QUOTE(Nakviša @ 2018 10 24, 10:42)
Įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.
Dar išduosiu paslaptį - šeima jau buvo stebima, dėl socialinių įgūdžių stokos. Buvo iki šio įvykio teiktos rekomendacijos.
nu tai kaip cia slaptai kazkaip stebima, nes visur sakoma, kad ji nebuvo jokiam sarase. Cia jus viena tik iznot sia info?
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2018 10 24, 12:20)
Cambala, jūs rašote apie tokio amžiaus mažamečius, kurie jau sąlyginai gerai moka išreikšti savo mintis, poreikius, žodžius.
Šita istorija yra apie 2 ir 4 metų vaikus, kurie realiai nesupranta savo veiksmų pasekmių, dėl gyvenimiškos patirties stokos.
Užduokite sau klausimą, paprastą. Jeigu svetimas žmogus taip pasielgtų su tokio amžiaus vaiku? Kaip manote, kaip greitai sulauktų kaltinimų? Kodėl mes, tėvai, tuo tarpu leidžiame peržengti tokias ribas, motyvuodami nuosavybės teise į tą vaiką? Kuris aplamai nesuvokia už ką jis gavo mušt?
Čia tokie retoriniai klausimai.
nu as pries musima vaiku , bet visgi yra skirtumas, kur mama trenkai ir kur svetimas trenkia, nejau nejauti skirtumo?
Manes tevai nemuso, bet esu kelis kart is mamos gavusi jau paaugle, aisku, as suprantu, kad ji taip dare is nezinojimo kaip suvaldyti situacija , is pacios baimiu, pykcio ir t,t. ir man buvo skaudu. Bet mama tuo paciu ir myli mane, jos intencijos buvo geros, ji norejo gero man, ne blogo, susipyksti, susitaikai ir vel vsika sgerai. O va jei koks svetimas prieitu ir trenktu tai butu visai kas kita. bet ir tai butu mazense trauma vaikui, nei ji atimti is tevu toki maziuka ir laikyti nezinia kur nezinia kiek laiko, jie gi laiko nesuvokia, neaisku is vis ka galvoja, gal kad is vsi nebematys tevu...mam askambino ten i globos namus prase, kai kuriu mazu dalyku vaikam palikti sviesa mergaitei , duoti atsigerti nakti berniukui, ne negalima, nu nejau sunku buti zmoniskiem, supratingiem?
Taip musti vaikus blogai, pykti ant ju net blogai, bet tai reikia keisti pamazu, mokytis, ismokti kitu budu, vien isleistas istatymas automatiskai neismokys zmoniu kitaip elgtis, keisti savo elgesio modulius, ismoktus per kelias kartas.
bet viskas Lietuvoje taip pirma istatymas ant galvos, paskui baudos, ir zmones mokosi apeiti ta istatyma.
Kai normaliai turetu buti svietimas, svietimas, svietimas, mokymas, aiskinimai, per Tv, per ziniasklaida, kursai mamom, tevam, nemokam psichologu paglaba, kuri butu lengvai prieinama, kokios grupes paramos keikveinam mietselyje, kur vyktu uzsiemimai, apmokymai ir t.t.
Ne snu nemusa gi tevai tu vaiku siaip sau, jei nezino kaip spresti kritines situacijas, kaip aukleti, kaip patiem su svavo pykcui tvakrytis...
O dabar kas vyksta su ta seima yra tiesiog nusikaltimas ir baisus.As veitoj tevu tikria paduociau visus i teisma.