Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Gervuogine @ 2017 09 20, 12:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71806072" data-time="1505897183"><div><p>Kodel nuzemint? Vyras seimos galva, jis ir turi galvoti kaip jo seima komfortiskiau jaustusi. Mes dabar cia nesnekam ka gali ir kiek gali moteris uzdirbt. Savaime aisku, kad tiek, jog haletu save ir vaikus issilaikyt, kad nereiktu kazkieno ismald9s prasyt.
Man pvz netiktu gyvent su vyru, kuris nueitu padirbtu uz kiki minimuma, svarbu padirbo, ir kiurksotu prie tv laisvas valandas.</p></div></blockquote><p></p><p>O kodel seimos galva vyras ? smile.gif</p><p></p><p>Man atrodo seimos galva buna tas, kuris psicholigiskai stipresnis ir naturaliai prisiima tokia role. </p><p></p><p>Lyties stereotipu primetama role gali buti "didele nasta" is prigimties svelniam, ramiam vyrui. Bet toks vyras juk irgi turi teise i seimynini gyvenima, ar ne?</p><p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="71806082" data-time="1505897541"><div><p>

Aisku, kad turi tas svelnus ir ramus vyras teise i seimynini gyvenima. Bet tik su tokia ramia ir svelnia kaip jis pats.
Nes jei kokia versli, galvota ir pilna ideju moteris jam pasitaikys - tai tiesiog neimanoma laiminga santuoka. Vienas kita uzknistu ir erzintu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 20 rugsėjo 2017 - 12:44
QUOTE(Nakviša @ 2017 09 20, 14:30)
Aš savo vyrui (būsimam tada) pinigus skolindavau. Buvo basas, plikas, dirbo už minimumą. Nuo algos iki algos. Vairuoti automobilį mokinau, savo mašiną daviau laužyti. Nieko negalvojau.  Ir pajamos jo buvo tada nykstamai mažos. Ir ką?

Ir nieko. Tau tiko, kitai būtų netikę. Apie tai ir kalbam, kad kiekvienam kitaip. Aš pav. savęs taip neįsivaizduoju, bet čia aš, kitam tai normalu. Čia ne piniguose esmė, o pačiame žmoguje, kaip jaunas vyras neturi mašinos, o tu turi? Kodėl? Kodėl tu turi iš ko skolinti, o jis plikas basas? Aišku, nebent tau tėvai viską duodavo, tai kitaip jau.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2017 09 20, 13:30)
Aš savo vyrui (būsimam tada) pinigus skolindavau. Buvo basas, plikas, dirbo už minimumą. Nuo algos iki algos. Vairuoti automobilį mokinau, savo mašiną daviau laužyti. Nieko negalvojau.  Ir pajamos jo buvo tada nykstamai mažos. Ir ką?

Gal taip pasiseke tiesiog jums abiems.

Dar ziurint i tas skolas kaip atiduoda. Jei paskolini ir neatiduoda, tai iskart susidarai nuomone. Bet buna kad atiduoda net daugiau.

Skirtingi visi esam. As neeiciau i antra pasimatyma, jei vyras duotu suprast, kad restorane uz save turiu susimoket.
Ir ne piniguose esme. Gal net su visiskai biednu zmogeliu galeciau net i stoties kavine nueit arbatos atsigert ( jei jau toks pasimatymas butu), bet jis turetu sumoketi uz tas dvi arbatas.
Atsakyti

Dar ziurint i tas skolas kaip atiduoda. Jei paskolini ir neatiduoda, tai iskart susidarai nuomone. Bet buna kad atiduoda net daugiau.

Skirtingi visi esam. As neeiciau i antra pasimatyma, jei vyras duotu suprast, kad restorane uz save turiu susimoket.
Ir ne piniguose esme. Gal net su visiskai biednu zmogeliu galeciau net i stoties kavine nueit arbatos atsigert ( jei jau toks pasimatymas butu), bet jis turetu sumoketi uz tas dvi arbatas.

Bet zinok dabartiniai jauni vyrai nelabai linke moketi uz moteri. Gana daznai leidzia paciai uz save susimoketi.

