QUOTE(Moonte @ 2018 09 24, 17:19)
Tuomet siulau paksiatyti Niccolo Machiaveli kurinius. Galimai suvoksite, kad pacios teiginiai ir isitikinimai, jog esate ne vergas, klaidingi.
Cia sioje temoje? Na na, isibegejau. Pakankamai daug esu parasiusi apie religijas temose, kas nori gali rasti. Man gi nesunku atsiminti pacios rasomas izvalgas, kad ir apie tuos pacius tamstos dievus.
Niekada nesuprasiu tokiu kaip tamsta. Kokio velnio diskutuoti apie tai ko neismanai... Na tarkim, labai viliuosi kad tamsta zinote kad yra ST ir NT, ir kad jie tarpusavyje labai skiriasi. Kad dekalogas zmonems buvo pateiktas ST laikais, kai NT atsiradima itakojo Jezus Kristus, kas pakeite akcentus, is esmes sudare prielaidas atsirasti tokiai religijai kaip krikscionybe. Viliuosi zinote, kad judejai iki siol naujoja tik ST.
ST didumoje viskas paremta baime Dievui, NT daugiau apeliuojama i zmogaus samoninguma, i jo meile artimam savo. NT Dievas yr ne baudejas, o suprantantis, mylintis ir atleidziantis Tevas, kuris duoda savo vaikams teise rinktis.
Tai kad atsiranda amoralus asmenys kurie nesilaiko ne vien istatymu, bet ir dekalogo, nera rodiklis kad tai nera vertybe. Tai tik parodo, amoraliu asmenu degradacija.
Niccolo Machiaveli kurinius - O kodėl tik jo? Jūs ką, vienu asmeniu vadovaujatės ir tikite juos, kad vergė esate?
tai gaila, kad taip pasikeitėte ir ne į gera. Nes kai diskutavau aš, jūs tuomet nieko įdomaus jau nebeparašėte, jokių ten Olimpų, Egiptų ar pan. Pylėte tik į vienus vartus.
aš puikiai žinau, kad yra ir ST. O ar jūs suprantate, kad iki to ST, dar anksčiau, dar koks nors STT ar SST galėjo būti ir egzistuoti?

Keista, kad nepamąstote apie tai. Ir būtent, pati labai gražiai pripažįstate, kad dabartinė religija, tikėjimas prie dabartinių laikų labai pritempta ir realiai tai ne Dievų mokymai keičiasi, o religijos atstovai prie valdžios prisitaiko, kad galėtų egzistuot

o valdžia taikosi ir prie atstovų, leidžia jiems bujoti valdžiai parankiu būdu už avelių suvaldymą