Labutis inc, Mičiko, ačiū už palaikymą. Nors galvą dar tebeskauda, bet juokiuosi "kad esm daržovės". Čia gal jau tokia nupušimo stadija? Vat ir aš galvoju, kad reik dar su kuo pasikonsultuot. Pasitikėjau kol kas G.K. Turėjau pas jį gegužės pradžioj nuvažiuot, bet dar nebuvau Reik susikaupt kada
Visą laiką (6 metus) gydė visų gerbiamas G.K.Odabar kreipiausi pas ne mažiau gerbiamą S.G.Nežinau kuriuo tikėti.Kardinaliai priešingos nuomonės. O tu ,žmogeli,gyvenk kaip nori.Kai paklausiau S.G. kodėl tada man skyrė tokius vaistus (turiu visus išrašus),atsakė,kad jo toks gydymo metodas.Dabar negeriu nieko.Garinu iš organizmo hormonus.Savijauta,nors nusišauk.
Labutis
Vat ir aš galvoju, kad reik dar su kuo pasikonsultuot. Pasitikėjau kol kas G.K. Turėjau pas jį gegužės pradžioj nuvažiuot, bet dar nebuvau Reik susikaupt kada
Na va, matai kaip tu neprižiūri ir nemyli savęs. Rytoj pat užsirašyk pas gydytoją, o paskui papasokosi kaip sekėsi. Labai lauksiu tavo rezultatų Papildyta:
QUOTE(nenaudele @ 2006 09 28, 16:40)
Visą laiką (6 metus) gydė visų gerbiamas G.K.Odabar kreipiausi pas ne mažiau gerbiamą S.G.Nežinau kuriuo tikėti.Kardinaliai priešingos nuomonės. O tu ,žmogeli,gyvenk kaip nori.Kai paklausiau S.G. kodėl tada man skyrė tokius vaistus (turiu visus išrašus),atsakė,kad jo toks gydymo metodas.Dabar negeriu nieko.Garinu iš organizmo hormonus.Savijauta,nors nusišauk.
*****, visai aš nieko nesuprantu. Atsiprašau už įžulumą, bet mėgstu aiškiai viską suprasti. Tas G.K. tai Kazanavičius? O kas tada S.G? Grigonis ar ne?
Kai išgarinsi tuos hormonus, tai bus tau skiriamas kitas gydymas?
Mano giminėje daug medikų, tai pasakoja, kad kiekvienas gydytojas turi savo gydymo modelį. Sako, jei pasirinkai vieną ir tęsk. Rezultatai būna ne iš karto. Taigi net nežinau, ar įmanoma visiškai pasitikėti gydytoju, kai pats apie mediciną nieko neišmanai ir negali būti visai tikras, ar tavęs nenugydys, o tie rezultatai būna ne taip greit... Ai, imu ir tikiu kažkokiu vienu gydytoju, kol suprantu, kad mane apgavo
Sveikos as pasidariau tyrimus,ir man irgi nustate "truputi" hipofunkcija geriu tik L-thyroxin po puse tabletes pries pusrycius..daktare israse ji keturiems menesiams,o poto jei jau bus gerai,gerti nebereikes
tai as cia skaiciau,skaiciau...tai ar nuo Thyroxin'o auga svoris ar ne? man daktare sake,kad neaugs,kaip tik gali pakristi
bet , kad matai i6 Mažeikių ne taip paprasta atlekt iki Kauno Reik darbe prašytis, susiplanuot Niu čia tipo pasiaiškinimų ieškau Prisipažįstu - kalta Kai apsilankysiu - būtinai pranešiu
Sveika, Celeste Sunku pasakyti kaip bus tau. Kiekvienam labai skirtingai. Iš esmės, thyroxinas buvo skiriamas mesti svoriui, nes nuo jo greitėja medžiagų apykaita. Tačiau jei tavo skydliaukė ožiuojasi, nenori dirbti ir dar gydytojas nenutaiko normo, gali būti, kad teks ir priaugti to svorio.
