Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(Monteverte @ 2018 11 09, 14:43)

bet tu pati skaitei tas diskusijas kaip apie Norvegiją pvz. rašo. Kad pvz. vienišai mamai labai padeda valstybė, kursus apmoka, įdarbina, dar tik iki pusės trijų anr dviejų tik dirba, išleidžia daug anksčiau pas vaiką. Ir t.t. ir pan.
Kur tai pas mus? Turbūt pasakytų: tai ką, nesugebi kokio diedo susirast rolleyes.gif

Bet prie ko vienisa mama ir lutukes pasipiktinimas valstybe, kad zlugo verslas ir nepavyko ju paciu sumanyta renovacija? Tai vienisa mama ir pas mus gauna kas priklauso, jei ji remtina. Bet tai netolygu pagalbai po bankroto. Ir niekas prastos investicijos nekompensuos jokioje salyje. Suplaki nelyginamus dalykus, nes na objektyviai vertinant suvoki, kad lutuke skundziasi nepagristai LT.
Atsakyti

Uztenka cia savo sesike advokataut.
Kokia is jos verslininke su tokiu protu? Galimybiu Lietuvoj uzdirbt tikrai yra, tik reikia noro ir pasistengt. Jei zmogus toks kaip cia Truexas buvo, tai apie ka snekam?
Lidle yra galimybe uzdirbt iki 650. Galima pabaigt kazkokius kursus, kazkuom uzsiimt. Siuveja pazistu, baige kursus is db, pamazu pamazu tvarkydavo drabuzius pazistamiem, siuvo pagal uzsakymus, paskui savo lino sukneles su savo piestais piesiniais pradejo siut. Parodose isgraibo, vokieciai uzsakyma pateike.
Noro reik turet, o ne ubaut kaip blogai ant kedes sedint ir " dirbant" sm.

siap Lidlo nebuvo pries 5 m, ir euro nebuvo, nu suprantu smullkmena tau  :D Bet tai kodel as tureciau noreti dirbti lidle?  :blink: 

Baigt kursus galima, tik pinigeliu reikia, va taves nepaiznojau butum gal paskolinusi :lol: ta ir sakau, kdoel negalim aefektyviau padaryti persikvalifikavimo paprastesnio ir nemokamo LIetuvoje?as butent taip ir padariau Airijoje.

Siuveju visa kruva pzsytu, nes mama siuvykloje dirbo paskutiniu metu pires isvykima, atleido visa pamaina, keliso labai gerai siuva, siuva is namu, deja jokui aukstumu nepasiekia, tam riekai ir geru masinu, kurios brangia ikainuoja ir sugebejimu, tikria paprastu krusu neuztenka geria siuti, daryti paciai iskarpas, siuivykloje taip gali ismokti operacijas, tai nesnekek nesamoniu eilini karta. 

Nu taip viskas lengva Lietuvoje taip gera, atlyginimai tukstanciai, bet tai ot kvaili lietuviai desimtimis tukstanciu kas menesi isvyksta, nuberazumniai kokie... :hmm:​ 

Atsakyti

Bet prie ko vienisa mama ir lutukes pasipiktinimas valstybe, kad zlugo verslas ir nepavyko ju paciu sumanyta renovacija? Tai vienisa mama ir pas mus gauna kas priklauso, jei ji remtina. Bet tai netolygu pagalbai po bankroto. Ir niekas prastos investicijos nekompensuos jokioje salyje. Suplaki nelyginamus dalykus, nes na objektyviai vertinant suvoki, kad lutuke skundziasi nepagristai LT.

ne as ne del to pasipiktinusi, o del salies nesugebejimo rupintis savais pilieciais, kai jiem sunku, persikvalifikavimo galimybiu, verslo visiskai nepalankiu galimybiu smulkiausiem, mokesciu prasymo, kai dar nei nepradedi dirbti, del supuvusios teisesaugos, cia nesusakysi i viena priezasti, yra padarytas tyrimas gali paskaityti, kodel zmones emigruoja...

