Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(mementoo @ 2018 11 08, 16:49)
Visi pezalai su laisvos emigracijos prilyginimu trėmimui ateityje bus baudžiami. Tai nusikalstama veikla žmogiškumui. Ne be reikalo trolynas cypia ir keikia tuos, kurie gali pradėti sankcijas už tokį šlykštų melą.


Aisku, kad palyginimas toli nuo adekvatumo, bet rezimo liaupsintoju reakcija irgi toli nuo adekvatumo.

Reikia atskirti piktavaliska dezinformacija ir patycias is auku nuo tam tikru palyginimu.

Dabartiniuose laikuose nei ka jega veze, nei grese kam reali gresme. Sienos buvo atviros, bet lietuviu niekas net pabegeliais butu nepripazines, jau nekalbant apie kazkoki butinuma begti. Todel palyginimas tu dvieju dalyku yra tiesiog kvailas. Zmones subjektyvus padarai... nereikia visur iziuret kazkokiu piktavalisku keslu.

Va vieni vaikai praso pakalbos nes juos namuose gali uzmusti, o kiti - kad nenuperka naujo mobiliako
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 08, 17:32)

Taip ir as buciau gerai gyvenus senai ir nama nusipirkusi, jei nebutu durrna mintis sovusi gristi i Lietuva, kur visi pinigai isejo vejam, bet nesigailiu, buciau gailejusis , jei nebuciau padariusi tiketinai, dabar zinau, kad ten gristi neverta,

O tai dabar LT kalta, kad pas jus durnos mintys ir nemokat su pinigais elgtis, vejam isleidot. Na mes Lt gyvenam ir pinigu nemetom. Leidziam kur reikia ir kam reikia, perkam apgalvoje,tai todel turim ir gerai gyvenam. Prisipirkot nesamoniu, o kalti visi kiti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 11 08, 18:03)
O tai dabar LT kalta, kad pas jus durnos mintys ir nemokat su pinigais elgtis, vejam isleidot. Na mes Lt gyvenam ir pinigu nemetom. Leidziam kur reikia ir kam reikia, perkam apgalvoje,tai todel turim ir  gerai gyvenam. Prisipirkot nesamoniu, o kalti visi kiti.

nu mes vejam neleidom, tik busta isigijom renovavom, tik tai i ka investavom mums naudos neatnese, nes vis tiek isgyventi neisieina Lietuvoje, jei tuos pinigus butumem investave cia, jau turetume busta ir didele dali jo ismokeja... nezinau kas kaltas kas nekaltas, bet faktai lieka faktais viso milijono t.y. trecdalis beveik zmoniu buvo priversti isvykti, vienetai,kurie vyko del kakzokiu ispudziu ar meiliu...
Kaip taip iseina tada kad tokie berazumniai visa trecdalis tautos? jei tai grynai tik tu zmoniu atsakomybe, kad jie durni? genai, isilavinimo stoka? kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 08, 19:21)
nu mes vejam neleidom, tik busta isigijom renovavom, tik tai i ka investavom mums naudos neatnese, nes vis tiek isgyventi neisieina Lietuvoje, jei tuos pinigus butumem investave cia, jau turetume busta ir didele dali jo ismokeja... nezinau kas kaltas kas nekaltas, bet faktai lieka faktais viso milijono t.y. trecdalis beveik zmoniu buvo priversti isvykti, vienetai,kurie vyko del kakzokiu ispudziu ar meiliu...
Kaip taip iseina tada kad tokie berazumniai visa trecdalis tautos? jei tai grynai tik tu zmoniu atsakomybe, kad jie durni? genai, isilavinimo stoka? kaip manote?

Bet kodėl tas milijonas nevyksta į Rusiją? Ar kitas šalis, nesenai išsivadavusias iš vergijos, pvz į Latviją ar Estiją? Nedašunta? Nes reikia kurti viską iš naujo, o ne ant svetimo gero, kaip pati darai, nuvažiuoti.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 11 08, 17:38)
Kaip tas emigrantas jaučiasi? Taip kaip gimdyvė, kurios mirusį kelionėje naujagimį išmetė per skylę ant bėgių vagone išmatoms, kaip vaikas be šiltų drabužių su rieke duonos dienai belaukiantis mamos, nuvarytos visai dienai medžių pjauti ir turinčios laisvą dieną tik esant daugiau kaip 35 laipsniams šalčio, nes įranga dėl temperatūros neveikia, kaip laisvės gynėjas nupjautais pirštais pakabintas virš laužo, kad išduotų bunkerio vietą, kaip mokytojas ant kurio nugaros šokinėja išgama auliniais batais už tai kad namuose rado Lietuvos vėliavą? Kaip tas emigrantas jaučiasi?