Beje, o tu noretum, kad tavo vaikas visada moketu uz merginas, savo zmona islaikytu (ji tarkim dirbtu "savo malonumui uz minimuma arba nedirbtu isvis)?

Atsakyti

Ir nieko. Tau tiko, kitai būtų netikę. Apie tai ir kalbam, kad kiekvienam kitaip. Aš pav. savęs taip neįsivaizduoju, bet čia aš, kitam tai normalu. Čia ne piniguose esmė, o pačiame žmoguje, kaip jaunas vyras neturi mašinos, o tu turi? Kodėl? Kodėl tu turi iš ko skolinti, o jis plikas basas? Aišku, nebent tau tėvai viską duodavo, tai kitaip jau.

Tavo komentarai visa laika geri buna, net jei nuomones nesutampa.

O jaunas vyras gali buti skurdesnis uz jauna moteri, jei pvz. studijuoja kokia medicina. Daug variantu gali buti, kai galima tam tikros trukmes biednuma pateisinti.

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 09 20, 13:40)
Ir nieko. Tau tiko, kitai būtų netikę. Apie tai ir kalbam, kad kiekvienam kitaip. Aš pav. savęs taip neįsivaizduoju, bet čia aš, kitam tai normalu. Čia ne piniguose esmė, o pačiame žmoguje, kaip jaunas vyras neturi mašinos, o tu  turi? Kodėl? Kodėl tu turi iš ko skolinti, o jis plikas basas? Aišku, nebent tau tėvai viską duodavo, tai kitaip jau.

Tai apie tai ir kalbam, kad kiekvienam savo.
Atsakyti

Aisku, kad turi tas svelnus ir ramus vyras teise i seimynini gyvenima. Bet tik su tokia ramia ir svelnia kaip jis pats.
Nes jei kokia versli, galvota ir pilna ideju moteris jam pasitaikys - tai tiesiog neimanoma laiminga santuoka. Vienas kita uzknistu ir erzintu.

Ot kaip tik pazistu tokia seimyna. Tiesa, moteris ne verslininke, o vyras uzdirba daugiau. Bet viskas nuo a iki z pagal ja surikiuota, vyras i "darba" istatytas, zodziu, jam tik jai is paskos sekti ir vykdyt visus jos nurodymus belieka. Ir nieko, ne pirmus metus kartu, abu laimingi, vis dar uz rankyciu vaikstineja susikabine :)

Taip, man irgi asmeniskai toks "stumk trauk" vyras visai nepatiktu. Bet va atsirado kam patinka. Ir esme turbut kad jiems abiems taip gerai :) O ne kas ten galvos ir kas uodegos, ir kas ten vyriska ar moteriska :)

Atsakyti

Tai apie tai ir kalbam, kad kiekvienam savo.

Butent. Ir del to, kad kielvienam savo, yra kvaila kalbeti apie stereotipus, kokia turi buti moteris, koks vyras, kas uzdirbti, kas vaikus auginti ir t.t. Man atrodo, esme kad zmogus nevarzytu saves ir butu toks koks yra. Nes kai bandoma buti tuo, kuo nesi, atitinkti kazkokius stereotipus, prasideda psichologines problemos...

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 09 20, 13:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71806259" data-time="1505904231"><div><p>Gal taip pasiseke tiesiog jums abiems.

Ir ne piniguose esme. Gal net su visiskai biednu zmogeliu galeciau net i stoties kavine nueit arbatos atsigert ( jei jau toks pasimatymas butu), bet jis turetu sumoketi uz tas dvi arbatas.</p></div></blockquote><p>Bet zinok dabartiniai jauni vyrai nelabai linke moketi uz moteri. Gana daznai leidzia paciai uz save susimoketi.
</p><p>Beje, o tu noretum, kad tavo vaikas visada moketu uz merginas, savo zmona islaikytu (ji tarkim dirbtu "savo malonumui uz minimuma arba nedirbtu isvis)?
</p><p></p>

Na kol kas tai zinok duodam sunui pinigu ir sakom, kad jei kokia mergaite kazkur pasikvies, tai kad uz ja sumoketu. As aisku nzn kaip jis daro biggrin.gif .
Kai jis sukurs savo gyvenima - tai tegu abudu gyvena taip kaip jiems atrodo tinkama. Svarbu jiems abiems gerai butu.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 09 20, 13:43)

Aš kartais juokiuosi iš to, bet būtent mūsų niekas nejungė. Pažįstamų pažįstamas.