Renovacija pavyko. bet kalba gi ne apie mane vien ar ne?gerai tarkim me svisai buki nesugebejau buti manikiuriste ,kuri uzdirba 2000e, mano yvras irgi neisdarbino trinkeliudeti uz 3000, bet tai kaip kiti?  ar atsakysi ar netinka i tave pasakas, tai kaip visas milijonas lietuviu?

niekas neprase kompensuoti kazka, kodel tu viska isverti antraip :oh: dirbti paparsciausiai ir uzsidirbti tik zmones tenori,kaad uz saziniga darba butu atitinkamas atlygiimas, o ne ismalda, uz kuri anei maisto doro zmonem neisiena isigyti..

Atsakyti

Airijoje Lidle manau 2000-2500 eur. Tiesa ten reikia praeiti kursus daugybe prekiu kodu moket mintinai... pazistamos sunus darbinasi Airijoje Lidl.
Tai ka cia siulai kazkokius niekingus 650???
Skaiciuot nemoki? Matematika, 4 klases kursas, manau mokykloje nemokamai leistu pakartoti...

susirase jie tuos kodus i sasvinuka ir pasideja pries akis :) geri atlyginimai Lidle, daug vyruku dirba.

Atsakyti

Nu bet ne lodoriai buvo ar ne? Planavo žmonės, bandė, ne ant pečiau Jemelės sėdo. Ar tokiu atveju neturėtų būti valstybės paramos, kokio normalaus soc. būsto, pašalpų, kol vėl ant kojų atsistos.
Kodėl valstybė tik melžti moka, neduokdie užsimiršk kada, PVM pavėluok pusdieniu sumokėti, tuoj skambina man atvira kakarine iš mokesčių: Monteverte, kada paskutinį kartą PVM mokėjote??? zoo_taz.gifKada...? Ogi aną mėnesį, ne prieš metus gi rolleyes.gif
O jei tik žmogui krachas, tai viskas, visų uodegos nusuktos. Kuo ne džiunglių įstatymai? rolleyes.gif

pillna tokiu istoriju ir zinaisklaidoj, kai ism oters verlsininke smoksciu inspekcij anusiskaiciavo moekscius, o tai neliko pinigu, nei algom ismoketi, paskui isikiso kakzokai zymi drauge ir ten kazkaip sisisprende...o kai neturi tu zymiu draugiu..

mes nei neprasem nieko apart galimybes dribti , gauti zmoniska atlyginima, busta turejom, bet valstybei prioritetyva, kad svarbu sodrai sumojetumem i pensiju fonda, kai namie du mazi vaikai :oh: kakzipa negaletu atideti tu moeksciu metus, kol isivaiziuosi, kaip ci aAirijoej po dvieju metu susimokejau moekscius, dirbusi esu irgi su verslo liudyjimu, versdavau. Niekas nedraske, nelpuole, anstoliaisn negrasino, ikurti tai kainavo 20e, kai Lietuvoje vyrui kainavo ten tukstanciai viskas...o paskui jau is kart ragina ,o kur mokesciai :oh: 

Lietuvoje turi baigti teise, vadyba, ekonomika, nu tada isigyti profesija ir gali sau gyventi gerai :lol: nes kaip sake Aimeja, jei nezinai, tai tavo bedos...o Airijoje, jei nezinai tai valstybes bedos. esminis skritumas - poziuris i zmogu, ne kaip nusiklateli potiancialu, bet kaip i zmogu, kuris nebutina genijus ir ismanantis teise, istatymus ir t.t.

Airijoje tokiu atveju konsutuoja aiskina, padeda...beda musu didziausia, kad buvom priprate prie per daug lengvo ir patogaus, saziningo gyvenimo ir grizom nepasiruose visai Lietuvai, as gi pvz po mokslu tik metus padirbau Lietuvoje, tai nebuvau dar pajutusi visu malonumu, cia kaip i dziungles reikia ruostis gristi, kam norisi vis dar...

