Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Hmmm... @ 2017 10 02, 10:14)
Prieš pereinant galbūt galite pateikti veganų/vegetarų atliktų objektyvių ir pagrįstų tyrimų išvadas, koks būtų poveikis planetos ekosistemai tuo atveju, jei visi (dauguma) žmonijos pereitų prie išimtinai augalinės mitybos? Būtina sąlyga - visavertė, sveika bei esminius organizmo poreikius patenkinanti mityba bet kurioje pasaulio dalyje gyvenantiems žmonėms.

Ar tingit patys pasieiškot, gi net logiškai akivaizdu dėl visų gyvulių auginimo kaštų?
čia
ir
čia

Kas yra visavertė mityba? kuomet su visa mėsa ir pienais gaunamos visavertės "prabangos" ligos? bigsmile.gif
Vaikai jau serga, nereikia sulaukt keturiasdešimties.

Hmmm, patariu skaityt nutritionfacts.org
Atsakyti

Nu taigi jis toks tikras lietuviukas, pilka pelytė, tai kaip jis turi atrodyti? Nepadarysi iš jo chico latino biggrin.gif

Ne apie plauku spalva kalba eina. Jis man is akiu kazkoks ligotas, liesas, veidas pilkas. Anksciau taip neatrode.

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 10 03, 10:25)
Tu anksciau minejai, kad nenaudoji skalbimo milteliu, o skalbiesi naudodama soda. Tai soda pili i skalbykle ar skalbykles neturi ir patalyne, striukes, dzinsus rankom skalbi?
Ir aplamai su kuo tu prausies pati?

Plaukams dažnai - soda ir actas, nes jokie kiti šampūnai netinka, net eko, dantims - kokosų aliejus, puikiai balina wub.gif wub.gif ir jokio abrazyvinio poveikio;
voniai - toji pati soda, puikiai viską iššveičia ir nėra baisaus chemijos kvapo.
Skalbiniams - jei smarkiai neužteršti - užtenka sodos, kartais Neutral miltelių, kartais kokio brudo tenka pavartoti, kad dėmes panaikint, kai tingiu iškart pamerkt.
Skalbyklę turiu, šaldiklį turiu, visas technologijas turiu.
Neširsk, Cambala. bigsmile.gif
Nemanyk, kad veganai negali būt progresyvūs, naudotis technologijom, sexu, mokėt užsienio kalbų.
Aš tai aš, bet vat pamatytum mano 17metų jaunesnį brolį, nualptum nuo grožio ir progresyvumo. Ir jo žarnyne jau lavonų nėra.

Piktinais dėl tos veidmainės merginos.
Bet ji jau kažką daro. Nevalgo gyvūnų.
O tu ką darai, Cambala?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 spalio 2017 - 11:33
QUOTE(given444 @ 2017 10 03, 01:14)
Aš pati mėgstu linksmintis.
Ir skanų maistą.

Žinai, aš ne kartą valgydama savo vakarienę, pagalvoju, kad kuriame restorane aš taip skaniai gaučiau? Nėžinau tokio.
Galbūt bėda prastose šeimininkėse, tai joms ir neskanu, atrodo sunku būti vegetaru ir pan. biggrin.gif
Atsakyti

Žinai, aš ne kartą valgydama savo vakarienę, pagalvoju, kad kuriame restorane aš taip skaniai gaučiau? Nėžinau tokio.
Galbūt bėda prastose šeimininkėse, tai joms ir neskanu, atrodo sunku būti vegetaru ir pan. biggrin.gif

As irgi gaminu dazniausiai patiekalus be mesos ir labai skanu buna. :) Ir su mesa buna labai skanu. :)

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 10 03, 10:32)

wub.gif wub.gif

essen.gif bet yra, yra tų skanių vietų pavalgyt veganams Kaune.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 10 03, 10:33)
<p>As irgi gaminu dazniausiai patiekalus be mesos ir labai skanu buna. smile.gif Ir su mesa buna labai skanu. smile.gif
</p>

Skanaus.
Ir gauni šalutinį brudą. O mes negaunam.
Nu kaip lavonas gali teikti energijos?
Nebent tik skonį "skanu".
Ir tai vadinama addiction. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 spalio 2017 - 11:37

As irgi gaminu dazniausiai patiekalus be mesos ir labai skanu buna. :) Ir su mesa buna labai skanu. :)

Mesa "saknu£ del pridetu pireskoniu ir su ja valgomu darzoviu ar pan. Paimk mesa viena ir ilgai kramtyk :)

Siaip jei reiktu vieno patarimo del mitybos, tai sakyciau geriausias man - ilgas kramtymas, tol kol kietas maistas pavirs skystu burnoje ir samoningumas valgnt , ne kazo skaitymas ar ziurejimas, bent pradziai kol isjausi tuos visus skonius. Paimi vaisiu - obuoli , pomidora, agurka morka, jei auginti naturaliai ne su chemija, tai tikrai nereikia jiems jokiu prieskoniu papildomai, nei virt nei kept nereikia, o va mesa issivirk be prieskoniu , o kaip zalia? :) 

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2017 10 03, 12:16)
biggrin.gif savam stiliuj. dėl sexo nepasakysiu. nes apie savo pagerėjusią sveikatą ir šiaip fizinę energiją nieko nepasakai. rolleyes.gif