Naciai buvo nubausti. Nacių simbolika uždrausta. Paneigę nacių nusikaltimus yra baudžiami. Sovietai buvo baisesni nei naciai, nes naciai tik mokėsi iš sovietų, jie nespėjo pasiekti tokių aukštumų kaip sovietų išgamos. Ateis laikas ir sovietų fanų įvertinimui .

Nežarstykite man komplimentų, dar nosį prieš kitus narius riesti pradėsiu.
Tfu, koks nemalonus jausmas su trolynu santykį turėti

kaip manote jauciasi mamos, kuriu vaikai atimti Norvegioje? UK? kaip jauciasi likusios LIetuvoje mamos, kurios negali matyti savo vaiku ar anuku ar mato labai retai(priklausomai nuo salies), kaip jauciasi vaikai, kuriu tevai buvo priversti emigruoti ir jie auga su mociutem ar vieni? Kaip jauciasi tevai vaiku ,kurie buvo nuzudyti emigracijoje, ar dingo be zinios? Kaip jauciasi zmones, kurie turi namus, bet niekada nera namie, nes ta salis ne ju, jei tik sveciai?
Kiek isardytu seimu, kiek sudraskytu likimu, kiek ismetytu draugu, giminaiciu, jus akla gal?

jus matau pripazystat tik fizini smurta ir nuzudymus, bet ir tai patyre emigrantai ir tebepatiria...ar zinot kaip gyveno ir tebegyvena dalis emigrantu, kazkur pateke, beteisiai kartais, be kalbos, kai juos privercia daryti nusikaltimus, paruoda i prostitucija?

dar karta sakau tremtis neapsiriboja tremtimis i Sibira, jus atsibuskit paglaiau, ne viskas tiess Sibiru baigiasi, tas zodis nera sukurtas apibresti tik tremtims i Sibira ir butent i baisiausius regionus...

jei mzogus isvyksta ieskodamas nuotykiu ar kakzokiu isbandymu tai emigracija, jei jis pirverstas isvykti del ekonominiu, psichologiniu motyvu man tai tremtis, taip taves nesurisa ir nesiveza, dazniausiai, nros buna ir taip, dazniausiai pats turi bilieta nusipirkti , bet tu negali nepirkti nes namei taves laukia gatve ir koks bomzynas ar psichiatrijos klinika, arba kilpa. O kiek dar bego nuo visokiu mafijozu ir reketininku , kad nebutu nuzudyti?
Jus zinot statistika kiek nusizudo lietuviu ir kad mes pirmaujam ir cia? cia viskas is labai gero gyvenimo tikriausia, nes nu su suatuvais nesaudo, pats zmogus kilpa uzsineria, tai juk ci ane baisu ar ne ne smurtas ir ne prievarta. Kiek dabar isemigruos mamu, po tragisku vaiku grobimu, atskyrimu metam nuo seimos? ci airgi sakysit nu niekas nevaro, galit gyventi, nu ir kas kad vaikai bus traumuoti ar ne?


niekas nesako pokario laikai buvo baisus, reikejo isgyventi,ir toje aplinkoje tremimai buvo siaubingi, tiek salygom tiek tuom, kad kaimynai kaimynus skunde ir daug lietuviu prie to prisidejo. Bet nereikia del to nuvertinti ir dabartiniu tremimu, taip lektuvai, ne gyvuliniai vagonai, lietuviai keliauja gana normaliai, blogiausiu atveju kokiam autobuse, bet tai nereiskai, kad psichologiskai jie nera sumaitoti, sugniuzdyti, suzaloti, kai kurie ir sunaikinti....kazin kas blogiau prarasti gyvybe ar dvasiskai buti nuzudytam?
taip laimei dalis patenka i gana draugiskas salis ir tos kitos salys juos gydo, jiem padeda atsitiesti, bet deja ne visiem taip pasiseka, jei traumos dideles, lieka gatvese, ininka i narkotikus, uzsiima porstitucija...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 11 08, 15:53)
Jei sm dienu dienas sedit abi, tai aisku, is kur jus uzdirbsit daugiau nei 400 ar airiska pasalpa.
Mano sunus 0, 75 etato dirba, su studijom laika susiderines, fiksuota alga 400, o dar procentas nuo pardavimu. Noro reikia turet, o ne verkt kaip blogai arba galvot, kad tik turi tie kurie vagia.

