Įkraunama...
Įkraunama...

Nebaigtų statybų įregistravimas

QUOTE(egis_klp @ 2011 04 16, 11:01)
Bendras namo plotas 157 kv. Tai kiek matininkai daug maz kainuotu?

Turto vertinimas, kaip pirma karta - kainuotu apie 500lt, ta jau isiaiskinau smile.gif

Namo kadastriniai matavimai pas mus kainuotų 500 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 04 16, 21:05)
Kadastriniai matavimai 500 lt., namo asiu nustatymas ir aukstingumas 200 lt., registru centre uz iregistravima 60 lt., turto ivertinimas 400lt., tokios kainos Vilniuje pats neseniai dariau, numerio suteikimas jeigu reikia sake, padaris per keturias savaites padare per astiuonias, kiek kainuoja uzstatymas bankui dar nezinau kita savaite tai darysim galesiu brukstelti

Aciu uz konkretu atsakyma, dabar siek tiek aiskiau..
Kiek skaiciau pas notara irgi apie 400 lt.
Atsakyti
Registrų centre nebaigtos statybos nuosavybės teisių registravimas apie 180Lt, notaras 550Lt. (Klaipėda)
Atsakyti
QUOTE(Infinity_ @ 2011 04 17, 10:02)
Registrų centre nebaigtos statybos nuosavybės teisių registravimas apie 180Lt, notaras 550Lt. (Klaipėda)

Is Swedbanko puslapio : "Parengtą įkeitimo sutartį – Hipotekos lakštą – reikės patvirtinti pas notarą. Hipotekos lakšto tvirtinimas pas notarą kainuoja nuo 0,2 iki 0,3 procento įkeičiamo daikto vertės, bet ne mažiau kaip 50 Lt ir ne daugiau kaip 300 Lt. Tikslius įkainius sužinosite pas notarą. Mokesčiai notarui mokami grynaisiais pinigais."

Taip kad nelabai gal notaras turetu teises paimti daugiau nei 300lt?

Reziumuojant butu galima pasakyti, kad namo ikeitimas bankui kainuotu apie 1500 lt. Tai nera mazai sakyciau..

O jei reikia dar vieno pervertinimo, jau pazengus statyboms..ir gaunant sekancia suma is banko statyboms, ar vel reikalinga visa procedura praeiti kaip ir ikeiciant turta pirma karta? t.y. vel kainuos apie 1500lt ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egis_klp: 17 balandžio 2011 - 09:13
QUOTE(egis_klp @ 2011 04 17, 08:07)
Is Swedbanko puslapio : "Parengtą įkeitimo sutartį – Hipotekos lakštą – reikės patvirtinti pas notarą. Hipotekos lakšto tvirtinimas pas notarą kainuoja nuo 0,2 iki 0,3 procento įkeičiamo daikto vertės, bet ne mažiau kaip 50 Lt ir ne daugiau kaip 300 Lt. Tikslius įkainius sužinosite pas notarą. Mokesčiai notarui mokami grynaisiais pinigais."

Taip kad nelabai gal notaras turetu teises paimti daugiau nei 300lt?

Reziumuojant butu galima pasakyti, kad namo ikeitimas bankui kainuotu apie 1500 lt. Tai nera mazai sakyciau..

O jei reikia dar vieno pervertinimo, jau pazengus statyboms..ir gaunant sekancia suma is banko statyboms, ar vel reikalinga visa procedura praeiti kaip ir ikeiciant turta pirma karta? t.y. vel kainuos apie 1500lt ?

siuo atveju yra du variantai ziurint kam reikia bankui, pvz. mano atveju buvo taip, as uzstatinejau sklypa kuri ivertino 100000 lt., paskolos emiau 120000. lt, man pirmiausiai ismokejo 80000 lt., nes finansuoja 80 proc. uzstatyto turto, paskolos tvarkymas man atsiejo grubiai 1500 lt. norint pasiimti kita dali paskolos t.y mano atveju 40000 lt. reikia jau uzstatineti nebaigta nama, tai yra visa procedura ka parasiau anksciau, kitas variantas toks, jeigu tavo uzstatytas turtas yra toks kokia paskola prasai pvz. 200000 lt., tai mano bankas t.y. kuriame emiau paskola yra sutarties punktas, kad paskola ismokama ne daugiau, kaip 100000lt, kitai daliai reikia daryta nauja turto vertinima, bankas apsidraudzia ir nori pasitikrinti ar tiksliai vyksta darbai ir pagal turto vertinima mato ar pinigai naudojami pagal paskirti, siap mano atveju tie likusieji 40000 lt., labai brangiai atsieina, buciau zinojes, kiek sis reikalas kainuoja buciau ieskojes kito varianto.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 04 17, 16:40)
siuo atveju yra du variantai ziurint kam reikia bankui, pvz. mano atveju buvo taip, as uzstatinejau sklypa kuri ivertino 100000 lt., paskolos emiau 120000. lt, man pirmiausiai ismokejo 80000 lt., nes finansuoja 80 proc. uzstatyto turto, paskolos tvarkymas man atsiejo grubiai 1500 lt. norint pasiimti kita dali paskolos t.y mano atveju 40000 lt. reikia jau uzstatineti nebaigta nama, tai yra visa procedura  ka parasiau  anksciau, kitas variantas toks, jeigu tavo uzstatytas turtas yra toks kokia paskola prasai pvz. 200000 lt., tai mano bankas t.y. kuriame emiau paskola yra sutarties punktas, kad paskola ismokama ne daugiau, kaip 100000lt, kitai daliai reikia daryta nauja turto vertinima, bankas apsidraudzia ir nori pasitikrinti ar tiksliai vyksta darbai ir pagal turto vertinima mato ar pinigai naudojami pagal paskirti, siap mano atveju tie likusieji 40000 lt., labai brangiai atsieina, buciau zinojes, kiek sis reikalas kainuoja buciau ieskojes kito varianto.

