pas mano dukrą ta pati bėda ir lygiai taip pat su plokštele gražiai sutvarkė. Bet, deja, nedavė garantijų, kad nereiks briketų

nepadejo dukrai plokstelė, nuo 6 m. turejo kelis metus. Liepe laukt pauglystes kai visi isaugs suvaikscios, nesiūlė breketų, nes vis tiek viskas keisis augs ... Ir nieko nedarėm laukėm. O kai sulaukėm, jau net breketai nepadės, operuot reikia. Pas ją sąkandis neteisingas, plus iltys netelpa. Kreipėmės į Pilėnę, greičiausiai prisikambinau po karantino. O ji iškart į SOS kliniką pas Grybauską. Man toks jausmas, kad pas juos kartelis ten ir kad tik pinigų užsidirbt, vyras mano sako, kad nusišneku. O man taip baisu ta operacija, negi negalima kitaip.
mano patirtis sekanti su ortodontais: vedžiau dukrą pas ortodontę XXXX, ilgai matavo, verdiktas - prikirpt, pripjaut ir pan... nuvedžiau pas chirurgą konsultacijai dėl parinktų procedūrų ir jis sako: nematau prirašytų potologijų, kad reiktų kažką vaikui daryti. Tad nutariau nueiti pas kitą ortodontą. Antroji ortodontė paliko vaiką ramybėje, vedu į metus kartą, augantys nuolatiniai labai gražiai išsideliojo ir šiai dienai nieko daryti nereikia.
Bet toji ortodontė pasičiupo mane ir pradėjom ilgą kelią... pradžioje kalba buvo irgi, kad be operacijos niekur, bet operuot nieks nepuola, reikia vistiek praeiti kažkiek breketų kurso. Po kurio laiko su breketu gydymu, pasirodo ir opercajos nereik, breketai gražiai dirba darbą... planavo vėliau dėti Herpsto aparatą ( jis mane labai baugino, galvojau geriau jau operaciją)... bet šiai dienai esu finišo tiesiojoje tiesiog su breketais...
tad kartais gydymo eiga prasilenkia su sudarytu pirminiu planu... nesakau, kad kartais operacijos tikrai neišvengiamos... o kartais jos brukamos dėl greito ir brangaus varianto...
Būtinai eikite dar konsultacijos pas kitą ortodontą...