Įkraunama...
Įkraunama...

Kviečiame pirkti JAV parduotuvėse!

QUOTE(Žalia Rūta @ 2020 12 06, 12:34)
Dabar suprantu, kodėl pas tave toks kiekis rūbų. Bet tai kur tamstos ekologija  umn.gif

Nerasta. Važinėju su dieseliniu 3 l auto arba 3 l benzininiu, perku smutkiu daug, daug skalbiu, va retkarčiais vegan būnu, tai bent tiek iš manęs tos ekologijos. Plius nenešiojamus rūbus išdalinu ir gyvena antra gyvenimą su naujais šeimininkais, bent tiek iš manęs naudos 🤣 nu daugkartinį maišelį į parduotuvę nesuosi 😁
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spygliz: 06 gruodžio 2020 - 12:11
HM turim papildoma 40% nuolaida prekems, kuriu kaina 100$ ir daugiau
Atsakyti
QUOTE(spygliz @ 2020 12 06, 11:30)
Aš skalbiu viena kart uzsidetus rūbus, visada, negaliu uzsidet jau nesiotu, tokiems dedu 1.02 val ciklą, patalynė rankšluosčiai 2 val ciklas, vilna 48 min.  Aš dabar dirbu iš namų, o vyras visada iš namų. man ne bėda, surusiuoju ir prasuka jisai 😁
Plius rusiuoju spalvas. Juodi, balti, spalvoti.

Siaubas , visą dieną, kazkas sukasi . Kiek sunaudojama gamtos išteklių unsure.gif , jau nekalbant apie taupymą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2020 12 06, 11:50)
kas čia per funkcija?  blink.gif išplauna dėmes iš tikrųjų? skalbimo mašina spėju miele kokia?
mano senoji AEG jau kokia 18 metų skalbia kaip bitė, pradedu norėt, kad užsilenktų  biggrin.gif
skalbiu tik savaitgaliais kokius tris skalbimus - balti skalbiniai, spalvoti ir tamsūs, aišku būna visokios striukės, patalynės, bet ne kiekvieną savaitę tikrai.

Taip, skalbyklė miele. Pasirenki dėmės tipą, pili dėmių išėmėjo ir skalbi. Negaliu sakyt, kad 100 proc. viską išplauna, bet tikrai geriau.
Pas mane irgi max 3-4 skalbimai savaitgalį. Balti, juodi ir spalvoti. Tada rankšluosčiai, patalynė. Kartais striukės. Vieną kartą apsivilktų kelnių ar džemperių niekada neplaunu, jei nėra dėmių. Gaila rūbo unsure.gif ir vaikų rūbus peržiūriu prieš dedama plauti ar tikrai reikia plauti, nes būna 5 kart per dieną persirengia ir švarius sumeta skalbt.
Papildyta:
QUOTE(zibuteg @ 2020 12 06, 11:29)
O kiek jūs elektros išnaudojat?
Aš skalbiu naktimis, o džiovinu ryte. Išnaudojam po 900-1000kilovatu. Galvoju, kaip galima būtų pataupyti, tai pradėjau nuo dziovykles. Storesnių bliuzonu ar šiaip ko nededu į dziovykle, dziaunu palėpėje. Aišku skalbiniai ne tokie minkšti, bet jau pirmą mėnesį sutaupiau 300-200kilovatu.
džiovyklė ta pati populiarioji.

Jei tiek daug sunaudojat, statykit saulės elektrinę. Pas mus daug kaimynų aplink susistatė, galvoju gal ir mums reikia. Dabar kaip tik geros sąlygos. Stogas geras kaip tik į pietinę pusę. Nes jau galvojau pas mane daug elektros, apie 6000 per metus. Bet pas Jus gal dar koks šilumos siurblys stovi?
Atsakyti
Jau apie ekologiją tai neveidmainiaukit. Pradėkim nuo to, kad ekologiškiausia pirkt tai, kas arti pagaminta ir parduodama artimiausioj parduotuvėj, nuėjus pėsčiom. O ne iš US gabentis net smulkmenas lėtuvu. Ir tos prekės dažnai pagamintos mūsų žemyne, ne Amerikoj. Tai jei užsimerkiam į šitą momentą ir dalyvaujam toliau, tai gal neskaičiuojam svetimų skalbimų. Nes baisiai ekologiška būtų skalbti rankomis, prasidarius vonios duris, kad nereikėtų elektros jungt.
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2020 12 06, 13:27)
Siaubas , visą dieną, kazkas sukasi . Kiek sunaudojama gamtos išteklių unsure.gif , jau nekalbant apie taupymą.  ax.gif