Paskutinis mano vyras - veganas.
Kaip tam veganų FB puslapy paplitusiam anekdote. (veganė mergina prašo Kalėdų senio dovanų Kalėdoms).
She: Santa Claus, give me a dragon.
Santa Claus: Be realistic.
She: Then give me a vegan boyfriend.
Santa Claus: What colour do you want your dragon to be?  bigsmile.gif

Reta tų vyrų tokių, bet jų yra. biggrin.gif
tikrai neįsivaizduočiau lavono kvapo namuose. Jei vyras (ar vaikai) norėtų, lai valgo  "mėsą" kitur (mkloj, baruose, pas draugus/drauges), bet namie - šventovė.
I am egoistic.
For them. animals.  wub.gif

Man čia toks klausimas pasistojo, o kokio kabančio tu vis įterpi angliškas frazes? Ar čia nori krūtesnė pasirodyt, kad anglų kalbą moki? Ar manai, jei rašytum tik lietuviškai, niekas nesuprastų? hmm.gif
Atsakyti

Skanaus.
Ir gauni šalutinį brudą. O mes negaunam.
Nu kaip lavonas gali teikti energijos?
Nebent tik skonį "skanu".
Ir tai vadinama addiction. ax.gif

Lygiai taip pat kaip lavonas teikia gelezies, taip ir energijos, beigi kitu geriu. 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 10 03, 10:25)
Ir aplamai su kuo tu prausies pati?

Šiaip užtenka kokio nors neutralaus muilo. labai retai - iš "Uoga uoga" kosmetikos ko nors.
Jokios parabeninės nenaudoju. Vos pradėjus naudot natūralią, iškart imi skirti, ar draugė tepasi ant savęs tą cheminį brudą, ar ne.

Veidui per karsčius hidrolatas. Iš krano geriau nepraust veido toms, kurioms tempia odą, vanduo per kietas, esu tris metus neprausius, tai dingo bet kokie tempimai. Hidrolatas - gėlių vanduo prabanga, bet galiu sau tokį leisti.
Labai dažnai ant veido odos nebetepu nieko, nebent paaukius kokosu, nes jei oda nieko neprašo, tai ir nereikia kištis, vadinasi, ji pat savim apsirūpina, gamina riebalą. Kartais naudoju kokį nors "Uoga uoga" kremą arba vat draugė gimtadieniui dabar pagamino man iš bičių vaško ir alyvuogių aliejaus, bergamotės mišinį.
Kvepalai - irgi natūralūs - aliejus plius eterinis aliejus.
vat draugas įkišo ir eilinius, tai kartais pasipurškiu, nesinori juk gyvent amžinai.

Vietoj mmm paketų- Moon cup, arba daugkartinės priemonės.
Dabar patingiu, esu nusipirkus plastikinių paketų, bet feee, jaučiu kaltę. Reiks daryt kažką su tuo.
Reiks daryt ką nors su tuo.

Bet šiaip esu vartotoja, ir šiaip nesimaitinu lb sveikai. Jei maitinčiausi be gliuteno, išvis, dar sveikesnė būčiau.
tarkim, nesiperku šmutkių daug, užtat keliaujam su vaikais 2-3kart į metus. ne arkliais jojam, tad pateršiam neblogai Žemės rutulį.
už tat kiekvienas turi būt sąžiningas pats sau ir nuspręst, ką jis daro dėl žemės ir planetos ir gyvūnų, nes juk jis daro tai dėl SAVĘS.
Iš savo pusės užtat nevalgau "mėsos", neprisidedu prie gyvūnų kančių, neperku nereikalingų daiktų, neperku plastikinių vandens bambalių, re-juzinu plastiko maišiukus, na, bent kažką.
Ir tai nesijaučiu dinozaurė. netgi visai modern. rolleyes.gif
kosmetika - eko. r minimali. tušas ir lūpdažis.
Oda lygi, švelni, (pakeitus mitybą) tad slėptis po pudra nereik.

Patenkinau smalsumą, Cambalos ir burbančios?
dėstykit jūs, ką vartojat, kiek atsispaudimų padarot, ar bent ant dviračio užsilipat.
Koks sistolinis ir diastolinis spaudimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 spalio 2017 - 11:51
QUOTE(Monteverte @ 2017 10 03, 12:20)
Nu taigi jis toks tikras lietuviukas, pilka pelytė, tai kaip jis turi atrodyti? Nepadarysi iš jo chico latino biggrin.gif

Man tai jis visai dailių bruožų, ale perbalęs, o žvilgsnis irgi kažkoks keistas pasidaręs, bet dar ne toks, pvz kaip exseimūno ezopo, to tai akys išsprogę, nejauku žiūrėt biggrin.gif
Atsakyti

Mesa "saknu£ del pridetu pireskoniu ir su ja valgomu darzoviu ar pan. Paimk mesa viena ir ilgai kramtyk :)

Siaip jei reiktu vieno patarimo del mitybos, tai sakyciau geriausias man - ilgas kramtymas, tol kol kietas maistas pavirs skystu burnoje ir samoningumas valgnt , ne kazo skaitymas ar ziurejimas, bent pradziai kol isjausi tuos visus skonius. Paimi vaisiu - obuoli , pomidora, agurka morka, jei auginti naturaliai ne su chemija, tai tikrai nereikia jiems jokiu prieskoniu papildomai, nei virt nei kept nereikia, o va mesa issivirk be prieskoniu , o kaip zalia? :)

O bulves be prieskoniu skanu? Siaip laba diena, zalia mesa yra valgoma. Tartaras, kepsniai kraujiniai. 

Atsakyti