Tai tegu jauciasi. Jei nevykele ir tingine yra. Ka ji gali pasiulyti Lietuvos labui? Nebent atvaziuoja ir nemokamom ar pigesnem paslaugom pasinaudoja.

Papildyta:
Nu jo, namus turi tik arba tie, kuriems tevai paliko, arba makliai su juoda buhalterija...😂😂

tu tai nesėdi biggrin.gif tu čia net guli, naktį iš lovos rašai biggrin.gif

tipo tau mamos buto neliko ir nepasinaudojai biggrin.gif

tai ar pasiskaičiavai jau savo amžių pridėjus dirbančio sūnaus amžių plius savo gimdymo amžių, a? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 11 08, 18:34)
Bet kodėl tas milijonas nevyksta į Rusiją? Ar kitas šalis, nesenai išsivadavusias iš vergijos, pvz į Latviją ar Estiją? Nedašunta? Nes reikia kurti viską iš naujo, o ne ant svetimo gero, kaip pati darai, nuvažiuoti.

o ka man siulai i kila lysti? lietuviskas draugiskumas mirksiukas.gif

vyksta ir i Rusija vyksta gana pansus skaiciai zmoniu, kaip i Jav ir ispanija. prasom pasidomekit
http://123.emn.lt/#emigracija

Bet ziuriu nelabai gaudaisi, kas ta gerove ir kaip salyse ji kuriama, tai nera kazkokia statine vertybe, kuria kazkas kazkada sukure ir dabar visi dziaugiasi smile.gif Ji kuriama kasmet, mokant mokescius, kuriant imones, investuojant. Investuoja pvz i Airija daug pasaulio saliu tarp ju ir Jav, Kinija ir t.t. nes cia sudarytos palankios tam salygos (valdzios atsakomybe), Airija skelbia darbuotoju paieska visame pasaulyje, siandien kaip tik snekejo per radija, nes jei negaus tam tikro skaiciaus, ju ekonomikai tai gres kritimu zemyn. Kai buvo krize Airijoje buvo labai sunku daug kam, daug airiu isemigravo, bet salis gana greit vel atsistojo ant koju, nes dirbo ta linkme, o ne pasiseme kakzokisogeroves is kokio skladuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 11 08, 16:15)
Nesamones kalbi. Po univero pradejau dirbti uz nedidele alga, nes supratau, kad ziniu turiu, praktikos ne. Augo patirtis, augo ir alga, didejo galimybe rinktis geresni darba. Dar viena moksla baigiau. Visada turejau pasiulymu. Niekada nedrebejau del darbo. Dabar is vis ir alga gera, ir salygos. Taip, kad jei zmogus po univero nieko nemoka, tai belieka tik SM dirbti ir vaidinti vadove.
Va lutuke, tu manai ji gera darbuotoja? Ka gali normalaus nudirbti per diena zmogus visa diena rasantis SM? Na taip objektyviai pasakyk. Ne tai, kad buna laisvo laiko kada nors, bet kasdien ir per visa darbo diena? Kiek cia raso. O kiek dar fb. Juk akivaizdu, kad ji nieko nedirba per diena. Bet varo, kad LT blogai gyventi. Kad ji ir AIrijoje uz minimuma sedi ir metoma is vienu nuomojamu namu i kitus. Protingi, gabus emigrantai senai paskolas pasieme savo namuose gyvena.

o praktika univeruose būna... ar ne...?
tai va...

ir tikrai yra baisu, kai žmogus taip pat laikomas kone nieku su magistru kaip ir be studijų beveik. Tokius irgi įdarbina už mažą algą, su galimybe tobulėti.

