QUOTE(*Kamelija* @ 2020 12 06, 11:50)
kas čia per funkcija?

išplauna dėmes iš tikrųjų? skalbimo mašina spėju miele kokia?
mano senoji AEG jau kokia 18 metų skalbia kaip bitė, pradedu norėt, kad užsilenktų

skalbiu tik savaitgaliais kokius tris skalbimus - balti skalbiniai, spalvoti ir tamsūs, aišku būna visokios striukės, patalynės, bet ne kiekvieną savaitę tikrai.
Taip, skalbyklė miele. Pasirenki dėmės tipą, pili dėmių išėmėjo ir skalbi. Negaliu sakyt, kad 100 proc. viską išplauna, bet tikrai geriau.
Pas mane irgi max 3-4 skalbimai savaitgalį. Balti, juodi ir spalvoti. Tada rankšluosčiai, patalynė. Kartais striukės. Vieną kartą apsivilktų kelnių ar džemperių niekada neplaunu, jei nėra dėmių. Gaila rūbo

ir vaikų rūbus peržiūriu prieš dedama plauti ar tikrai reikia plauti, nes būna 5 kart per dieną persirengia ir švarius sumeta skalbt.
Papildyta:
QUOTE(zibuteg @ 2020 12 06, 11:29)
O kiek jūs elektros išnaudojat?
Aš skalbiu naktimis, o džiovinu ryte. Išnaudojam po 900-1000kilovatu. Galvoju, kaip galima būtų pataupyti, tai pradėjau nuo dziovykles. Storesnių bliuzonu ar šiaip ko nededu į dziovykle, dziaunu palėpėje. Aišku skalbiniai ne tokie minkšti, bet jau pirmą mėnesį sutaupiau 300-200kilovatu.
džiovyklė ta pati populiarioji.
Jei tiek daug sunaudojat, statykit saulės elektrinę. Pas mus daug kaimynų aplink susistatė, galvoju gal ir mums reikia. Dabar kaip tik geros sąlygos. Stogas geras kaip tik į pietinę pusę. Nes jau galvojau pas mane daug elektros, apie 6000 per metus. Bet pas Jus gal dar koks šilumos siurblys stovi?