Na sitas daugmaz man aisku..Bet kito nekilnojamo turto kazkaip uzstatineti nesinori..
Atsakyti
Nerandu temos, tai bandysiu gal cia paklausti, gal yra susidurusiu su tokia problema. Turim paskola sklypui, jis yra ikeistas bankui, nes dar vis mokam paskola. Bet va darome projekta pirties statybai ir mums reikia suitikimo is banko kad "bankas sutinka kad ant ikeistos zemes stoves pirtis". Pirties statybai paskolos imti nesiruosiam, statysim savo lesom. Bet va bankas pareiske, kad norint gauti toki sutikima reikia daryti sutarties pakeitima ir bus nustatytas terminas per kuri mes turime pastayti pirti ir ikeisti bankui, nors viska statysim savo lesom. Man tai atrodo tikras santazas ir abgaule is banko puses. Gal kas susiduret su tokia situacija ir zinot kaip elgtis, kad isvengti to ikeitimo, bet pasistayti pirti?
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 06 02, 10:40)
Nerandu temos, tai bandysiu gal cia paklausti, gal yra susidurusiu su tokia problema. Turim paskola sklypui, jis yra ikeistas bankui, nes dar vis mokam paskola. Bet va darome projekta pirties statybai ir mums reikia suitikimo is banko kad "bankas sutinka kad ant ikeistos zemes stoves pirtis". Pirties statybai paskolos imti nesiruosiam, statysim savo lesom. Bet va bankas pareiske, kad norint gauti toki sutikima reikia daryti sutarties pakeitima ir bus nustatytas terminas per kuri mes turime pastayti pirti ir ikeisti bankui, nors viska statysim savo lesom. Man tai atrodo tikras santazas ir abgaule is banko puses. Gal kas susiduret su tokia situacija ir zinot kaip elgtis, kad isvengti to ikeitimo, bet pasistayti pirti?

Galiu pakomentuoti tik is Civilinio kodekso normu puses. 4.171 str. 12 dalis: "Įkeičiant žemę, kaip priklausiniai įkeičiami ir ant jos esantys statiniai, jei hipotekos sutartyje nenustatyta kitaip. Jeigu įkeičiant žemę statiniai neįkeičiami, pardavus įkeistą žemę varžytynėse, statinių savininkas įgyja teisę į žemės servitutą".
Vadinasi teisiškai būtinybės įkeisti statinius nėra (skirtingai nei įkeičiant statinius - tada sklypą ar teisę į sklypą įkeisti būtina - 4.171 str 7 d.). Dar reiktų ir sutartį su banku pavartyti - gal ten būsimas įkeitimas numatytas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 02 birželio 2011 - 13:19
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 02, 15:19)
Galiu pakomentuoti tik is Civilinio kodekso normu puses. 4.171 str. 12 dalis: "Įkeičiant žemę, kaip priklausiniai įkeičiami ir ant jos esantys statiniai, jei hipotekos sutartyje nenustatyta kitaip. Jeigu įkeičiant žemę statiniai neįkeičiami, pardavus įkeistą žemę varžytynėse, statinių savininkas įgyja teisę į žemės servitutą".
Vadinasi teisiškai būtinybės įkeisti statinius nėra (skirtingai nei įkeičiant statinius - tada sklypą ar teisę į sklypą įkeisti būtina - 4.171 str 7 d.). Dar reiktų ir sutartį su banku pavartyti - gal ten būsimas įkeitimas numatytas?

