Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Dziaugiuosi del rezultatu 4u.gif
o del atminties, tai pritariu, as visai jauciuosi be galvos schmoll.gif o dabar dar sesija geguzes men. bus doh.gif reikes kazka nusipirkti pavartoti....
Atsakyti
QUOTE(Jollkutt @ 2007 04 24, 09:27)
Dziaugiuosi del rezultatu  4u.gif
o del atminties, tai pritariu, as visai jauciuosi be galvos  schmoll.gif  o dabar dar sesija geguzes men. bus  doh.gif  reikes kazka nusipirkti pavartoti....

doh.gif Maniau čia tik aš po triskart per dieną į parduotuvę vaikštau, kol susiperku, ko man reikia biggrin.gif Pasirodo, visos čia panašios biggrin.gif drinks_cheers.gif
Pamenu, anąkart pardavėja Maximos pasivijo mane su pirkiniais, nes susimokėjau, o juos pamiršau pasiimt, jau buvau ir iš parduotuvės išėjus lotuliukas.gif O vakar užsisvajojus ne savo mašiną rakinau biggrin.gif Nu bet tikrai buvo lygiai lygiai tokia kaip mano schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulyčiukas: 24 balandžio 2007 - 09:12
Na va, pasirodo turim visos bendrą bruožą drinks_cheers.gif , visos be galvos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2007 04 24, 13:02)
... visos be galvos  lotuliukas.gif

aha drinks_cheers.gif thumbup.gif
noriu jums pacituoti gabaluką iš straipsnio "Kaip atsiranda celiulitas"

"....Limfos tėkmės greitį gali veikti ir kitų organų ligos: Endokrininių liaukų veiklos sutrikimai, dėl kurių žemėja kūno temperatūra (visoms, kurios nuolat šąla) lėtina kraujotaką bei limfos tėkmę. Siekiant kompensuoti sulėtėjusią tėkmę, iš pradžių juntamas kompensacinis kraujagyslių spazmas, o išsivysčius dekompensacijai - jos išsiplečia ir įsivyrauja stazė, audinių brinkimas. Svarbu paminėti, kad kūno temperatūrai nukritus 1 laipsniu, kraujotaka susilpnėja net 18 procentų, o ei temperatūra nukris 2 laipsniais, turėsite 50 procentų prastesnę kraujotaką. dažniausia tai lemia lėtėjanti skydliaukės funkcija..."

ką manot apie tai? man tai skamba išties negražiai schmoll.gif blink.gif
Atsakyti
Hm, bet man, tarkim, 5 metus buvo pakilusi temperatura. Pastoviai budavo 37.2 ar 37.3. Dabar susinormalizavo..
Atsakyti
Va va. Pas mane temperatūra pastoviai 36.1 - 36.3. g.gif
Kažkaip išsigandau unsure.gif Eina sau, dar ir čia nagus kiša ta skydliaukė. Kažkaip pradedu įtarti, kad dėl viso organizmo bėdų kalta gali būti būtent skydliaukė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linax @ 2007 04 25, 09:18)
Va va. Pas mane temperatūra pastoviai 36.1 - 36.3.  g.gif
Kažkaip išsigandau  unsure.gif Eina sau, dar ir čia nagus kiša ta skydliaukė. Kažkaip pradedu įtarti, kad dėl viso organizmo bėdų kalta gali būti būtent skydliaukė g.gif

Skydliauke - tokia maza ir, kol sveika, nepastebima endokrinine liauka, turinti didziule itaka viso organizmo buklei ir musu savijautai. Pagrindine skydliaukes funkcija – hormonu gamyba, ji gamina hormona tiroksina, kuris svarbus organizmo medziagu apykaitai. Kai jos veikla sutrikusi, zmogaus savijauta issibalansuoja visiskai. Labai mes priklausome nuo sito mazo organo bukles verysad.gif
Atsakyti
Labai neturiu laiko skaityti visa tema, o pradzioje atsakymo neradau tai klausiu jusu 4u.gif
ar cia ta pati liga kitaip dar vadinama skydliaukes uzdegimu? (as ja pries puse metu turejau, paskui sutvarkiau)
Mano pozymiai yra du ryskiausi - krentantis svoris ir besilaikanti temperatura 37-37.4... ar pataikau i sia liga ar ne? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2007 04 25, 10:01)
Labai neturiu laiko skaityti visa tema, o pradzioje atsakymo neradau tai klausiu jusu 4u.gif
ar cia ta pati liga kitaip dar vadinama skydliaukes uzdegimu? (as ja pries puse metu turejau, paskui sutvarkiau)
Mano pozymiai yra du ryskiausi - krentantis svoris ir besilaikanti temperatura 37-37.4... ar pataikau i sia liga ar ne?  ax.gif

Taip, ši liga dar vadinama skydliaukės uždegimu. O vat požymiai kažkodėl gali būti ir visoms skirtingi, tai pakomentuoti negaliu 4u.gif
Atsakyti
Autoimuninis tireoiditas - skydliaukes uzdegimas.
Hipoterioze - sumazejusi skydliaukes funkcija.
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 04 25, 10:14)
Taip, ši liga dar vadinama skydliaukės uždegimu. O vat požymiai kažkodėl gali būti ir visoms skirtingi, tai pakomentuoti negaliu 4u.gif

Aciu 4u.gif
vadinasi i tema pataikiau.... ax.gif
tik reikes dar eiti tikrintis kokia situacija dabar su tuo uzdegimu.... nes daznai buna jog jauciu skausma kakle...o tai jau zenklas kad vel suaktyvejo liga doh.gif
o sakykit gal kam nors pradejus gerti tuos hormoniukus buvo taip kad svoris eme kristi?
na as kazkaip nuo to laiko kai diagnozavo si skydliaukes uzdegima ir pradejau gerti hormonus, netekau keliu kg, ir niekaip svoris daugiau kaip 47 kg neuzauga doh.gif nors ir baigiau jau gerti vaistus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2007 04 25, 10:26)
Aciu  4u.gif
vadinasi i tema pataikiau....  ax.gif
tik reikes dar eiti tikrintis kokia situacija dabar su tuo uzdegimu.... nes daznai buna jog jauciu skausma kakle...o tai jau zenklas kad vel suaktyvejo liga  doh.gif
o sakykit gal kam nors pradejus gerti tuos hormoniukus buvo taip kad svoris eme kristi?
na as kazkaip nuo to laiko kai diagnozavo si skydliaukes uzdegima ir pradejau gerti hormonus, netekau keliu kg, ir niekaip svoris daugiau kaip 47 kg neuzauga  doh.gif nors ir baigiau jau gerti vaistus  unsure.gif

man nuo tiroxino svoris nekrenta, bet ir nebeauga.
Atsakyti