelaukia mmm

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beladona: 24 liepos 2017 - 07:43

Sveikos. Na grįžtu į darbus po trumpo atsikvėpimo. Sūnus liko pas senelius savaitei, džiaugės, šokinėjo ir laimės. 

Dėl tų tyrimų, aš esu susidūrusi su tokiu gydytojų požiūriu, kad ko tu čia dabar prašai ir klausinėji, nieko tau nėra, neišsigalvok ligų ir pan, o kai galiausiai pasidarai tyrimus sava iniciatyva, ima ir paaiškėja kitaip. Bet gydytojo akyse vistiek lieki vos ne patologinis ligų ieškotojas. Arba mano tėčiui nutiko taip, kad gydytojai bandė įteigti alergijas, astmą ir pan, o galiausiai kai pats nuvažiavo išsitirti privačiai, paaiškėjo visai kita priežastis visų negalavimų. Tai šiuo atveju aš pritarčiau lucci, kai pasitiki, bet ir tikrini, nes iki galo, deja, dažniausiai negali visiškai pasitikėti paprastais gydytojais. Savo atveju dariausi tyrimus tik dėl šventos ramybės, kai dingo iki tol jausti nėštumo požymiai. Kaip žinia, tai gali būti ženklas, kad ne viskas gerai, todėl geriau jau žinoti, nei laukti vizito pas gydytoją mėnesį ir eit iš proto. Su pirmu nėštumo pradžia buvo visai kitokia, gal ir su amžiumi šiek tiek kitaip į viską reaguoju, o ir draugų rate yra buvę nesėkmių, todėl natūraliai pradedi daugiau jaudintis. Tai išsakiau tiesiog savo nuomonę ta tema. Ir be jokios abejonės, aš manau visos moterys mieliau nesidarytų jokių tyrimų ir ramiai sau lauktų savo stebuklų. Bet neretai ne viskas būna paprasta, kaip kad norėtųsi.

Atsakyti

Labas rytas merginos! Gal jau galima marianintis? Šiandien 6 dpo, ir BT smigo žemyn! Gerai, kad neturiu NT, nes jau pradėčiau sysioti 😂

Matau, kad dėl testavimo diskutuojat... Nepatyrus nesėkmės ar ilgo planavimo be rezultatų, turbūt sunku suprasti ... Tai likiu deraramos, kad ir netektų to suprasti🎈  

MV, laikykis, viskas bus gerai. Tavo jausmai labai suprantami. Laikau kumščius! 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jefimija: 24 liepos 2017 - 08:18