Nu bet ji dirba. Tu galvok ką nori, bet aš savo žiniomis pasitikiu smile.gif
Kaip dirba, čia jau kitas klausimas. Gal ten labai lengvutės, paprastos programos ir ji susitvarko. Aš esu jau rašiusi, kad esu dirbusi po studijų labai monotonišką darbą (ne pagal specialybę dar tada), kur reikia daug mechaniškai atlikinėti vis tų pačių dalykų ir kiti tik juos tespėdavo ir nieko daugiau už mane nepadarydavo, o aš dar porą forumų išskaitydavau, prirašydavau tarpe tarp darbo (ir tikrai daugiau nei prirarašau dabar, kai dirbu ant savęs), ir dar per vidinę programėlę spėdavau su bendradarbiais pachatinti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 11 08, 17:47)
Dabartiniuose laikuose nei ka jega veze, nei grese kam reali gresme. Sienos buvo atviros, bet lietuviu niekas net pabegeliais butu nepripazines, jau nekalbant apie kazkoki butinuma begti.


Buvo kazkam ir reali gresme, ir taip dalis lietuviu gavo pabegelio statusus, gal nezinai?


nu ir dabartiniais laikais pvz Venckiene prasosi politinio prieglobcio Jav. Ar iznai kokia vakaru salis is kurios kazkas prasytusi politinio prieglobscio?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 11 08, 16:58)
dabar paryskinti zmones, zinai, kokia ju oficiali alga, ar priminti ir paskayk man kaip is jos jie nusipirko busta?

direktoriai zinoma, gal ir uzdirba daug, bet direktorius, ne profesija, ci akaip ir verlsininkas, cia neuztenka vien mokslus baikt ir sazniningai dirbti apie juos nesnekam.

del santechniku ir treneriu tirkia nezinau kiek jie uzdirba, bet jie kaip verlsinikai jau

"imoniu vadovai, gamybos vadovai, gydytojai, santechnikas, sporto treneris, soc skyriaus darbuotoja, NT brokeris, policijos darbuotojas, emigrantas, dirbantis Islandijoj..."

nu tai ir aš žinau įmonės vadovą, kuris susuko juodą darbą ir tipo prarado pinigus, o vėliau bac - namas, o cambala tiki pasakėlėmis, kad visi sąžiningi tie vadovai biggrin.gif

gydytojai, jie juk net po šiai dienai kyšius vistiek ima biggrin.gif per kišenę barškina, stalčių atidaro, į auselę pašnibžda bigsmile.gif

santechnikas, nu čia jau aukštasis pilotažas, gal koks magistrantas-santechnikas? biggrin.gif o gal vedė turčią, kuri pamišus dėl juodadarbių vyrų, sexy gal jie jai.

sporto treneris - nu gal koks žvaigždžių asmeninis

soc. skyriaus darbuotoja matyt irgi ne pėščią vyrą turi biggrin.gif

policininkas čia irgi aišku viskas...

nu ir pridėkim dar tai, kad visi jie matyt ne našlaičiai? palikimai, tėvukų santaupos ir t.t.

vat kad NT brokeris nusipirko namus, ne butą, nu tai pilnai tikiu, ant bangos dabar gi tas verslas jau senokai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 11 08, 18:45)
Gal ten labai lengvutės, paprastos programos ir ji susitvarko.

ne mano darbas nelenvas, bet as gana gabi ir taikausi prie kolegu darbo greiciao, ka man daryti as nuo ju priklausau biggrin.gif reikia padirbu intencyviau kartais nakti, geriausiai dirbasi tada, o daznai laukiu dabar kol kazka kiti padarys, nes man reikia ju darbo rezultatus integruoti i savo koda. Mano darbas nera tolygus, galiu dirbti 3 val per diena labai intencyviai ir paskui nedirbti, galiu kas 2 val po 30 min dirbti intencyviai, paskui glaiu laukti kol kai kokios programos veikia...ir t.t..


bet tai kaip idomu mano darbas kai kuriom, galiu pakviesti i svecius atvykit pamatysit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 11 08, 17:38)
Nacių simbolika uždrausta.

nu nelabai, ut gi tas, vaikių teisių darbuotojas su simbolika sau teisėse dirba biggrin.gif

nusiimkit jūs jau tuos rožinius akinius, apsidairykit aplink pagaliau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 11 08, 17:47)
Zmones subjektyvus padarai... nereikia visur iziuret kazkokiu piktavalisku keslu.

Va vieni vaikai praso pakalbos nes juos namuose gali uzmusti, o kiti - kad nenuperka naujo mobiliako

jūs kaip visada - tiesiai į dešimtuką, žaviuosi jūsų postais 4u.gif
Atsakyti