Atsakyti

Tai kas, kad ne lodoriai? Tai dabar as pradedu megzti megztinius. Nu dirbu. Ne lodare. Issinuomoju patalpas. Pasisamdau mezgejas. Ir nu nereikia niekam tu megztuku, neperka. Skolos. Bankrotas. Tai sakai visiems tokiems reikia padeti? Is karto soc bustas, pasalpos? Tai valstybe bankrutuotu kompensuodama neapgalvotus sprendimus.
Kur kitose salyse taip yra? Tai ir AIrijoje jei nepasisektu tu manai irgi duoda viska? Tai tegul bando lutuke ten. Paskui gaus viska dykaijei nepavyks.

Taip, duoda, nu kazkur jau gyveni tai kaip ir busto problema atkrenta, bet jei prarandi darba, pajamas, gauni kompensacija uz nuoma, gauni kuri laika pasalpa is savo uzmoketu mokesciu, paskui ziuri ar tau priklauso, gal saksaitoj tuti milijona :) , jei turi savo nama apmoka dali palukanu, siuncia i kursus arba darbus, kuriuose negauni algos , bet gauni is valastybes pasalpa. Viskas padaryta, kad tik mzones neatsidurtu gatveje. jei prarandi busta duoda emergency accomodation, taip dabar su bustais didziausia problema krize bustu siuo metu , sunkiau rasti busta, nei darba.

Bet pirmiausia butu tai, kad moeksciai cia daug mazensi, nebutum perduota anstoliam ir nebutu cia jokiu mafijozu, kur tau neleistu dirbti, sakytu negali megzti megztuku, megsk sukneles. ir jei jau uzdarytum bizni ir negbegaletum dirbti is kart gautum visai siemai pasalpa.

ir kodel Airija klesti , o ne bankrutuoja su tokiu poziuriu i zmones, o atvirksciai ekonomik auga veina is sparciausiai ES?  :hmm:  

Atsakyti

Tai manai ar tikrai zinai?
Ta pati kursu ir kodu sistema ir Lietuvoj.
Tik kad Airijoj ir nuoma brangesne, tai tas ant to ir iseina. O dar kaip suniui bijot but iskeldintam is namu, nieko savo neturet, nesitvarkyt, nesiremintuot pagal save. Tiesiog svajoniu gyvenimas bigsmile.gif.
Papildyta:
Du po 650 - jau 1300. Uz tokius pinigus protingai mokant gyvent ir nesisvaistant tikrai pragyvent galima.

nu ir pasakei :oh:

2000e - 650 = 1350 cia 2 bustus gali beveik uz tiek isisnuomoti paprastus kokius visai, jei vienas kambari uz 200-300, jei su seima 800-900 normalu nama ir tai dar lieka 400-500e O jei du tiek uzdirba tai kito atlyginimas is vis lieka, geras tau ant to pacio :lol: 

Ne niekas kaip sunu cia neiskeldina, pranesa is anksto ,kaip mums pvz nutare nama parduoti, siaip kitais atvejais ir neiskeldina niekas, kol nuoma moki, dave mums 3 men susirasti kita, jei nebutume rade irgi niekas nebutu ismetes, palauktu arba padetu susirasti, nes nuomojames per bendrove NT, kas dabar labiausiai populiaru. Cia nuominikai labai daug teisiu turi, nes nuoma cia senas verslas, ne tai kas koki atliekama butuka isnuomoja, o perka tam namus. Sudarai sutari ir gyveni sau, ir viskas ten buna nu obuitine svisos technikos iki pilno apsattymo, jei aks sugenda irgi jie tvarko. Pasake issikelt issikelem, susiradom salia nama kita tame paciame rajone. Aisku nuo otis ner amano svajone gyvenime, bet tai ka daryti, Lietuvoje skurde gyventi geriau, bet savam name?  o vaikai auga jiem irgi daug ko reikia, gerai, kad tu jau senai vaika uzauginusi, paziurek vien mokykla kiek Lietuvoje kainuoja...

Taip kainos dabar ziauriai sukile pirma kart cia taip Airijoje, bet darbu yra pakankamai, tai ne problema ir nuomai uzsidirbti ir lieka dar.

Atsakyti

Ar tu pati supranti ka kliedi? Kaip gali bankrutuoti verslas jei paslaugos paklausios?

