Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškų plepučių klubas

QUOTE(*Voque* @ 2019 06 11, 15:05)
<p>Bet juk žmogus gal ir niekada nepirks to buto, gal ne tokie siekiai? ar nuo to tampi prastesnis kažkoks? ir nesvarbu kiek metų smile.gif </p>

nesvarbu, apie ką aš ir kalbu-kiekvienam savo. Kur rašiau kad svarbu turėti butą ? smile.gif buvo tik kalba kar neperki/kodėl neperki biggrin.gif nesupratau kodėl žsiakcentavot ant tu paklausimo. Jūs su broliais/sesėmis kalbėdami nesat to kalbėję?
nes šiaip pas mus LT nėra taip populiaru nuomotis visą gyvenimą, na kaip užsienyje tai yra įprasta. Taip jau yra- faktiškai visi kažkada įsigija nuosavus būstus smile.gif pvz nepažįstu pensininkų gyvenančių nuomotame- na nekalbu apie asocialus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 11 birželio 2019 - 15:31

Labukas

Na sianduen nors nelyja.. Labai nemalonu per lietu dirbt..Darbo nemazai,einu pradet biggrin.gif

o tai liuties vakar nebuvo ? nes kazkur internete skaiciau, kad cia vakar jums lietus, tiesiog liutis pranasavo  :hmm:

Mane asmeniškai labai piktina tie pastovūs aplinkos lyginimai, kad va uoj jūs čia nieko nedarot, taškotės pinigais, sunkiai nedirbat (nes nedirbam fizinio darbo abu), tik keliaujat, nei vaikų, nei namų neturit. O jie tai viską daro, sunkiai nugaras lenkia, užtad turi verslus, namus, vaikų ir t.t. Kiekvienas pasirenka kaip savo uždirbtus pinigus leist ir tai niekam neturėtų kelti kažkokių neaiškumų. Ne visi verslininkais gali būt, ne visi gali susilaukt vaikų iškart, kai užsimano ar jaučiasi jiems pasiruošę, ne visi nori savus būstus turėt.

Išgėriau kavą, eisiu tuoj kiaušinių plaktų pirkt - jergus kaip noriu  :wub:

va cia tai tau pritariu, kiekvienas  gyvenam savo gyvenimus, vieniems vienas, kitiems kitas svarbiau.o dar kai jauni, na pavyzdziui kaip jus, na tai ir keliaukit, pramogaukit, leiskit sau,  jau  kai  seimos bus daugiau, tai gal kitaip ziuresim,o kol jauni, sveikata leidzia, reikia viska isbandyti, daugiau pamatyti. Mes irgi daznai girdim- jums gerai,  turit kur gyventi, vaiku nera, o va jiems, tai reikia nama remontuoti,  vaiku padaugejo, tai norejo plestis  , pinigu nera,  va jiems kaip sunku, jie gali dejuoti kad ui nera vel pinigu, masina sugedo, kad menesio pabaigoje vel  tik su pora litu, bet kai paklausai- tai  ten kazkoki ar tai dulkiu siurbli gera nupirko, ten ziurek vel Sventojoj visi atostogauja savaite, nu svarbu paverkti, gal mociute pasigailes ir dar is  savo pensijos  pagelbes  :oh: jauni,  pagyvens , uzsidirbs, tures su laiku, ne viskas is karto, bet jau tie dejavimai tai D padek. kiek paklausai vis negerai. praeitais merais  tai ir leptelejau, sakau ko cia sedeit namie, varykit i miska, va grybu pasirinksit, bent valgyt  turesit , ir dar ziemai.  ir tie atsakymai- as as nemegstu grybauti. eikit jus sunim seko pjauti  :lol:  :lol:  :lol:  kai jau zopa bus, tai  nebus tokiu pasakymu - megstu- nemegstu

O dar ir plaktu kiausiniu pardese buna ??? o ka tu su jais darai ?   kazkaip rizikinga manyciau, toks greit gendantis daiktas 

