Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

QUOTE(Nena @ 2018 05 10, 19:44)

Laba, - mes buvome šiemet balandžio pirmą savaitę smile.gif Mūsų lūkesčius pateisino, nors buvau nusiteikusi pavasariškam orui ir prisiplanavusi dienos išvykų, beveik visą laiką praleidome viešbutyje, nes nesinorėjo apleist "rojaus žemėje" smile.gif

Labai aciu uz atasakyma apie Barut Lara 4u.gif
Smagu kad fain pailsejote 4u.gif

Gal jau buvo kokios vakarines programos suaugusiems?
Koks gyvenimas salia viesbucio?
Ar i Antalija nuvykti yra koks miesto transportas ar taksi?
Dar karta smarkiai aciu!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,priminkite ka vezat lauktuviu is Turkijos.Granatu sirupa ....ka dar?
Atsakyti
QUOTE(Pina111 @ 2018 05 12, 10:07)
Sveikos 4u.gif ,priminkite ka vezat lauktuviu is Turkijos.Granatu sirupa ....ka dar?

Drobinius rankšluosčiuis, super daikčiukas pirtyse. Dar perka tokias tipo pirštines prausimuisi, kuriomis hamame prausia.
Atsakyti

Labai aciu uz atasakyma apie Barut Lara 4u.gif
Smagu kad fain pailsejote 4u.gif

1)Gal jau buvo kokios vakarines programos suaugusiems?
2)Koks gyvenimas salia viesbucio?
3)Ar i Antalija nuvykti yra koks miesto transportas ar taksi?
Dar karta smarkiai aciu!

 


1) Kai mes atostogavome, buvo pereinamasis laikotarpis iš žiemos į vasaros, bet vakarinės programos jau vyko ir buvo pakankamai smagios ir profesionalios (tiesa vyko ne lauke, o viduje, bet taip pat amfiteatro tipo salė, vietų panašiai kaip ir lauke): ypač patiko lazerių šou, šiuolaikiniai šokiai + triukai su dviračiais, magijos šou. Būtinai nueikite vakarais į lobby barą - puiki atmosfera: groja gyva muzika, kiti šneka, kiti žaidžia stalo žaidimus, barmenai aptarnauja prie staliukų - smagu, jauku. Po vakarinių pasirodymų dar kviesdavo visus į naktinį barą, kur prieš prasidedant diskotekoms, dar būdavo gyvos muzikos koncertai, bet nes nesudalyvavom nei karto. Jūsų atveju, sezonas jau bus pačiame įkarštyje, - ir greičiausiai jau vyks lauke. 

 

2) Barut Lara paskutinis viešbutis Lara/ Kundu miestelyje, išėjus iš viešbučio reikia sukti į dešinę ir paėjus kokį 10 min. prieisit miestelio centrą. Ten ir Migros prekybos centras, ir vietinių "turgelių".

 

3) Iki Antalijos važiuoja didelis autobusas (kas 12-15 min.), - nepamenu numerio, bet ar agentė, kur palydės iki viešbučio, ar registratūroj pasakys. Mes nevažiavom, pamatėm kartą kokio pilnumo jis būna ir nusprendėm geriau su taksi :) O taksi reikia derėtis. (mūsų atveju vaikinukas registratūroje pakvietė, kad privažiuotų prie paradinio durų, ir sakė, nebūtina su juo bus važiuot, jei kainos nesuderinsit). Na tai už kelionę (kažkur 12 km į vieną pusę) pirmyn atgal + 1 val. laukimo sutarėme 20 eur. Manau normalu.

Atsakyti
QUOTE(Pina111 @ 2018 05 12, 10:07)
Sveikos 4u.gif ,priminkite ka vezat lauktuviu is Turkijos.Granatu sirupa ....ka dar?

straipsnis apie lauktuves smile.gif
http://jpsmurka.blog...uktuves-is.html
Atsakyti

Man lauktuvių sąraše buvo (tik laiko viskam pritrūko :) ):

Yufka - kulinarinis paveldas, kurį nusipirkus reikia greitai suvartoti, - popieriaus plonumo iškočiota tešla, susidedanti tik iš kvietinių miltų ir vandens. Didžiausia jufkos gamybos paslaptis – kočiojimas. Tešla, ją kočiojant, daug kartų barstoma miltais ir lankstoma, kol susiformuoja daugybė nematomų sluoksnelių, panašiai kaip kalamas metalas gaminant damasko plieną. Kočiojama ji ant dideliausio apskrito stalo ilgu lieknu kočėlu. Turkijoje ši tešla naudojama “biorekams” kepti - susuktos arba pyrago formos kepiniams su sūrio ir/ar špinatų įdaru. “Yufką’ turguose parduoda apvalios arba keturkampės formos.

 

Lokumas - iš vandens ir miltų gaminamas gardėsis, paskanintas medumi ir melasa, rožių vandeniu, citrinų aromatu, apibarstyti cukraus pudra arba kokosų drožlėmis. Į masę dažnai (bet ne visada) būna įmaišyta įvairių rūšių riešutų. Pirmas ir pats svarbiausias patarimas, renkantis šį saldumyną lauktuvėms - nepirkti jo dėžutėse. Vertingiausi rankų darbo, specializuotose parduotuvėse parduodami lokumai. Pardavėjas visada jums duos pauostyti, paragauti gaminį, pakonsultuos ir padės išsrinkti jums labiausiai patikusį

 

 

Pišmanijos -  Izmit konditerio kūrinys, kuris kūrėjo garbei iš pradžių vadintas „šišmanije“ (storas), tačiau vėliau pakeistas į „Pişmaniye“ (apgailestavimas). Pasirodo, saldumynas buvo kurtas mylimajai, kuri po vestuvių pasirodžiusi tikra ragana. Su kuo palyginti pišmanijos skonį, iš karto pasakyti sudėtinga. Tai kažkas panašaus į chalvos ir cukraus vatos skonio debesėlį. Gaminamos įvairiose vietose, tačiau tikrosios - iš Izmito. Vietiniai gyventojai jas mėgsta vežti lauktuvių, renkasi iš kelių pagrindinių, ilgas gamybos tradicijas turinčių įmonių gaminių. sudėtis: cukrus, vanduo, citrinos rūgštis, sviestas ir kvietiniai miltai. Galiojimas – 6 mėn. 

