[quote=Delta-2,2007 02 24, 11:18]
[quote=Sonatina,2006 06 22, 22:20]
Jeigu taip mėgstate blynus, tai siūlau paragauti dar vienus
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 st. natūralaus jogurto
1 ¼ st. pieno
2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
¼ st. tirpinto sviesto ar margarino
Laba diena.Sonatina noriu paklausti kodėl reikia dėti sviestą į blynus.Ką jis duoda?Juk ir taip jie prisigeria aliejaus. Pastebėjau kad daugelyje receptų (blynų) reikalingas tirpintas sviestas.
[/quote]
Aga, man irgi butu idomu. Ka tik uzsimaisiau tuos graziuosius Sonatinos mielinius blynus, to sviesto pagal receptura reiktu net 8 saukstu. Manau man isejo ideti maziau. Ir apie cukru ten buvo parasyta kad reikia 5 saukstu... pagalvojau, man gal ir bus nieko, bet jei valgys vyras, jam bus per saldu. O gal cukrus del mieliu pakilimo?...Ir dar butu idomu suzinoti, ka recepturoje duoda produktu imaisymo eiles tvarka, na pvz pirma isplaki keusus, trupintas mieles, druska, cukru, tada persijoji miltus ir juos sudedi, o galiausiai sudedi lydyta sviesta. Anksciau kai nebudavo galvoj kokie ten receptai

dedavau viska kaip gaunasi, sumeti miltus keusinius, pamaisai, prikreti druskos sumakaluoji ir kepi...

Dabar gi stengiuosi daryti kaip parasyta

Gal kas zino, ismano...