Aciu labai jums. Specialioje dalyja kalbama tik apie zemes sklypo ikeitima. O sutartyje idomiai raso:
"pagrindine prievoliu pagal sutarti ivykdymo uztikrinimo priemone yra tinkamai iforminta nekilnojamo turtio hipoteka Banko naudai ar kitos prievoliu pagal sutarti ivykdymo uztikrinimo priemones, nustatytos specialioje dalyje punkte ...."
tame punkte yra tik zemes sklypas.

Tai ar tuo punktu reikia suprasti kad reikia ikeisti visdelto kas stoves ant sklypo?
Atsakyti
Sveiki,

Keliu tema i virsu. Gal kas nesniai bandet iregistruoti nebaigta statyba, kad gauti banko paskola? Ir gal zinot kiek minimaliai turi buti pastatyta, kad registruotu nebaigta statybą? Anksciau kiek zinau, buvo galima vien tik pamatus pasidaryti ir viskas, o dabar banke uzsimine, kad sito nebepakanka ir vien pamatu niekas neregistruoja? O kaip yra is tiesu?

Atsakyti
Sveikos. Iškilo problema, gal kas galės padėti.
Noriu priduoti nebaigtą statybą, ir niekaip nepavyksta susišnekėt su VTPSI.
Reikalauja sutarčių su tech. prižiūrėtoju ir statybos vadovu, nors aš jiems pateikiau susitarimą (kaip suprantu turi būti ne susitarimas, bet sutartis.) Niekaip nesuprantu, koks skirtumas to pavadinimo. Gal čia ne tame esmė.
Ir dar, ar privaloma konstrukcinė dalis? Nes nu mes ją pasidarėm tik dėl savęs, bet ten nei aiškinraščių nėra, tik brėžiniai.
Mėnesį laiko taip tampomės ir niekaip neina susitvarkyt, o laikas tai spaudžia.
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 11 06, 11:02)
Sveikos. Iškilo problema, gal kas galės padėti.
Noriu priduoti nebaigtą statybą, ir niekaip nepavyksta susišnekėt su VTPSI.
Reikalauja sutarčių su tech. prižiūrėtoju ir statybos vadovu, nors aš jiems pateikiau susitarimą (kaip suprantu turi būti ne susitarimas, bet sutartis.) Niekaip nesuprantu, koks skirtumas to pavadinimo. Gal čia ne tame esmė.
Ir dar, ar privaloma konstrukcinė dalis? Nes nu mes ją pasidarėm tik dėl savęs, bet ten nei aiškinraščių nėra, tik brėžiniai.
Mėnesį laiko taip tampomės ir niekaip neina susitvarkyt, o laikas tai spaudžia.

tegul atraso oficialu rasta (nurodydami punkta is istatymo). nes nera tokio punkto del techninio priziuretojo ir statybos vadovo sutarciu.

pateikiami sie dokumentai:
4.1. SLD (jo galiojimo laikas gali būti pasibaigęs);
4.2. statinio projektas (techninis darbo arba techninis ir darbo) – nuskenuotas projektas, pasirašytas privalančių jį pasirašyti asmenų, arba skaitmeninė projekto versija, patvirtinta privalančių projektą pasirašyti asmenų elektroniniais parašais;
4.3. požeminių inžinerinių tinklų geodezinė (-ės) nuotrauka (-os); sklypo su statiniais geodezinė (-ės) nuotrauka (-os) – tuo atveju, kai statinių kadastro duomenų bylose nėra nurodyti atstumai nuo statinių iki sklypo ribų ir statinių aukštis;
4.4. statinio (-ių) (patalpos (-ų)) kadastro duomenų byla (-os);
4.5. statytojo paprastos rašytinės formos įgaliojimas pateikti Prašymą – tuo atveju, jei prašymą pateikia įgaliotas asmuo;
4.6. paveldėjimo teisės liudijimas – jei prašymą pateikia nebaigto statyti statinio ar žemės sklypo, kuriame yra šis statinys, paveldėtojas;
4.7. pažyma (laisvos formos) apie atliktus statinio projekto, pagal kurį buvo išduotas SLD, sprendinių pakeitimus – jei pakeitimai buvo atlikti;
4.8. pažyma (laisvos formos), kad nebuvo keisti statinio projekto, pagal kurį buvo išduotas SLD, sprendiniai – jei nebuvo keisti sprendiniai.

Papildyta:
QUOTE(orintano @ 2014 09 09, 15:49)
Sveiki,

Keliu tema i virsu. Gal kas nesniai bandet iregistruoti nebaigta statyba, kad gauti banko paskola? Ir gal zinot kiek minimaliai turi buti pastatyta, kad registruotu nebaigta statybą? Anksciau kiek zinau, buvo galima vien tik pamatus pasidaryti ir viskas, o dabar banke uzsimine, kad sito nebepakanka ir vien pamatu niekas neregistruoja? O kaip yra is tiesu?

registruoja ir tik pamatus. o bankui tiks ar ne, cia jie nusprendzia.
Atsakyti