Grisdama vel uzsukau pas drauge, ta turguje man siandien  braskiu uzpirko po 1,3  :bigsmile:  :clap: tai visa deze paeme, kazkur iki 5 kg, tai kazkiek trinsiu ir i kamera o kitas tai jau suvalgysim  :essen:  grizus greit  pietukus paruosiau,   turim ir mudu siandien sukaktuviu proga, tai pasistengiau biskeli skaniau paruosti, tai jau dabar  apsivalgem, sampana su braskemis gurksnoju ir dar desertas saldytuve lauke  :ax:  bet lai dar kokia valanda palaukia, labai pilni pilvai  :P

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 11 birželio 2019 - 17:29

Almost, mano "pabrėžimas" išsivarto iš situacijos- kad jis nieko neturi todėl jam reikia nupirkt (pasak kai ko). O aš sakau- jis "neturi" nes jam to nereikia ir netokius prioritetus susidėliojęs. kiekvienas reguliuojamės pagal save. O pokalbis kad ko buto neperki- manau pas brolius yra normalus, ypač kai tau nebe 20 ir nebe 30 metų

Ai nu dėl situacijos tai taip ir pritariu dėl prioritetų. Bet čia ir vėl matau tokį kaip prieštaravimą sau pačiai - ne dėl diskusijos (normalu ne tik tarp brolių pasikalbėt tokiom temom), bet dėl to, kad jeigu sakoma, jog kiekvienas prioritetus susidėlioja pagal save, tai tokių ir diskusijų kažkaip kilt neturėtų. Nu man neįdomu, kodėl pvz. jūs turit ir butą, ir sodą dar, o kodėl pvz. Voque pirko butą ir dar tam mieste, o ne namą. Nu ta prasme mano prioritetai yra vienokie ir todėl man nelabai aktualu, kodėl kitų kitokie ir kodėl jie neturi buto ar kodėl turi namą  :D 

Bet juk žmogus gal ir niekada nepirks to buto, gal ne tokie siekiai? ar nuo to tampi prastesnis kažkoks? ir nesvarbu kiek metų :)

Būtent ten link ir suku. Kad nu tos kalbos "Kodėl neperki būsto?" jau tuoj pasieks epopėją tokią pat, kaip ir klausimas "Kodėl neturi vaikų?" arba "Kodėl nekeliauji?". Nu nenoriu ir nedarau, bet pasakyt "neturiu pinigų" daug kam yra tiesiog lengviausia nesigilinant į detales, kaip reikėtų pasakius "mano kiti prioritetai", "šiuo metu negaliu / nenoriu" ir pan  :rolleyes: 

nes šiaip pas mus LT nėra taip populiaru nuomotis visą gyvenimą, na kaip užsienyje tai yra įprasta. Taip jau yra- faktiškai visi kažkada įsigija nuosavus būstus. pvz nepažįstu pensininkų gyvenančių nuomotame- na nekalbu apie asocialus

Va čia tas tai faktas - kaip ir minėjau, Lietuvoj vis dar gajus tas "privalu turėti savo". Kone gyvenimo stereotipas sudėliotas: susiženot ankstyvuose 20-uose gyvenimo metuose, susilaukt dviejų vaikų iki kol sukaks 30, iki to laiko taip pat pasistatyt / įsigyt savo būstą, turėt du šunis, du automobilius ir t.t., ir pan. Jokie laisvi metai nuo mokslų baigus mokyklą jaunuoliams, jokie keliavimai, nuomos ir t.t. nepriimamos kaip standartas, nes nu gi kitaip kartos lietuviškos augusios.

