A..cia jus apie papildus

O lašiniu su raugintu agurkeliu ir namine duoda jokia soja nepakeis

O tu jau galvojai, kad apie vakarykscius kiciaus kiausinius😂😂
B12 yra kiaušiniuose. Kame logika atsisakyt produkto, kuriame visko yra dėl pakaitalo? Papildas tėra papildas, o kiaušinis - kartu ir maistas. Suvalgai kiaušinį - pasisotini, o valgydamas papildą ar pasisotinsi?
O dar papildų kainos. Nebais daug žinau pvz, kad prastesnis pakaitalas (nes iš papildų pasisavinama viskas prasčiau, negu iš maisto produkto, visur juk deklaruojama, kad papildas tik papildas, o ne bazė) kainuotų daugiau, nei originalas..)
Lobistų tarp papildų gamintojų ar platintojų pilna, net neabejoju. Tas sveikos mitybos vajus kažkam neblogus pinigus neša..
Vitamin B12 (Cobalamin) is a complex cobalt-based organic compound that is produced naturally only by bacteria, especially those that are anaerobic (e.g., environments that lack oxygen such as large intestine). Animals, plants, or fungi don't have the enzymes to produce B12. There hasn't been enough studies done to identify B12 producing bacterial species in different environments outside animals (e.g., human and cows). Some bacterial species possess all the genes required for B12 synthesis (~30 genes or enzymes), and some collaborate with other species in their community to produce B12 or B12-like compounds (mostly for their use and not for their animal host). It's a complex process with more than 30 enzymatic steps and we still don't understand enough about how much B12 is actually produced by gut bacteria and how much of it is actually absorbed by the host. Preliminary results show that, unlike other B-vitamins, humans don't get enough B12 just from bacteria in their gut, and need more of it through exogenous food sources.
Several probiotic bacterial species such as Lactic-acid bacetria (LAB)- Lactobacillusspp.(species), Propionibacterium spp. or Bifidobacterium spp. can produce B12 and other B-vitamins. Whole genome sequencing is used to identify particular bacterial strains or a community of different bacteria in the human body that produce B12. Two species that possess all the genes for B12 synthesis are Propionibacterium freudenreichii (A genetically-engineered strain of this bacteria is used to make B12 commercially) and Lactobacillus reuteri (naturally found in most human intestine).
Here are few review articles that might give you a broader perspective about this topic (Note: some of these papers are well written but sadly require you to pay to view the full article; if you can't access full version let me know) :
Nepastebėjom.
Aš niekad savo šeimai/giminėm nieko neaiškinau (supratau, gi kokia autsaiderė patapau), tai jie pirmieji mane pašiepdavo: "O, triušių maistu pradėjai maitintis","O, sukūdai" (kai nereikalingas riebalas nuėjo...), "O, pablyškus," (kuomet valėsi visas brudas), tarsi jie nepablyškę ir nepapurtę niekada, kartkartėmis?
Labai pritariu Tikrai niekam neinu ir neaiskinu kaip maitintis. Airijoje paprasciau, cia kazkaip zmones iprate, kad reikia gerbti kitu pasirinkimus. O va Lietuvoje ne duok dievuliau, jau siais laikais kazkaip daug maz visi tai girdeje bent ir jau darosi ale madinga net. O seniau, kiek isdurninta buvau, kad nevalgau mesos, o dar buvau plona, nu tai aisku del to, kad nevalgau mesos
, nu vienu zodziu, jau kai pradeda taip pulti tai ir stengdavausi kazka paaiskinti, paskui atsibodo ir paprasciausiai nutyledavau. Bet matau pasekmes, tie zmones kas juokesi is mano mitybos ir aiskino kad ne tik be mesos, bet be kaiulienos ne gyvenimas, deja, labai sunkiom ligom serga siuo metu ir surista jos su uzsikisusiom kraujagyslem, apkrautais inkstais, zarnynu.... Gaila pritrukau ankstyvoj jaunystei ziniu , info ir pasidaviau aplinkos itakai ir valgiau mesa kuri laikotarpi, paukstiena daugiausia, bet per ta laika ir vaikus pripratinau prie mesos
o atpartinti jau ne taip lengva, bet laimei atradau reikiamos informacijos ir jau vel keli metai nevalgau . Didziausia klaida zmoniu buna, kai priima info per emocijas, nevalgo mesos, nes gaila gyvunu, deja, su laiku tas gailestis isblesta, reikia konkrecios info, kodel valgyti gyvunus ir ju produktus aplamai nereikalinga zmogui, ne kad ieskot kuo mesa pakeist, o suvokt, kad ji is vis nereikalinga, kaip koks smelis, kai tai supranti viskas automatiskai galvoja sustoja i vietas.