Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(agida @ 2007 09 12, 15:15)
Nu moliūgų ir pas mus šiemet sočiai. Iš jų aš kepu blynus. Molūgo dalį nulupu, išimu minkštimą, sutarkuoju, užmaišau mielinę tešlą blynams sudedu tarkuotą moliūgą ir kepu blynelius. Juos ypač mėgsta vaikai.

O kaip tarkuot moliuga blynams ( ar stambiai)? As turiu elektrine tarka bulvems, ar tiktu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Elen @ 2007 09 13, 11:49)
O kaip  tarkuot moliuga blynams ( ar stambiai)? As turiu elektrine tarka bulvems, ar tiktu  g.gif ?

as tai per burokine tarka tarkuoju ax.gif
Atsakyti
Moliūgą tarkuoti per burokinę tarką, tik žinoma nepamiršti nulupti. Jei šeima mėgsta saldžiai galima įberti paprasto ir žiupsnelį vanilininio cukraus.
Atsakyti
QUOTE(Nereikalinga @ 2007 08 14, 07:41)
Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio griežinėliais. Kiekvieną sūrio griežinėlį perpjaukite išilgai pusiau ir lengvai sutepkite pesto padažu. Cukinijų griežinėlius sudėkite po du, o tarp jų įdėkite po sūrio griežinėlį.
Baltymus išplakite su vienu žiupsneliu druskos ir įmaišykite į alaus tešlą. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Įdarytus cukinjų griežinėlius pamirkykite alaus tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje po tris minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su pomidorais


Niekaip nesuprantu kaip čia padaryti doh.gif , juk griežinėlis, tai riekelė, skersai 1-2cm pločiu pjaustomos didelės cukinijos iš kurios per vidurį išimamos sėklos, tai kaip ir kur įkišti tą sūrio riekelę suteptą pesto padažu, kad ji neiškristų kol pamirkysiu tešloje? Gal kas jau darė, gali vaizdinių priemonių pateikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Digutis @ 2007 09 10, 11:58)
blush2.gif ir aš turiu tokių pora...nežinau ką su jais veikt g.gif


Pamenu, kad mama anksčiau patisonus farširuodavo. Paruošdavo įdarą kaip balandėliams, prikimšdavo ir ištroškindavo. Tik pati nesu bandžiusi. Kažkaip nelabai man šitos daržovės patikdavo - oda nevalgoma blink.gif
Atsakyti
man tai patinka farširuoti,niam niam biggrin.gif
Atsakyti
Man tai labai skanus blynai su cukinija. Tiesiog reikia sutarkuoti, imaisyti blynu tesla ir kepti essen.gif
Atsakyti
o man labai skanūs blynai su cukinija ir obuoliais.
Sutarkuoti cukiniją, įdėti pora kiaušiniu ir pora šaukstų miltų, išmaišyti bei kepti keptuvėje. Prieš kepant, ant keptuvėje esančių blynelių uždėti rugštesnių obuolių griežinėlių. Iškeptus blynelius pabarstyti cukrumi
skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Jau kiek aš jų turiu doh.gif doh.gif Bet skaniausia tai dėti į troškinius,arba farširuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 10 spalio 2007 - 14:42
Aš irgi šiandien nutariau pasidaryti cukinijos troškinį , labai jau man patinka šita daržovė smile.gif . Prisipjaustai daug svogūnų ir kepini ant aliejaus , kaip svogūnai truputi apkepa reikia sudėti tarkuotas morkas . Kaip jos apkepa dedi pjaustytą cukiniją ir ipili truputi vandens .Kaip viskas apkepa ( tiksliau pasitušina ) dedi pjaustytus gerai prinokusius pomidorus ir vėl truputi tušini , tada eilė ateina pjaustytam česnakui . Vėl truputi patušinti bet neilgai ir deti pjaustytus krapus , gerai išmaišyti ir išjunkti . ( tiesa pamiršau parašyti kaip sudedi cukinija reikia idėti vegetos pagal skonį ) . Valgau su batonu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(linaslau @ 2007 10 10, 16:51)
Aš irgi šiandien nutariau pasidaryti cukinijos troškinį , labai jau man patinka šita daržovė  smile.gif  . Prisipjaustai daug svogūnų ir kepini ant aliejaus , kaip svogūnai truputi apkepa reikia sudėti tarkuotas morkas . Kaip jos apkepa dedi pjaustytą cukiniją ir ipili truputi vandens .Kaip viskas apkepa ( tiksliau pasitušina ) dedi pjaustytus gerai prinokusius pomidorus ir vėl truputi tušini , tada eilė ateina pjaustytam česnakui . Vėl truputi patušinti bet neilgai ir deti pjaustytus krapus , gerai išmaišyti ir išjunkti . ( tiesa pamiršau parašyti kaip sudedi cukinija reikia idėti vegetos pagal skonį ) . Valgau su batonu  smile.gif  .

Net seilė nutyso essen.gif česnakas labai gerą skonį šiam troškinukui priduoda drinks_cheers.gif
Atsakyti
niu ka nusiemiau ir as cukiniju derliu..ir zinau kad taip greit ju visu nesudorosiu, nes tik as ir MB jas valgom, vaikai nea..tai neina jos taip greit pas mane kaip noretusi..

tai va mastau, o jei susippjauscius jas kubeliais ir pabandyti saldyti g.gif g.gif kaip manot?
Atsakyti