Sukasi,ir dziovykle ir indaplovė, min 2x dienoj, nes turim mažesnę, bet viską gaminam namie, neuzsisakinejam maisto į namus kaip kiti, kur susikaupia kalnai pakuočių.
Papildyta:
Pvz šiukšles rusiuoju, bet metu į bendrą kontika atskiruose maišuose, kadangi pas mus rajone nėra rūšiavimo konteinerių, vyrui atsibodo po Kauną vėžiot ir klausyt žmonių priekaištų, kad pas juos rusiuotas atliekas meta, nors tie konteineriai nemokamai vežami. Taip kad kartais vien tavo pastangų neužtenka. Beje, kadangi nemažai dirbu su sustainability tema, 1 menainiui kuri su valgote sunaudojama 7000 litrų vandens 😁 įspūdingi skaičiai, ką?
Atsakyti
QUOTE(Gafsa @ 2020 12 06, 13:58)
Jau apie ekologiją tai neveidmainiaukit. Pradėkim nuo to, kad ekologiškiausia pirkt tai, kas arti pagaminta ir parduodama artimiausioj parduotuvėj, nuėjus pėsčiom. O ne iš US gabentis net smulkmenas lėtuvu. Ir tos prekės dažnai pagamintos mūsų žemyne, ne Amerikoj. Tai jei užsimerkiam į šitą momentą ir dalyvaujam toliau, tai gal neskaičiuojam svetimų skalbimų. Nes baisiai ekologiška būtų skalbti rankomis, prasidarius vonios duris, kad nereikėtų elektros jungt.

Kodėl negalima padiskuoti? Prašom netildyti.
Jei siunčiame iš USA, tai galbūt ne visi dažnai (pvz aš). Gabūt geriau vienas ilgam, nei 10 iš vietinės, kur parduoda šlamštą? En ir en faktorių, todėl išklausius A, visada išklausome ir B.
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2020 12 06, 14:11)
Kodėl negalima padiskuoti? Prašom netildyti.
Jei siunčiame iš USA, tai galbūt ne visi dažnai (pvz aš). Gabūt geriau vienas ilgam, nei 10 iš vietinės, kur parduoda šlamštą? En ir en faktorių, todėl išklausius A, visada išklausome ir B.

O ar aš tildau? Skaitykit raides, o ne tarp eilučių.
Atsakyti
QUOTE(Gafsa @ 2020 12 06, 14:13)
O ar aš tildau? Skaitykit raides, o ne tarp eilučių.

'Neskaičiuokite svetimų skalbimų'
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2020 12 06, 14:17)
'Neskaičiuokite svetimų skalbimų'

blink.gif labai jau laisvų asociacijų metodas

tai gal neskaičiuojam svetimų skalbimų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gafsa: 06 gruodžio 2020 - 13:20
Galima galima diskutuoti, įdomi diskusija 🤣😁 pradedant robotų siurblių, indaplovių, žoliapjovių ir kt naudojimą 🤣 wc nenupilineju su vonios vandeniu kuriame issimaudziau, nors populiarėja ismaniuose namuose antrinė sistema, norėčiau turėt, bet daugiabuty ne kibirine sistema sudėtinga, o sodyboj ner kaip. Plius pagalvokit kiek visa tai kainuoja pagaminti ir kartais tas kas atrodo ekologiška toli gražu tokie nėra.
Papildyta:
Beje kalbant apie sustainability tikiuosi Kalėdoms eglių žaisliukais stiklinias ar plastikiniais nepapuoset, namų el girliandomis nedabinat 😁 o žvakių deginimas apskritai toks pavojingas, kad geriau neskaitykit ką padaro jūsų sveikatai 😁
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spygliz: 06 gruodžio 2020 - 13:25
QUOTE(spygliz @ 2020 12 06, 14:20)
Plius pagalvokit kiek visa tai kainuoja pagaminti ir kartais tas kas atrodo ekologiška toli gražu tokie nėra.

Girdėjau, kad taip mėgstami popieriniai maišeliai rezultate gaunasi mažiau ekologiški nei plastikiniai, jei naudojami daug kartų. Nes tiems gražiems popieriniams pagaminti baisiai daug vandens reik. Ir ką įmanoma reik pirkt stiklo taroj, nes tą gaima perdirbt n kartų. O popierius perdirbtas negražiai atrodo, tai visos popierinės pakuotės paprastai gaminamos pirmą kartą ir nėr baisiai ekologiškos. Kažkaip taip.
Atsakyti