QUOTE(Betukas @ 2006 09 28, 19:07)
bet , kad matai i6 Mažeikių ne taip paprasta atlekt iki Kauno Reik darbe prašytis, susiplanuot Niu čia tipo pasiaiškinimų ieškau Prisipažįstu - kalta Kai apsilankysiu - būtinai pranešiu
tu čia neieškok pateisinimų savo tokiems veiksmams. Jei jau iš Mažeikių gali atvažiuoti į Kauną, ne taip toli yra ir Vilnius. (Tik už 100km ). O štai Vilniuje Kazanavičius tik šeštadieniais būna. Tada tau ir atsiprašinėti nereikės iš darbo, labai patogu. Tik noro reikia daugiau
Galeciau daug ka cia pasakyti ,bet geriau patylesiu.Buvau savo nuomone isdesciusi ten kur skydliaukes problemos 2 ar 3 gerai nepamenu.Tai merginos ciut nesuvalge. Galiu tik tiek pasakyti, kad kelis kartus pas ji buvau.Ir vizitas truko neilgiau kaip 5min.Kaip isakiau visus tuos nusiskundimus kur buvo cia pamineti tai jis man pareiske ,kad cia su skydliauke nesuseja. Po paskutinio vizito taip susiveliau ,kad nuo to laiko pas joki gydytoja nebuvau nuejusi.Tai dabar ir vaistu kur jis buvo israses nevalgau.Reik nueiti pas koki nors,bet nezinau kodel atidelioju.Gal bijau.
Galeciau daug ka cia pasakyti ,bet geriau patylesiu.Buvau savo nuomone isdesciusi ten kur skydliaukes problemos 2 ar 3 gerai nepamenu.Tai merginos ciut nesuvalge. Galiu tik tiek pasakyti, kad kelis kartus pas ji buvau.Ir vizitas truko neilgiau kaip 5min.Kaip isakiau visus tuos nusiskundimus kur buvo cia pamineti tai jis man pareiske ,kad cia su skydliauke nesuseja. Po paskutinio vizito taip susiveliau ,kad nuo to laiko pas joki gydytoja nebuvau nuejusi.Tai dabar ir vaistu kur jis buvo israses nevalgau.Reik nueiti pas koki nors,bet nezinau kodel atidelioju.Gal bijau.
Bet tyrimus jis tau atliko? Manau taip, jei paskyrė gydymą. Žinoma, jei nepasitiki juo, nueik pas kita endokrinologą. Juk jų iš tiesų yra labai daug. Gal atrasi kuris tave labiau supras. Labai svarbūs yra geri gydytojo ir paciento santykiai. Sako, kad pasitikint gydytoju ir be vaistų ligonis beveik pasveiksta. Bet BŪTINAI nueik pasikonsultuoti pas kokį kitą gydytoją. Turi rūpintis savimi, nes niekas kitas tavimi nepasirūpins. Skaudi, bet teisinga patarlė...
Matai, Betuke, kaip mes tavimi rūpinamės (skirtingai nuo pačios tavęs) Todėl neapvilk mūsų ir kuo greičiau pasitikrink sveikatą. Papildyta:
Na va, kas buvo taip svarbu man, tai ir nepaklausiau. Man jau greitai reikės eiti daryti tyrimus po hormonų vartojimo. Kai eini juos darytis, reikia išgerti tą rytinę thyroxino ir thybono dozę ar tai daryti tik po tyrimų?
Gal ir įkirėsiu, bet taip beiškant info, radau medikams skirtą staripsniuką apie mūsų problemą. Kad daugiau nekiltų klausimų, talpinu visą info. Čia bus keletas atsakymų į kai kuriuos buvusius mūsų klausimus.
