Įkraunama...
Įkraunama...

Protarpinis badavimas

Labai džiaugiuosi atradusi protarpinį badavimą. Net nežinau, kodėl jis vadinamas "badavimu". Nesijaučiu badaujanti smile.gif Gal dėl to, kad reikėjo pertvarkyti mitybą dėl sveikatos, psichologiškai nesunkiai perėjau prie kitokio rėžimo.
Nors nusižengiu rytais 1 puodeliu kavos be cukraus (žemas kraujospūdis ir be kofeino rytais sunku). Žinau, kad kava išprovokuoja insulino gamybą, bet dar negaliu kitaip. Taigi, po kavos vėliau gėriu daug vandens. Daug daug vandens su citrina biggrin.gif Pirmą kartą dienoje valgau 12-13 val., kartais ir 14 val, nei užsidirbu. Valgau tik namuose gamintą maistą. Labai labai apmažinau miltinius, bulves. Saldymynai niekada nebuvo mano prioritetas, labiau mėgau sočiai mėsiškai užkirsti biggrin.gif Salotoms - aliejai, o ne majonezas. Galiausiai organizmas pats pasakė, ko nori. Labiau linkstu prie gyvo maisto - žalėsių, daržovių, vaisių, sėklų, riešutų. Ir vis dar norisi per dieną gabalėlio liesos mėsos, žuvies arba virto kiaušinio. Bet va košių, troškinių ar sriubų visai gali nebūti. Kartais per šventes suvalgau ir torto gabalėlį, ir vyno išgeriu, ir makaronų carbonara užsimanau. Bet kitą dieną grįžtu prie savo gyvenimo ritmo ir tiek vargo biggrin.gif
Rezultatas per 4 mėnesius minus 14 kg. Beliko dar 1 kg ir bus, anot gydytojų, tinkamas svoris pagal formulę: Ūgis cm - 100 = svoris kg. Daugiau mesti neketinu, nes patinka ir moteriška krūtinė, ir apvalūs klubai. Svarbiausia vėl liemuo atsirado biggrin.gif
Atsakyti

Taip griežtai PB nesilaikai, bet ir neturiu tikslo labai greitai numesti svorį. Mano tikslas per metus 10 kg. Daugiau dėl sveikatos, kuri jau pasijuto, nors normaliai laikausi dar tik 4 mėn. Pas mane dažniausiai rėžimas 16/8, dabar jau stengiuosi didesnius tarpus daryti. Šiaip tai viską valgau. Net ir saldumynų. 

Atsakyti

Labas, jungiuosi į jūsų "protarpiais badaujančių" būrį  :D 
Daug metų bandau sureguliuoti savo svorį - esu išbandžius beveik viską (išskyrus medikamentus ir operacijas). Dažniausiai mano žinios būdavo iš žurnalų, nuogirdų, stebuklingų pavyzdžių. Ir pati esu ne kartą atsikračiusi daug svorio, kuris visada sugrįždavo su kaupu. Gimus vaikams atrodė kg ištirps nuo rūpesčių ir mažiau galvojimo apie save - taip nutiko mano mamai, maniau, gal genai nulems ir man būt lieknai po gimdymo. Deja...Apie  protarpinį badavimą girdėjau seniai, bet vis netikėjau juo, nes savęs ribojimas, griežtas laikymasis kažkokių taisyklių - ne man. Visgi, užkabino tai, kad šis badavimas skirtas ne tik svoriui mesti ir man tapo įdomu. Noriu turėti daugiau energijos, noriu aštresnio proto, geresnės atminties, noriu geresnės medžiagų apykaitos ir, be abejo, lieknesnės figūros (su negrįžtamai numestais kg). 
Jau antra savaitė labai tvarkingai laikausi 16:8 plano. Per valgymo tarpą valgau saikingai, saldumynų gal 10 kartų mažiau nei iki šiol, miltinių beveik ne. Sumažėjo tiek kiekiai, tiek valgymų skaičius. Ir ką gi, per pirmą savaitę - 1,8 kg (kas yra normalu, bet nedaug, turint omeny, kad sveriu beveik 100 kg), o antrą savaitę - 0. Įdomu, kokia jūsų patirtis - tos, kurios jau ilgesnį laiką laikotės? Aš bijau, kad laikantis šio metodo, nesulėtėtų medžiagų apykaita (kuri ir taip yra gana lėta), nors literatūra teigia priešingai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabi*: 04 birželio 2019 - 11:09

As jau 5 mėnesiai kaip laikausi PB. Bet ne taip griežtai, bet ir mano planai per mėnesi numesti ne daugiau 2 kg. Pirmą mėnesį, kadangi šventės, nesisekė numesti, bet sustabdžiau, daugiau nebe priaugau. O dabar kažkur 7 kg dingo. Savijauta gera tiesa aš maisto taip neapriboju, mažiau valgau, bet dėl to,kad nebesinori, matyt skrandis traukiasi. Kadangi vasara tai daugiau su dviračiu važinėju, pėsčiomis vaikščioju.  Kokie 3kg nukrito paskutinį mėnesį, gal organizmas jau priprato ir nebekaupia riebalų. Nežinau, bet šiaip rekomenduojama per mėnesi iki 2 kg numesti. Man to ir užtektų.