Airijoj pvz. man tikrai atrodo šiek tiek paprastesnis, lengvesnis gyvenimas jaunimui, mano kartos žmonėms, vyresniems kiek. Nuomotis nėra bėda - tai leidžia keisti gyvenimo vietą, jei to norisi (netaikau situacijoms, kuomet būsto savininkai iškrausto ar kyla nuomos kaina). Nuoma neįpareigoja nuolat gyvent vienoj vietoj, šiandien gyvenu - rytoj keičiu kitur ar išsikraustau į kitą šalį. Turint NT jau sunkiau, nes vis tiek reik rūpintis nuoma ar pardavimu ir t.t. Tas "visi kažkada įsigyja" - taip, sutinku. Bet Airijoj normalu įsigyt būstą ir kai Tau apie 40m  :rolleyes: Nėra spaudimo jaunuoliui vos univerą baigusiam eit lenkt nugarą per tris darbus tik tam, kad būstą įsigytų. Jie apskritai kiek keliauja, kiek pasaulio matę  :wub: Mano kolegos kas po Ameriką, Australiją, Aziją keliavę tiek darbui, tiek pasaulio pažinimui. O dabar va į ofisą užsidarė ir aria kartu su manim. Bet tiek jie, tiek aš - lygūs, nes mano ir stereotipinis gyvenimas kitoks pagal kultūrą buvo, ir auginta kitaip, ir galimybių tokių neturėjau..

va cia tai tau pritariu, kiekvienas  gyvenam savo gyvenimus, vieniems vienas, kitiems kitas svarbiau.o dar kai jauni, na pavyzdziui kaip jus, na tai ir keliaukit, pramogaukit, leiskit sau,  jau  kai  seimos bus daugiau, tai gal kitaip ziuresim,o kol jauni, sveikata leidzia, reikia viska isbandyti, daugiau pamatyti. 

O dar ir plaktu kiausiniu pardese buna ??? o ka tu su jais darai ?   kazkaip rizikinga manyciau, toks greit gendantis daiktas 

Tai va, kad mes jau praktiškai irgi nebe paaugliai, jau ir apie šeimos gausėjimą kalbam, planuojam, svarstom. Gyvendami Lietuvoj tik pradėję draugaut neturėjom galimybės po Australiją lakstyt, o dabar turim. Tai kodėl nesinaudot tuo? Nu paskolą spėsim pasiimt savam būstui, o Australijos ar Amerikos daugiau gal nespėsim pamatyt. Tai va ir neturim nieko, ubagais išėję, nors visai gi nedirbam sunkiai  :D  :D 

Oj ne, ne parduotuvėj  :) Darbo kavinėj iškepa šviežiai ir tiek, valgau  :D Nu kiaušinienė čia, bet gi yra omletas, kiaušinienė, plakti kiaušiniai ir pan. Tai aš perku paprastus plaktus keptus kiaušinius  :wub:​ 

Atsakyti

Oj ne, ne parduotuvėj  :) Darbo kavinėj iškepa šviežiai ir tiek, valgau  :D Nu kiaušinienė čia, bet gi yra omletas, kiaušinienė, plakti kiaušiniai ir pan. Tai aš perku paprastus plaktus keptus kiaušinius  :wub:​ 

vat truko zodzio- KEPTI  :lol:  uz tai   niekaip  nesupratau - nei zalius plaktus kiausinius  :blink:   :lol:  virsune jau galvoju  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 11 birželio 2019 - 18:00

vat truko zodzio- KEPTI  :lol:  uz tai   niekaip  nesupratau - nei zalius plaktus kiausinius  :blink:   :lol:  virsune jau galvoju  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:​ 

Ai nu atleiskit, kad tokia nespecifinė buvau, kai rašiau  :D  :D  :D Būna pirkt žinok suruoštų kiaušinių baltymų buteliuose taip va atrodančių. Bet aš tai nerizikuoju, geriau kiaušinių pajiedu  :D 

oegg.jpg

Atsakyti

Ai nu atleiskit, kad tokia nespecifinė buvau, kai rašiau  :D  :D  :D Būna pirkt žinok suruoštų kiaušinių baltymų buteliuose taip va atrodančių. Bet aš tai nerizikuoju, geriau kiaušinių pajiedu  :D

oegg.jpg

:hmm:  :huh2:​ 

Atsakyti

eina peklon kaip karsta,  visia jegu nera :karsta: dar kol prie keptuves, puodu pasisukiuojau, paskui braskes susitvarkiau, kol kas cukrumi uzpyliau, rytoj jau trinsiu  ir kisiu i kamera, maisiuka ir  cielu braskiu imeciau, blyn net sampe nelenda  :laugh:​ 

