Kaip gyvos ☺☺
KIp gyvenat. Jaučiat - rudenėliu kvepia..
Grįžom po klajonių. labai gera namuose. laukė manęs pilnas šiltnamis pomidorų tai šiandien kečupą viriau. Pavargau neklauskit. Po Minską visą dieną klajodama tiek nepavargau kiek čia vietoj tupinėdama...
O šiaip ką - visur gerai bet namie geriausia....☺
Lyžuka, labai įdomu. Papasakoja daug - nuo levandų auginimo iki bendri kaip metė Vilnių ir išsikraustė į kaimą ūkininkaut. Skirtingų levandų kvapų pridegustuoji, visokiais gėlių vandenim apipurškia, levandų arbata pavaišina, parodo kaip tas levandas distiliuoja. Ir viskas už 2eur žmogui
Šiaip labai šilti žmonės, labai matos, kad dėl pinigų nesiplėšo ir viską savo malonumui daro.
Zarasuose buvus, gražus kraštas. Pakeliui siūlyčiau pvz Ignalinos regioną imti būtų į temą. Tėvus kaip tik vestuvių metinių proga šią savaitę į Ignalinos rajoną išdelegavau. Jei nori smulkiau objektų, parašyk, aš turiu žemėlapį susikūrus, kai kažkada aplink Lietuvą keliavom.
Sveikos
Vrine, kaip Baltarusija, mūsų klientai vis giriais kaip pasjuos sutvarkyta ir švaru ta prasme viešos erdves ir jokiu šiuksliu negalim metytis net imonesteritorijose
Labas rytas su kava. Aš dar su naktiniais
![]()
taip Lyžuka, ant tvarkos baltarusų nepaimsi...mums iki to kaip iki mėnulio. Jokių šiukšlių nepamatysi, miestai blizga tuo klausimu. Aplinka sutvarkyti- gėlynai žolynai, visi kraštai nupjauti griovių, visi šlaitai išsudinti gėlių ornamentais ir lozungais
net ilgiuose atstumuose visos pakelė nušienautos ir net jei miškas už griovio- kokie 5 m miško iššienauta. nepatikėsit- nei vieno pilnos šiukšliadėžės nemačiau, Minske nei vienos besimėtančios šiukšlės. Mačiau daug betvarkančių...-pas mus dieną to juk nepamatysi, ryte anksti ar naktį tvarko...o dieną šiukšlina....Na idealiai pedantiškai tvarkinga.
Ten giminaitis dirba dujų kontoroj, tai sakė kartą į mėnesį būna talka aplinkos tvarkymui, kaip tik tą šeštadienį buvo. Kolektyvo visuotinė. Atvažiuoja iš centro tikrina kaip talka vykdoma...užtai ir visur švaru.
Dar- labai gražiai sostinėj žmonės apsirengę. Nu tikrai. Stovėjau ir žiūrėjau- na sakytum užsienis, be dėvėtų parduotuvių ir t.t. Na visi labai gražiai...na aišku visi taip tvarkingai vienodai- be stilių įvairovės (gal kad dieną buvom, gal tie kitaip apsirengę vakarais išlenda
), o žinant kad ten minimali alga 130 dolerių (jie doleriais verčia) o dauguma daugiau ir negauna, tai nežinau kaip jiems tai pavyksta...Pvz aš neradau rūbų pigiau nusipirkt nei pas mus. Tai įvertinkit..... Radau rankinę man tinkančią, mūsų pinigais 130 eurų. Ai persigalvojau
Pigiau tik ledai, degtinė...va karuselės labai pigios pasirodė, kai pas mus bė 10 eu negausi, tai ten brangiausia gal 3 eurai. Botanikos sodas brangus pasirodė- 4 euro panašiai :bet tn kaip mano sūnos sako- kaip pas mūsų babytę kaime, tie pty augalai, na toks neįdomu ir negražu
Aplamai ten kur lankėmės pas visus ir namai normaliai sutvarkyti , ir buitis neprastenė nei mūsų visų. Aš nežinau kaip jie ten su tokiais pinigais taip gyventi sugeba
Užtat be Batkos patvirtinimo negali jokio biznio daryti, ir dar turi pasidalinti su valstybe savo pelnu.
Man dantį reik traukt, protinį. taisė reiškiasi prieš savaitę, o dabar naktim be proto skauda, net verkt norisi. Kažin kiek kainuoja danties rovimas?
pikkolo, man traukė vasaros pradžioj 70 eur mokejau, neisivaizduoju čia daug ar mažai, iš kauno atvažiuojanti chirurgė trauke, nes pas mus aplamai normaliu stomatologu jau nera, seni nuseno o jaunimas nesikuria mažam miestelyje
Lyžuka, ne mokesčių forma reik dalintis. Ta prasme jei nori ten daryti biznį, turi visiem į rankas pakankamai duoti, kad galėtum ramiai gyventi. Gražus tik fasadas.
tai mes apie fasadą ir kalbam. Bent to manęs klausė tai ir rašau
Važiavom mašina, tai per žiias vietines radijo sakė- kažkoks kombainierius nukūlė kolūkio laukus ir pusė ten tonos ar kiek parsivežė į namus. Neabejingi kaimynai pranešė policijai. Kombainierius bus nubaustas kaip už valstybės turto vagystę
mums taip įdomiai susiklausė...na taip kaip prieš nnn metų pas mus buvo, tos žinios tokios lozunginės.
beje parduotuvė jau tokio tipo tik mažesnės kaip mūsų akropoliai (ir tie patys vardai prekių
) Minske ant kiekvieno kampo. niekuo nesiskiria, tik gal mažesni....ir kainos panašios...
sakau, biznių GAL ir nėr, algos mažos...nu bet žmonės gražūs, namai gražūs, apsirengę neprasčiau, stalas nukrautas ogogo... nežinau kaip ten jie taip sugeba....
Lyžuka - Šalčininkų rajone tai Medininkų pasienis (yra memorialas tiem įvykiam), Aukštojo kalnas, Paulavos respublika, Jašiūnų dvaras, Dieveniškių "apendiksą" verta aplankyti ir jame esančią HNorviliškių pilį.
O Ignalinos rajone - gražus miestelis Palūšė, Ladakalnis, netoli yra Bitės apžvalgos bokštas, kuris aukščiausias LT, Ginučių vandens malūnas, Pakretuonės vandens malūnas. Ai dar link Zarasų pusės tai Salako miestelio nepraleist, labai graži bažnyčia ten ir ežeras labai gražus. O į Ignaliną dar per Labanoro pusė galima traukt, tai ten daug gražių gyvenviečių. Dar Midūnų apžvalgos bokštas vertas dėmesio.
Sveikos