Atsakyti

As jau 5 mėnesiai kaip laikausi 

 

Labai smagu išgirsti mintis tų, kurie laikosi nuosekliai ir mato akivaizdžius rezultatus :)

Sutinku, kad po porą kg per mėnesį yra protingas ir nekenksmingas būdas atsikratyti svorio. Tik iš patirties žinau, kad tokio tolygumo paprastai nepavyksta įgyvendinti, nes pirmais mėnesiais svoris krenta greičiau, o vėliau  labai lėtai arba išvis nekrenta, nes organizmas prisitaiko prie pasikeitusių aplinkybių. Ir tik didėlės kantrybės dėka ir nuoseklumu galima pasiekti ilgalaikių rezultatų. 

Protarpinis badavimas man būtų labai priimtinas metodas, juolabiau, kad kartais galima padaryti išimtis, o paskui vėl gyventi tuo ritmu. Tik kažin, kaip su ta medžiagų apykaita? Mokslininkai juk nesutaria, ar tas PB greitina ar visgi lėtina metabolizmą  :hmm:

Atsakyti

Dėl medžiagų apykaitos nežinau. Šiaip tai pas mane ji lėta. Šiandien ryte pasisvėriau ( nesisveriu kiekvieną dieną) žiūriu, kad dar vieno kg trūkta, tik kūno apimtys tiek nemažėja kiek norėtus, nors bendrai sudėjus visus rodiklius tai neblogai. Man iš pradžių nekrito beveik visai, pirmus mėn po vieną kg tik, bet per balandžio- gegužės mėn pradėjo kristi smarkiau, gal dėl pavasario, aktyvesnio judėjimo. Svarbiausia kraujo spaudimas mažėja po trupučiuką. Kiti laikosi 18/6 ar net 20/4 bet man tai nepriimtina.

Atsakyti

Aš pradėjau geriau miegoti, nes iki IF labai prastai miegodavau. Nors išmani apyrankė vis dar fiksuoja labai neramų miegą, o gilaus miego tik 3-4 val. per naktį, bet bent jau neprabudinėju ir nesivartau naktimis kaip anksčiau. Nevalgau nuo 20 val iki 12 val. bet apie 11 val ryto imu labai nekantrauti, tai galvoju truputi pastumti valandas ir nevalgyti nuo 19 val iki 11 val 

Atsakyti

Truputį išklydau iš doros kelio. Tik vienas kilogramas dingo, reikia susiimti iki mėn pabaigos dar vieną "[amesti" turiu. Niekas kitas nerašo ar jau baigėt badavimus nusivylę, ar jau pasiekėt reikiamą svorį?

Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2019 06 20, 17:20)
<p>Truputį išklydau iš doros kelio. Tik vienas kilogramas dingo, reikia susiimti iki mėn pabaigos dar vieną "[amesti" turiu. Niekas kitas nerašo ar jau baigėt badavimus nusivylę, ar jau pasiekėt reikiamą svorį?</p>

Labas aš pradėjau nuo 17 dienos šio mėnesio. Nukrito be jokio vargo 4 kg. Nevalgau nuo 16 h ryte 8.00 kavą ir kažką saldaus. Viskas ok nežadu sustot.linkiu sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2019 06 25, 17:57)
Labas  aš pradėjau nuo 17 dienos šio mėnesio. Nukrito be jokio vargo  4 kg. Nevalgau nuo 16 h  ryte 8.00  kavą ir kažką saldaus. Viskas ok  nežadu sustot.linkiu sėkmės.

...tylite, lieknėjate, parašykite kaip sekasi? Reikia motyvacijos... viskas ok, tik miela pabendrauti.
Atsakyti

Tyliai svorį metam :). Pas mane dar 0,5 kg liko iki užsibrėžto tikslo, bet be valgant atsiranda apetitas, dabar galvoju dar 4 papildomai numesti. Bet aš nesistengiu greitai, noriu, kad per metus ne daugiau 15 kg, kad nebūtų problemų, amžius jau ne tas, kad galėtum išsidirbinėti.

Atsakyti
Labas, faina, jei sekasi ir tinka šis metodas. Esu ir aš patenkinta šiuo neskausmingu kg metimo būdu. Tuomsyk viskas ok.
Atsakyti