Tikrai nuo kunigo priklauso. Bendradarbės draugė ją ėmė kaip krikšto mamą, o mano bendradarbė ne tik, kad tik metrikacijoj tekėjus, bet ir nekrikšta ir tapo krikšto mama. Apie religinę to pusę nekalbus, bet taip sakant visur visko yra. Ai, bažnyčia ne kaime, o Vilniaus senamiesty ![]()
šiaip aišku priklauso nuo kunigo labai, manau kiekvienas žino kunigą pas kurį galima beveik viskas
o šiaip be šliūbo kiti vaiko krikštyt negali. O nuo šių metų va ir be dirmavonės negali. O mano vyras nedirmavotas ir turim krištodukrą jau 18 metų
bet yra įstatymai ir yraapstatymai, tiksliau kunigai yra kurie labiau pinigus mėgsta nei įstatymus gerbia bažnyčios
bet aš manau teisingai- jei gyveni negerai (be šliubo) tai kam tada ir pretenduot į kažkokius religinius dalykus kaip krikštas savų vaikų ar svetimų...jei jau nenorėjai tai ir nereik.... negali būt biški tikintis....
gryn formalumas tada ir tiek kažkoks dirbtinis dar
Tai žinoma, pagal tą logiką negali krikšto tėvais būt ir antroj santuokoj gyvenantys, nes pirmoje buvo tuoktasi prieš Dievą.
Kitą kartą žmogus be jokių bažnytinių apeigų būna geresnis krikščionis nei tas, kuris kiekvieną sekmadienį bažnyčioj klūpi. Aš savo vaikams tikrai nerinkau krikšto tėvų pagal tai, ar jie turi susirinkę visus pliusiukus bažnyčioj, žiūrėjau, kad tai būtų geri, dori ir artimi mums žmonės.
AŠ tai pritariu V-Rine. Nesuprantu to cirko, kuomet biškį čia, biškį čia prigriebia. Arba gyveni kaip krikščionis su visom apeigom ir sakramentais, arba ne. Man asmeniškai religija ir bažnyčia nėra tapatu. Galiu tikėti į Dievą ir be bažnyčios pritarimo ar palaiminimo. Vaikam neprimetėm jokios religijos, jei norės galės bet kada pasikrikštyti, prieiti pirmą komuniją ir sutvirtinimą. Gal kada senatvėje ir aš atrasiu bendrą kalbą su bažnyčia, kas čia žino. Bet dabar pačioje bažnyčioje, kaip institucijoje matau labai daug prieštaravimų, nedorybių ir nenoro taikytis prie besikeičiančio pasaulio.
Ir šiaip religija tai penas liaudžiai, kaip pasakė Leninas
Ir pasaulį seniai valdo pinigai
Nu, žodžiu tema kaip reikiant prieš popiežiaus vizitą pas mus ![]()
bet šiaip ir Pikkolo dar labai pritariu, jau ko nemegstu tai apsimestinumo, jei jau nematai prasmes tame ar aname, tai kokio v.. dar lįsti į tuos dalykus ir savo vaikus kišti
Ar kur žadat dalyvauti iškilmėse? Cartman gal tu varysi i jaunimo sustikimą?
Jei galima bandysiu įsiterpti retkarčiais. Netyčia užėjau,nes šalimais mezgėjų tema buvo ir ne ant nusispaudė.
Prašom prašom. Nauji nariai gerai, o tai seni jau atsibodę su savom problemom
(neįsižeiskit, juokauju
)
Ūla ir tave prašom jungtis
Ar kur žadat dalyvauti iškilmėse? Cartman gal tu varysi i jaunimo sustikimą?
Nedalyvausiu. Net jei būtų įdomu - žiauriai nemėgstu tų visokių masovkių, grūsčių ir pan.