Hipotirozė Dažnai pasitaikanti patologija yra sumažėjusi skydliaukės funkcija. Jeigu skydliaukė nepagamina pakankamai hormonų, susergama hipotireoze. Dažna skydliaukės hipotirozės liga yra lėtinis autoimuninis tiroiditas (Hašimoto tiroiditas). Hipotireoze susirgęs žmogus tampa vangus, nejudrus, mieguistas, viskam abejingas, pabrinkusio, senai atrodančio veido. Jam užkietėja viduriai, sausėja ar drėgsta oda, storėja kaulai, atrofuojasi skydliaukė, lėtėja mąstymas. Moterims sutrinka mėnesinių ciklas. Ligonio kūno masė didėja, pulsas tampa lėtas, retas, silpnas, kvėpavimas pasunkėjęs. Sergantįjį kamuoja nuolatinis šalčio jausmas. Tokiems ligoniams reikėtų atlikti hormoninius tyrimus, nustatant, ar: » TTH (pagausėjęs ); » LT4 (sumažėjęs); » LT3 (sumažėjęs). Taip pat išaiškintini antikūnai prieš skydliaukės peroksidazę (APTO), prieš tireoglobuliną (Anti TG). Tyrimai pkartotinai atliekami po 6 - 8 savaičių. Geriausia tikrintis 1-3 kartus per metus.
Moterys ir hipotirozė » Moterys skydliaukės ligomis serga dažniau negu vyrai. 1995 m. Colorado studija nustatyta, kad skydliaukės ligomis sirgo 4 - 21 proc. moterų ir 3 - 16 proc. vyrų. » Skydliaukės ligos gali klaidinti diagnozuojant hiperlipidemiją, mėnesinių ciklo pokyčius, menopauzę ar depresiją. » Esant per daug TTH, nustatomas pagausėjęs ir bendro cholesterolio kiekis. » Subklinikinė hipotirozė didina pavojų (apie 60 proc.) sirgti kardiologinėmis ligomis. Studijoje buvo ištirtos 1149 moterys; 60 proc. jų patyrė miokardo infarktą. » Moterims, sergančioms subklinikine hipotiroze, pagal antikūnų testą Anti -TPO yra didesnė aortos aterosklerotinių pakitimų ir miokardo infarkto grėsmė. » Jei ligonę kankina depresija, reikia ištirti TTH dėl galimos subklinikinės hipotirozės. » Hipotirozė ir depresija turi apie 40 proc. bendrų simptomų.
Nėščioms moterims žinotina, kad: » Skydliaukės hormonai yra būtini vaisiaus vystymuisi. » Pirmo trimestro metu, jį lemia motinos skydliaukės hormonai. » Nėščios moterys, kurių negydyta subklinikinė hipotirozė, gali pagimdyti naujagimį, sergantį kardiologinėmis ligomis. Nėščioms moterims, kurių negydyta subklinikinė hipotirozė, yra didesnė rizika pagimdyti sutrikusios neuropsichikos kūdikį. Studijos metu buvo ištirtos 9403 moterys, kurių TTH buvo padidėjęs. Toms moterims esti dažnesnės nėštumo ir gimdymo komplikacijos.
Skydliaukės ligų diagnozavimas ir tyrimas Skydliaukės laboratoriniai tyrimai atliekami specialia laboratorine aparatūra. Normalūs yra tokie rodikliai: » TTH 0,27-4,2 mU/l; » laisvas tiroksinas (LT4) 11,8-24,6 pmol/l; » laisvas trijodtironinas (LT3) 5,4-9,4 pmol/l; » anti APTO (antitiroidiniai mikrosominiai antikūniai) 0-2 * 103 U/l; » anti-TG (antikūnai prieš tiroglobuliną) - 0- 4 *103 U/l.
Subklinikinės skydliaukės ligos Subklinikinėms skydliaukės ligoms nebūdingi klinikiniai požymiai, tačiau tyrimais nustatomi hormoniniai pokyčiai. Dažni sutrikimai yra subklinikinis hipo ar hipertiroidizmas. Jie progresuoja, iki liga tampa ryški. Manoma, kad subklinikiniai sutrikimai gali skatinti hiperlipidemiją, širdies ligas ir osteoporozę. Subklinikinė hipotirozė Subklinikinė hipertirozė 1. TTH - pagausėjęs 1. TTH - sumažėjęs 2. LT4 ar LT3 - norma 2. LT4 ar LT3 - norma
Na, bet jei tikėti aprašymu, jei žinai, kad tau yra hipo, tada užtenka tirti tik TTH, LT4, LT3. Ir tai, kai jau daug kartų tyriesi, kas metus visų 3 nereikia. Sako, užtenka tik 2. Kokių tiksliai nepamenu. Na, bet vistiek gydytojas duoda siuntimą. To TG tirt nereikia.