Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmąkart mokyklon!

QUOTE(Augustė @ 2008 09 26, 12:57)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu ir prisigalvoja tu vertinimo sistemu - isivaizduoju, kaip vaikas ateina laimingas namo ir sako - š parnesiau  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Laba,niu prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif .Pas mus dar nieko neraso,kazkodel mokytoja dar negauna pasiekimu knygeliu doh.gif ,nors pinigeliai surinkti,bet kiek minejo tai spalvomis vertins,bus trys spalvos ir pagal jas bus balai.
dira,celesta,mano vaikis irgi kairiarankis,uztat sunku kitakart norisi paimt uz rankos ir kartu pavedziot raide kokia.Bet mes rasom kolkas su piestuku paprastu,net nezinau kada prades su parkeriu g.gif
Atsakyti
sveikutės, aš irgi su pirmoke vargstu, na tuoletai tai visur matau baisūs, o smarvė doh.gif , bet, kad tupimi, tai aš už, na nehigieniška gi kai visi sėda, o nieks ten nevalo. Tai va o dabar didžipji bėda su rašymu, na jau raidės tai į visas puses griūna lotuliukas.gif , o su parkeriais, tai tik prieš pora savaičių pradėjom rašyt, tai maniškė džiaugiasi, nes negaliu trynt ir liept perrašyt biggrin.gif , bet kompensacijai dabar juodraštį pyškinam...tai va turbūt tie pirmokiukai visi vienodi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Super-Tetis @ 2004 02 15, 23:54)
viskas bus gerai, mes irgi stradalinom, bet va praejo puse metu ir mamtom, kad viskas normaliai. Aisku, reik padet pastangu, bet kur desies

įdomybės prasiseda
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 02 12, 16:42)

I ka reiketu atkreipti demesi busimu pirmoku tevams.

Maniske prades lankyti mokykla siais metais, kol kas labai jau laukia, troksta susipazinti su mokytoja. Idomu kaip jai seksis toliau. smile.gif

Labai geras pirmos žinutės klausimas ir aktualus būsimų pirmokėlių mamytėms. Nagi dalinkimės info.

Dažnai vaikams iki rugsėjo mokykla atrodo kaip šventė, nauji draugai, linksmybės... 59.gif . Šaunu, jeigu būsimas mokinukas labai sąmoningas ir laukia mokyklos pilnai suvokdamas, koks darbas ten jo laukia.

Atsakyti
QUOTE(_Ipė @ 2014 01 31, 13:40)
Šaunu, jeigu būsimas mokinukas labai sąmoningas ir laukia mokyklos pilnai suvokdamas, koks darbas ten jo laukia.

Kazkaip itariu kad to ner, maniske tuos rozinius akinius nusieme gal po kokiu 3 savaiciu, kai atsirado namu darbai - pirmieji dar buvo idomu, egzotika kazkokia, po triju dienu ji man pareiske - "tai ka, as dabar visad turesiu daryt tas nesamones, ka mokytoja susigalvos ir uzsimanys blink.gif "... Apie gruodi - atejo susitaikymo periodas - tuos namu darbus daro... Pamazu net pradeda patikti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 01 31, 15:50)
Kazkaip itariu kad to ner, maniske tuos rozinius akinius nusieme gal po kokiu 3 savaiciu, kai atsirado namu darbai - pirmieji dar buvo idomu, egzotika kazkokia, po triju dienu ji man pareiske - "tai ka, as dabar visad turesiu daryt tas nesamones, ka mokytoja susigalvos ir uzsimanys blink.gif "...

Apie gruodi - atejo susitaikymo periodas - tuos namu darbus daro... Pamazu net pradeda patikti lotuliukas.gif

bigsmile.gif stipriai, bet aiškiai mergaitė išsireiškė ... manau išties sunkiausia priprasti prie to, kad nesi savo veiklų sumanytojas, o viską nurodo mokytojas kur, kaip, kada ir kiek daryti...

thumbup.gif šaunu, jeigu jau patinka
Atsakyti
QUOTE(_Ipė @ 2014 01 31, 16:27)

thumbup.gif šaunu, jeigu jau patinka

cia jau musu, kaip tevu pareiga ta patikima paorganizuot lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 01 31, 17:31)
cia jau musu, kaip tevu pareiga ta patikima paorganizuot lotuliukas.gif  bigsmile.gif