Atidavė centas į centą (tada litai buvo).

Mes nevaikščiojom į pasimatymus, tai ką mes vadiname "pasimatymu", buvo susitikimas degalinėje, aš jam pardaviau kolonėles automobilines. Ir jis paprašė padėti jas sudėti į jo "naują" automobilį. Seniai čia buvo, dar jauni gražus ir nepražile.

Va, vakar sūnus vyriausias išsikraustė. Irgi nieko negaus, studijas baigė. Dirba/dirbo. Su mergina gyvens, jai padės kol ji studijuos.

Ech... man šiandiena tuščio lizdo sindromas prasidėjo. smile.gif
Atsakyti

Bet zinok dabartiniai jauni vyrai nelabai linke moketi uz moteri. Gana daznai leidzia paciai uz save susimoketi.

Beje, o tu noretum, kad tavo vaikas visada moketu uz merginas, savo zmona islaikytu (ji tarkim dirbtu "savo malonumui uz minimuma arba nedirbtu isvis)?

Na jei mano pvz sunus uzauges paimtu i zmonas ar sugyventines kokia nedirbancia- tegu, JEI jie gyvena atskirai ir as jiems TIKRAI pinigais nepadeciau. Kitais atvejais koks mano reikalas.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 09 20, 11:51)
Siaip darbe zmones vienas kitam padeda, kai kuriam nors reikia pagalbos. Bent jau normalus taip daro. Jei tavo kolegos nepadeda moteriai kokios 15 kg dezes panesti, tai jie tiesiog eiliniai chamai. Esme ne tai, ar vyras, ar moteris, o tai, kas daugiau jegu turi.

mano pazistamu tarpe yra daug jau pasikeitusiu dokumentus ir kitka, tai galiu patvirtinti teigini, kad jei zmogus fiziskai tvirtas, tai ir padeda silpnesniam kolegai ar seimos nariui ir niekas neziuri i dokumentus ar klyna.
Aukstesnis padeda pasiekti kazka zemesniam, tie kuriu pirstai plonesni pasisiulo ka istraukti is keblios vietos, kas geriau mato vel padeda kur reikia geresnio matymo.

Kodel viska i lytiskuma suvedat?

Toliau dar bandot vyrus kaltinti, kai pacios ta visaip propaguojat. Kaio jau karta rasiau MB man aiskiai pasake, kad nebandyciau keistis dokumentu i moteriskus, nes tada negausiu nei darbo nei uzsakymu, nes "DURNU BOBU NIEKAM NEREIKIA".

Jei vyrai apie moteru antrarusiskuma tik pajuokauja, tai moterys rimtai tuo tiki.

QUOTE(Montekrista @ 2017 09 20, 13:31)
<p>Nu ko jus isikibot kazkokiu tinginiu. Pvz vyras uzdirba 900, moteris_ 1400. Cia jau ka, nevyriskas vyras?</p>

Taip, nevyriskas.... berniukiskas. Mama uzdirba normaliai ir pasirupina berniuku.
Zinau toki vyra, kuris turi savo versla. Verslas neduoda jokioo pelno, tik vos vos padengia islaidas. To vyro zmona turi daug pazinciu, prasuka visokius projektus ir uzdirba tikrai gerus pinigus, nusipirko jie sodyba uz beveik milijona. Turi dar vasarnami nusipirke prie juros, nuomoja.

Na ir ka, toje firmoje visi bendradarbiai atvirai juokiasi, kad zmona leidzia berniukui pazaisti verslininka.
Tai normalu?
Atsakyti