Tai matai pasirodo ir ten beangu. Gi rekei, kad pas jus viskas pigu. Tik Lietuvoje brangu.
Persikvalifikavai i SM etatine sedetoja.

Gi rasiau, skaityk, kaip.

Nu nesakiau, kad viskas Airijoej brangu, o viskas Lietuvoje pigu. :oh: zeme aisku brangi cia ir NT, nors ir lIteuvoje dabat namu kainos panasios kai kur, kur dabru dar siek tiek yra.

aha viska gi apie mane zinai  :D bet  gerai moka ar ne?

Atsakyti

Lidl darbas sunkus...
Nepalyginsi su mano irr liutukes darbu SM smile.gif

butent, is bado ten gal ir eiciau  :D esu dirbusi parudotuvej mazoje kokius 2 net menesius :lol: Lidle nezinau ar savaite pratemciau  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 11 09, 13:43)
o kaip emigruot su senstėlėjusiais tėvais? kokioje normalioje šlayje jie išsilaikys save su LT pensijom? Jei kas, už kokijs pinigus juos gydysiu? Žinai medicinos kainas?


Gal tamstai reiktu pasiskaityti istatymus... nes nesigaudai.
Jei i kokia USA vyksi tai jo... Viskas tamsteles.
O jei i EU, EEA ar Sveicarija - tada LT tevai pensininkai ten gauna normalu medicinini drudima, kuris geresnis, nei LT. Visas saskaitas apmoka Lietuvos vyriausybe sutinkamai su ES istatymais.
Atsakyti

😂😂 va tu ir apsijuokei eilini karta, parasydama eiline nesamone, net nepagalvojusi. Kokie dantys, kokia avarija? Pas veganus visi dantys, anot taves, sveiki iki amzinybes, o su " tavaja karrrrma", tai is vis pas tave nelaimiu niekada nebus bigsmile.gif.
Nurimk ir pries rasydama eilines nesamones kartais pagalvok. Nereiks paskui narvuotis 4u.gif.

Tai tu su "magistru" negali darbo Lietuvoj gaut daugiau nei uz 400 e? Tu gala vos su galu suduri, kad tiek cia plusi varydama kaip viskas blogai?

bet tai gal jos tevai ne veganai? 

galu gale kaip senam zmogui is savo namu vykti i svetima sali, jiem gi sokas, stresas, palitki visus draugsusava palina, ci ajau is dideliio didelio vargo vaziuoja, aisku yra ir tokiu, o kadaryti? jei vaikai visis isvyke ir nera kam pirziureti namie.

Zinau pzv viena mokytoja, ne per seniausiai atvyko, pagyveniusi moteris, o  kas beliko , ateme valandas paliko ten kelias is kuriu nei pragyventi neina, turejo savo busta, viska, bet nei ant mokescu nebezudirbo, tai ka irgi i ilda eiti uz tuos centus? Cia valytoja dirba, cia jos sunus su seima, bet tai nors uzdirba zmoniskai ir dar pensijai susitaupys ir salia anuku gyvens...ir dar airiska uzsidirbs...

Atsakyti

Gal tamstai reiktu pasiskaityti istatymus... nes nesigaudai.
Jei i kokia USA vyksi tai jo... Viskas tamsteles.
O jei i EU, EEA ar Sveicarija - tada LT tevai pensininkai ten gauna normalu medicinini drudima, kuris geresnis, nei LT. Visas saskaitas apmoka Lietuvos vyriausybe sutinkamai su ES istatymais.

aha draudima tai gauna ir nemokama gydyma, tik smulkmena sulaukti to nemokamo gydymo gali tekti laukti 2metus operacijai pvz. Airiai apmoka airiam dali islaidu, jei vaziuoja gydytis kitur, jei butina operacija visa suma, jei dantu gydymas 20 proc pvz. cia specialistu truksta, kai algos 200 t per metus, tai man idomu, kiek Lietuvoje dar laikysis pakenciama medicina...bet Airijoje pravaziavimas traukiniais, autobusais pensininkam nemokamas  :D 

Atsakyti