Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Labai taiklus įvertinimas:
Gintautas Mažeikis. Tirpstanti galia ir Prezidentas

Visas straipsnis vertas dėmesio, pacituosiu tik kelias esmines vietas:
"Jis yra petite bourgeoisie, kuri paprastai neturi jokios galios, jei nesukuria kūrybinės klasės, bet turi savo pomėgius: švarkui, knygų kolekcijai, iškilmingam priėmimui, raudonam kilimui. <...> O štai G. Nausėdos jokios galios kol kas nematyti. Jis buvo ir vis dar yra televizijos laidų augintinis. <...> Ir šį bejėgystės gestą, be abejonės, pastebėjo visos didžiosios partijos. O atkurti įtaką bus sunku.
Lygiai taip pat atrodo ir prezidento G. Nausėdos užsienio vizitai, susipažinimai. <...> Koks tikslas buvo tapti Lietuvos Respublikos prezidentu? Tik nesakykite, kad iš noro tarnauti tėvynei. Tai pati tikriausia demagogija. <...> O gal mėgautis populiarumu? Tiesiog, kuriant media-švytėjimą ir juo džiaugiantis? Be jokio tikslo? Fotografuotis būnant prezidentu? Galbūt.
"

Ne, ne vien toks tikslas. Dar yra ir paslėptasis. Tų, kurie neskaidriai finansavo išrinkimą. Išrinkimą to, kuris mėgaujasi bei džiaugiasi media-švytėjimu ir populiarumu bei fotografavimusi ant raudonojo kilimo... ax.gif
Atsakyti
Delfine, jūs bolatiravotės? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2019 08 20, 20:42)
Labai taiklus įvertinimas:


Tikrai taikliai drinks_cheers.gif Obettačiau buvimas, pavadinkime tai lietuviškai, miesčioniu, savaime nėra blogai, lygiai kaip ir narcisizmas. Pasikartosiu, galėjo būti ir blogiau (t.y., Skvernelis jo vietoje).
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2019 08 20, 18:42)


Ne, ne vien toks tikslas. Dar yra ir paslėptasis. Tų, kurie neskaidriai finansavo išrinkimą.

Tie, finasuotojai, pasak vieno politologo, akivaizdžiai puikuojasi savo pergale.

Ir prieštaraučiau Ašakai. Analizuojant situaciją, Skvernelio kaip blogesnip pasirinkimo, neįvardinčiau. Būtų buvę aišku ką turime ir ko galime tikėtis. O čia torto glaistas slepia daug detalių, apie kurias nesinori nei galvoti, nei matyti.
Atsakyti
Kai reiktų pagirti Nausėdą, tai Delfinės aišku nėr biggrin.gif
https://www.alfa.lt/...el-savo-saugumo
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 06, 09:49)
Kai reiktų pagirti Nausėdą, tai Delfinės aišku nėr biggrin.gif
https://www.alfa.lt/...el-savo-saugumo

Kad ir kiek Lt padidins islaidas gynybai, ji tokia mazute ir gana skurdi, kad NIEKADA savarankiskai neapsigins, visada reikes pagalbos is kitu.
Atsakyti

kai zmogus mazas ir silpnas jam reiktu kliautis ismintim ir diplomatija, manau ir salim panasiai taip reiktu daryti....kas is to jei kas "apgins" ir liks salyje griuvesiu kruva ir lavonai? Gina Jav sirus, nuo despoto valdovo, aciu, gal nereikia....

Atsakyti
tai taip, be čia buvo baimių, kad rusams atsiduos, parsiduos ar kokių ten dar?
tai dabar yra proga pasidžiaugti ir pagirti, bet nebėr kam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 06, 12:22)
<p>kai zmogus mazas ir silpnas jam reiktu kliautis ismintim ir diplomatija, manau ir salim panasiai taip reiktu daryti....kas is to jei kas "apgins" ir liks salyje griuvesiu kruva ir lavonai? Gina Jav sirus, nuo despoto valdovo, aciu, gal nereikia....</p>

o tavo ruskiai ateje turbut dar graziau paliktu pries iseidami? diplomate didzioji...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 06 rugsėjo 2019 - 13:56

Tau visi rusai jau blogi, kad juos taip vadini?? zinai ,kaip tai vadinasi?

Nesvarbu, kas kariautu, bet is salies nieko neliktu, tai gal geriau nekariauti???

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 06, 21:36)
<p>Tau visi rusai jau blogi, kad juos taip vadini?? zinai ,kaip tai vadinasi?

O prie ko čia visi rusai blogi? Žodžio "ruskiai" etimologija pasidomėkit. Tai yra dažnai tarmėse vartojamas žodis, pirmiausiai atsiradęs pagal kalbos skambesį nuo savivardžio "русские". Neigiama jo konotacija atsirado vėliau dėl okupacinės patirties.

"Savo ruožtu lietuviai kartais apibrėžia rusus pravarde „ruskiai“, kilusia kilo nuo pačių rusų savivardžio „russkie“ (rus. русские).

Beje, įdomu tai, kad angliškai kalbančiuose kraštuose „raskiais“ (Ruski, Russki, Rooskies) taip pat pravardžiavo rusus. Šis žodis anglų žargone atsirado 1914 metais ir iš pat pradžių neturėjo jokios negatyvios reikšmės – taip šnekamąja kareiviška kalba buvo vadinami rusų kariai – tuometiniai anglų sąjungininkai, tačiau šaltojo karo metais „raskis“ tapo negatyviu komunisto sinonimu.

Tokia pat istorija nutiko ir su suomišku žodžiu „riūsia“ (suom. ryssä) , kuris beveik iki pat XX a. pradžios buvo visiškai neutralus rusus ir suslavėjusius karelus apibūdinantis pavadinimas, tačiau po carinės Suomijos rusifikacijos politikos sąvoka „riūsia“ tapo labai negatyvia. Oficialiai rusus suomiai vadina venäläinen".

https://kultura.lryt...ambesi-4824331/


Ir apskritai, Lutuke, kam kam apie tai kalbėti, bet tik ne Jums, kai pati Lietuvą ir lietuvius esat išvadinus štai kaip (kalba netaisyta):

QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 12, 18:19)
zinokti atrodo man apgailetinai rimtai, toks grynas lytovcumas, tokie vargsai uzduchnti lietuvia ,kurie pagyvene atvaziuoja cia buna, varo patys save ir koklegas, o airiai tik stebisi, kasper durniai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 07 rugsėjo 2019 - 10:35
biggrin.gif
Atsakyti