QUOTE(ziulyte @ 2006 08 08, 09:40)
Na va, vakar kepiau baklava pagal Šaltmėtės pateiktą receptuką. Kadangi čia filo tešlos neradau, tai naudojau bemielę sluoksniuotą.
Dar Lietuvoje būna stikliniuose indeliuose alyvų aliejumi užpilto feta sūrio. Jo skonis geras, bet kaina
Ziulyte, šaunu, džiaugiuosi, kad pavyko
O dėl to alyvų aliejum užpilto, tai jis visur brangus

pas mus jis čia irgi 3-4 eurus už 100 gramų kainuoja...
QUOTE(Amalia @ 2006 08 08, 11:01)
Man tikra Feta ožiu smirda smirda, nepykit, mėgejos

Perku iš karvės pieno gamintą surogatą

Ant jo irgi būna užrašyta "Feta" . Teko girdėti, kad nuo kitų metų to sūrio Feta vadinti pagal EU normas nebebus galima, tai gal gamintojai palengva prie to taikosi, taip sakant perkrikština, jei rašot, kad nebegaunat pirkti.
ech jūs... smirda, smirda...

man tai vienas skaniausių sūrių... bet aišku, dėl skonio nesiginčijama...
Papildyta:
QUOTE(blackkiss @ 2006 08 08, 23:52)
na ne,tas fetaki skanus,bet vistiek i feta nenesha

labai jau minkstas...ypac jei kaip kazkutriam recepte maciau reik tarkavmui,tai geriausia,kaip jau minejau, "damnis" feta...
Papildyta:
parasei teisingai
va TZADZIKI receptukas:
ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)
ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.
blackkiss, tikrai negali būti, kad feta reikia tarkuoti kažkuriam recepte.. nebent jau aš visai neprisimenu.. originalios fetos niekaip nesutarkuosi, tik sutrupint gali... pvz. ta, kuria perki Graikijoj tiesiai iš bačkos, išvis tokia minkštoka būna...
O dėl tzadziki, tai aš irgi darau pagal tokį eceptą, tik agurkus visad tarkuoju per burokinę tarką ir tiesiog nusunkiu sultis paskui... skanu labai labai...