Atsakyti
Alnost na man keistai skamba tas tavo stebėjimadis kad brolio psklausi ar neperki buto 😅 ne visada juk kalbama tik apie orą.... ten ne Vogue ir ne tu - ten brolis 😑😅😅😅
Atsakyti

labas rytlis 

kepam toliau  :P​ 

Atsakyti

Alnost na man keistai skamba tas tavo stebėjimadis kad brolio psklausi ar neperki buto 😅 ne visada juk kalbama tik apie orą.... ten ne Vogue ir ne tu - ten brolis 😑😅😅😅

Tu kažkaip ne ten akcentą dedi  :rolleyes: Su broliene / broliu pakalbam apie jų verslą, gyvenimą, vaiką ir t.t. Pasitariam apie daugelį dalykų, kartais ir kas finansus liečia. Bet tiesiog aš neklausiu, kodėl namo nesistato, bet virtuvę stato verslui, o gyvena pas mamą su visu vaiku toliau - aš klausiu, kokie planai, nes žmonės turi savų prioritetų ir tie klausimai “Ko neperki buto?” net ir brolį (o kartais brolį labiausiai, jei ką) gali liūdinti / žeisti. Ypač jūsų situacijoj žinant, kokie artimi esat ir skaitant Tavo požiūrį į tuos žmones  :rolleyes: Aš irgi sakyčiau, kad neturiu pinigų ir galvok ką Tu nori, kol aš sau po Japoniją keliauju  :D 

Sveikos!

Atsakyti
labas durnas karštas rytas, linkiu kad diena būt tokia, kokią išgyventi galima būtų... smile.gif Su siaubu kad ryt bus dar blogiau, ir su viltimi kad su lyg rytdiena baigsis...ir ateis tik +25 smile.gif

Almost, su šiuo broliu viskas gerai (santykiuose), su kitu broliu ir uošviais ne kažką. Ir tas klausimas užduotas visai nebuvo nenormalus minėtu atveju kaip tu manai (o tai ir yra tik tavo nuomonė-kad nenormalu paklausti brolio, pvz su savo broliu dar ne tokius klausimus aptariam smile.gif čia gal nuo kiekvienos šeimos bendravimo modelio priklauso...gal jūs retai matotės tai ir bendravimas jau kitoks ) smile.gif smile.gif Nes už nuomą jis sumoka tiek kiek už paskolą mokėtų ir jau savo turėtų -čia ne pas mamą gyvena kaip tavo brolio atveju.... Bet tingiu jau ten besigilinti ta tema, kiekviena suprantam skirtingai. bet ten buvo viskas gerai ir klausimas normalus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 12 birželio 2019 - 07:42

Mano brolis dar nepilnametis - natūralu, kad pas mamą gyvena  :rolleyes:  :D 

Ką aš apskritai noriu pasakyt - kiekvienas gi bendrauja pagal save, kaip priimtina ir klausia, kaip atrodo normalu ir natūralu. Man tiesiog nėra priimtinas toks tiesmukas klausimas, nes mano net artimiausi žmonės (mano tėvai) nėra klausę niekados, kada pirksim savo būstą, kada turėsim vaikų ir kada nustosiu pirkt sukneles (aka švaistyt pinigus)  :rolleyes:  :D Nes jie žino, kad jų ir mūsų prioritetai gyvenimuose skirtingi ir tiesiog negaišta savo laiko klausdami tų reikalų, nes nu žmonėms neįdomu.

Kam įdomu - nu ok, eina ir klausia. Bet turbūt tada reik prisiminti, kad ne visuomet reiktų analizuot ir stebėtis atsakymais, nes nu lengviau pasakyt “Neturiu pinigų”, nei atšaut “Nusipirksiu butą, kai Tu keliaut pradėsi” ar aiškint “Mano prioritetai dabar ne turėt savo būstą ir kaupt paskolai išsimokėt, o pakeliaut, pašvaistyt pinigus, pamatyt pasaulio”. Nes po tokio atsakymo labai dažnai prasideda pamokymai apie senatvę, apie lengvabūdiškumą, apie negalvojimą ir t.t. :)

Šiaip tai labiausiai linkiu jums laimėt milijoną arba niekam iš viso - taip lengviausia  :D 

Atsakyti