Tai dalinkitės patirtimi, kaip motyvuojate mokslams, namų darbų ruošai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(_Ipė @ 2014 01 31, 16:37)
Tai dalinkitės patirtimi, kaip motyvuojate mokslams, namų darbų ruošai  mirksiukas.gif

nu cia didelis ir sunkus darbas - pirma parodyti vaikui - kad tau rupi jo veikla, pasiekimai (ne ivertinimai, o butent pasiekimai, pokyciai), parodyt juos - kiek ismoko, kiek patobulejo, kokie gebejimai issivyste, kokia jam is to nauda ir pan...
Atsakyti
mano mergytė labai laukė pirmos klasės (kaip dauguma jos amžiaus vaikų)...aš labai džiaugiuosi, kad iki šiol mokykla tebėra įdomi ir mėgiama, jokių problemų su pamokų darymų kol kas nėra iškilę (nors darom "namų darbus" beveik kasdien), užduotis atlieka noriai, ypač tas kurias uždavė mokytoja (mamos skiriami namų darbai nėra taip džiaugsmingai sutinkami, tačiau vis vien atliekami);
sumotyvavus belen kuom: skaniu maistu (turi alergiją maistui, tai saldumynai pas mus gana retas svečias - motyvacijai labai padeda smile.gif, leidimu sėst prie kompiuterio ar planšetės, išvyka pas senelius, tetas, puseseres, išėjimas į lauką pasivaikščioti, leidimas nesitvarkyti kambario - pilna pas mus motyvatorių kurie kol kas dar veikia...bet matyt vis tik labiausiai padeda jos noras žinoti, mokėti, neatsilikti nuo kitų vaikučių, be galo padeda mokytojos pagyrimas, mūsų su vyrų pagyrimai, pasidžiaugimas pažanga labai veikia (nors mes ir kritikos duodam, jei akivaizdžiai matosi padarymas dėl padarymo)...
kažkaip, kol dar viskas šviežia ir nauja, nėra sunku...visas "smagumas" laukia ateityje smile.gif
Atsakyti
Nesupykit mamytės, jei ne į tą temą pataikysiu - tiksliai tokios kokia aktuali neradau, naujos kurti dėl kelių pasisakymų neišdrįsau 4u.gif Nesupykit - pavadinimas kaip ir tiko... ruošiamės tam pirmam kartui mokyklon ir bijom blush2.gif
Kreipiuosi labai svarbiu ir labai mane dominančiu klausimu - koks Jūsų požiūris ir nuomonė apie neįgalaus vaiko integraciją? Ka manote apie tokio vaikučio mokymąsi bendrojo lavinimo mokykloje? Kalbu apie adaptuotą programą, su pagalbiniu pedagogu. Ne šiaip atvesti ir "numesti" vaiką pradinių klasių mokytojai ir sukitės kaip išmanote, bet apie apgalvotą ir maksimaliai motyvuotą vaiko leidimą į įprastą klasę. Kaip pačios sureaguotumėte sužinojusios, kad jūsų vaiko klasėje mokysis vienas spec poreikių turintis vaikas? Ar nebūtų nepasitenkinimo? Baimių? Ar manote, kad tėveliams reikėtų pakalbėti su klasės vaikų tėvais, informuoti, kažkaip parengti?

Man tai būtų iš tiesų labai vertinga informacija. Dėkui visoms, kurios pasisakysite wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2014 03 29, 15:40)
Nesupykit mamytės, jei ne į tą temą pataikysiu - tiksliai tokios kokia aktuali neradau, naujos kurti dėl kelių pasisakymų neišdrįsau  4u.gif  Nesupykit - pavadinimas kaip ir tiko... ruošiamės tam pirmam kartui mokyklon ir bijom  blush2.gif
Kreipiuosi labai svarbiu ir labai mane dominančiu klausimu - koks Jūsų požiūris ir nuomonė apie neįgalaus vaiko integraciją? Ka manote apie tokio vaikučio mokymąsi bendrojo lavinimo mokykloje? Kalbu apie adaptuotą programą, su pagalbiniu pedagogu. Ne šiaip atvesti ir "numesti" vaiką pradinių klasių mokytojai ir sukitės kaip išmanote, bet apie apgalvotą ir maksimaliai motyvuotą vaiko leidimą į įprastą klasę. Kaip pačios sureaguotumėte sužinojusios, kad jūsų vaiko klasėje mokysis vienas spec poreikių turintis vaikas? Ar nebūtų nepasitenkinimo? Baimių? Ar manote, kad tėveliams reikėtų pakalbėti su klasės vaikų tėvais, informuoti, kažkaip parengti?

Man tai būtų iš tiesų labai vertinga informacija. Dėkui visoms, kurios pasisakysite  wub.gif

Priklausys nuo to, kokia mokytoja, kokia padėjėja. Asmeniškai man tokie vaikai yra lygūs su visais, dirbu mokykloje, turiu ir tokių (tik vyresnių jau). Bet, nepaguosiu, bus tėvų (o gal jums pasiseks ir nebus), kurie bus nepatenkinti tokiu jūsų pasirinkimu.
Atsakyti