 

 

Baklava -  brangus ir sunkus kepinys, gaminamas iš daugiasluoknės, iškočiotos iki poperiaus plonumo tešlos, sluoksnius pertepant sviestu, padengiant smulkintais riešutais, o iškepus gausiai sulaistant medaus sirupu, padedančiu išlaikyti gaminį drėgną gana ilgą laiką. Galiojimo laikas - apie mėnesį.

 

Pekmez sirupas Turkijoje dažniausiai gaminamas ilgą laiką kaitinant saldžiavaisio pupmedžio sultis. Taip pat gali būti gaminamas iš vynuogių, granatų, figų, šilkmedžio uogų. Balkanuose, tai labiau primena uogienės tekstūrą ir paprastai gaminama iš slyvų. Graikijoje tai vadinama petimezi.

 

 

Granatų sirupas  - nar şurubu - sau ir lauktuvėms (mėsos marinavimui, salotų padažams ir pan.)

 

Granatų actas. Lietuvoje granatų sirupo galima rasti, o štai acto - nelabai                                                                                                               

 

Granatu vynas - sako nesvarbu kur pirksi, parduotuvėje ir turguje, -visi geri

 

Pomidorų (domates salçası) pasta

 

 

Paprikų (tatlı biber salçası) pasta.

 

 

Baltas sūris - sau ir lauktuvėms. Koyun peyniri - avies pieno sūris, keçi peyniri - ožkos pieno.

p.s. Ožkos pienas - keçi sütü,  avies pienas - koyun sütü.

 

 

“Isoto” arba kitaip - Urfos pipirai. Universalus prieskonis, tinkamas gardinti bet kokį patiekalą, kvapnus ir rekomenduojamas tiems, kurie mėgsta šiek tiek aštrų, bet ne per daug aitrų skonį. 

 

 

Osmanish prieskoniai, tinka bet kokiam patiekalui 

 

Bambukiniai ranksluosčiai - gerai sugeria ir greitai džiūsta, švelnesni nei medvilniniai.

 

 

Alyvuogių muilas - Turkijoje įmanoma rasti rankų darbo, be jokių pridėtinių medžiagų, alyvų aliejaus pagrindu pagamintų muilų. Kaip sako Smurka - kuo bjauresnės prekinės išvaizdos, tuo tikresnis. 

 

 

Ožkų pieno muilas (keçi sütü sabun)

 

 

Hamamo pirštinaitės” – kūno šveitimui

 

Waikiki parduotuvės – gera kokybė už nedidelę kainą - rūbai visai šeimai https://www.lcw.com/en-LT

 

Atsakyti
QUOTE(Stelena @ 2018 05 07, 13:23)
Mes praeitą savaitę grįžom iš Turkijos buvom Utopija Word  bigsmile.gif

https://www.tez-tour...h...k&id=165008

nerealus viešbutis ir oras buvo labai geras, tik vieną diena lijo, bet ir tai tik 15 min.  mirksiukas.gif

Gal žinote, kiek kainuoja hamamas su masažu Utopijoje?
Važiuojam ten liepos mėnesį....... laukiu nesulaukiu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kas neseniai skridote, sakykite ar šalta lėktuve? Nežinau kaip vaikus rengti. Man pakomentavo, kad reikėjo ilgų kelnių, nes salone šalta, o ir autobusas, kuris veža iki viešbučio taip pat su kondicionieriumi atšaldytas.
Atsakyti
QUOTE(Blizge @ 2018 05 14, 09:52)
Kas neseniai skridote, sakykite ar šalta lėktuve? Nežinau kaip vaikus rengti. Man pakomentavo, kad reikėjo ilgų kelnių, nes salone šalta, o ir autobusas, kuris veža iki viešbučio taip pat su kondicionieriumi atšaldytas.

Lėktuvuose ir oro uostuose visada būna vėsu - praverčia ir ilgos kelnės, ir megztukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2018 05 14, 11:00)
Lėktuvuose ir oro uostuose visada būna vėsu - praverčia ir ilgos kelnės, ir megztukas  mirksiukas.gif


Na, kaip skridome per Velykas su Ryanair, buvo labai tvanku lėktuve, vaikai sėdėjo su malkutėmis ir be batu. O dabar girdžiu atsiliepimus, kad i Turkija salta lėktuvuose.
Atsakyti
QUOTE(Blizge @ 2018 05 14, 13:35)
Na, kaip skridome per Velykas  su Ryanair, buvo labai tvanku lėktuve, vaikai sėdėjo su malkutėmis ir be batu. O dabar girdžiu atsiliepimus, kad i Turkija salta lėktuvuose.

Aš irgi prirengiau rugsėjo mėnesį, o karšta bele kaip lėktuve buvo.
Atsakyti

lektuve nebuvo salta ne kiek, bet cia man asmeniskai :) autobuse kondicionierius vesiau nustatytas jau buvo, bet lauke kadangi kepino virs 30 karscio, tai nesusalau ir autobuse :) ilgu kelniu manau tikrai nebutina, turekit nebent koki uzmestuka ar plona dzmeperiuka, tikrai pakaks, kam vesiau bus

Atsakyti