Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Wild DreaMer @ 2020 05 10, 19:01)
Rimtai?

As atsimenu kai sporto klube nebuvo karsto vandens ir teko plaut su lediniu beveik, tai plaukai po to atrode kaip neplauti.  unsure.gif  Idomu nuo ko tai priklauso?

Gal prastai issiplovei, nes buvo salta ir skubejai? biggrin.gif
Rimtai, nezinau, kodel.
Eksperimento delei issiplausiu ryt su saltu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 10, 19:49)
Mėgstu šilumą, Baltijos jūroje, ežeruose ir upėse nesimaudau net vasarą biggrin.gif

Tai kur maudaisi? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 10, 22:32)

Gal mano plaukai ''nenormalus'' rolleyes.gif

O jeigu rimtai, kazkada ''senoveje'' ir as esu girdejusi, kad jau isplautus plaukus yra gerai perskalauti saltu vandeniu (berods kaip Moonte rase, kad suglaudzia plauko zvynelius). Bet po tokiu eksperimentu(praskalavimo saltu vandeniu) plaukai budavo tarsi neplauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 10, 23:32)
Rimtai, nezinau, kodel.
Eksperimento delei issiplausiu ryt su saltu biggrin.gif
Papildyta:

Tai kur maudaisi?  unsure.gif

Baseine biggrin.gif ir kai išvykstame ten, kur šilta smile.gif Prie mūsų jūros pabraidau, rankomis atsivėsinu visą kūną, ir tiek. Man tamsus vanduo, kai nematau dugno, yra šlykštu. Tai va, šaltis plius tamsa ir negaliu biggrin.gif
Atsakyti

Rimtai? As atsimenu kai sporto klube nebuvo karsto vandens ir teko plaut su lediniu beveik, tai plaukai po to atrode kaip neplauti. Idomu nuo ko tai priklauso?
As taip speju riebalai geriau issiplauna karstame vandenyje, nes pagreitea chemines reakcijos. Jus pabandykite kokia riebia keptuve satu vandeniu plauti. 
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 05 11, 07:36)
Baseine biggrin.gif ir kai išvykstame ten, kur šilta smile.gif Prie mūsų jūros pabraidau, rankomis atsivėsinu visą kūną, ir tiek. Man tamsus vanduo, kai nematau dugno, yra šlykštu. Tai va, šaltis plius tamsa ir negaliu biggrin.gif

Taigi chloras baseine. Galima ziema, kai ner kur, bet net ir vasara, fui unsure.gif
Kad ner tamsu, dazniausiai zalia buna biggrin.gif o vanduo susidrumscia nuo zmoniu, reik maudytis kai/kur ju nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 11, 09:38)
Taigi chloras baseine. Galima ziema, kai ner kur, bet net ir vasara, fui  unsure.gif 
Kad ner tamsu, dazniausiai zalia buna biggrin.gif  o vanduo susidrumscia nuo zmoniu, reik maudytis kai/kur ju nera biggrin.gif

Niekis, baseine aš į valias prisiplaukioju, man gerai. Jaučiuosi ten saugiai.
Atsakyti

Taigi chloras baseine. Galima ziema, kai ner kur, bet net ir vasara, fui o vanduo susidrumscia nuo zmoniu, reik maudytis kai/kur ju nera

Na lietuviski ezerai ir Baltijos jura lyginant su kokia vidurzemio, tikrai yra labai tamsus vandenys. As jau atpratau nuo situ temperaturos, vandens spalvos, bangavimo.

O jei nori rimtai plaukioti, 2-3 km per karta, ezeras bent jau mano nuomone netinkama vieta. Apie jura as net nekalbu. Arba malsiesi prie kranto, arba turi plaukti gylyn, bet tada jau reikia labai pasitiketi savo jegomis. Ne mano lygis kol kas. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 11, 14:49)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72657349" data-time="1589182736"> Taigi chloras baseine. Galima ziema, kai ner kur, bet net ir vasara, fui o vanduo susidrumscia nuo zmoniu, reik maudytis kai/kur ju nera </blockquote>
<p> </p>
<p>Na lietuviski ezerai ir Baltijos jura lyginant su kokia vidurzemio, tikrai yra labai tamsus vandenys. As jau atpratau nuo situ temperaturos, vandens spalvos, bangavimo.</p>
<p> </p>
<p>O jei nori rimtai plaukioti, 2-3 km per karta, ezeras bent jau mano nuomone netinkama vieta. Apie jura as net nekalbu. Arba malsiesi prie kranto, arba turi plaukti gylyn, bet tada jau reikia labai pasitiketi savo jegomis. Ne mano lygis kol kas. </p>
<p> </p>

Bet jeigu daug treniruojiesi, plaukioji, tai su pajegumu ir pasitikejimu toliau nuo kranto neturetu but bedu?
Na as ne kokia plaukike profe, bet nebijau vandens visai, nei tsmsos, nei gylio.
Matyt,kiekvienam savos baimes. Uztat drebinu kinkas del aukscio biggrin.gif

Montekrista, tu gal vaikystej skendus esi, ar koki atsiitkima turejus su vandeniu?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 05 11, 14:08)
Bet jeigu daug treniruojiesi, plaukioji, tai su pajegumu ir pasitikejimu toliau nuo kranto neturetu but bedu?
Na as ne kokia plaukike profe, bet nebijau vandens visai, nei tsmsos, nei gylio.
Matyt,kiekvienam savos baimes. Uztat drebinu kinkas del aukscio biggrin.gif

Montekrista, tu gal vaikystej skendus esi, ar koki atsiitkima turejus su vandeniu?

Nea.nesu. bet va kažkodėl man fu. Noriu plaukti daug. O ežere nuo kranto nenueidavau. Žo, man baseinai tinka.
Atsakyti
Man Lietuvos vandenys irgi per salti ir per tamsus. nesimaudau cia.
Atsakyti
Šią vasarą pajūrio verslininkai neturės priežasčių zyzti, kaip jiems sunku, kaip vasara nenusisekė biggrin.gif
Atsakyti

Bet jeigu daug treniruojiesi, plaukioji, tai su pajegumu ir pasitikejimu toliau nuo kranto neturetu but bedu? Na as ne kokia plaukike profe, bet nebijau vandens visai, nei tsmsos, nei gylio. Matyt,kiekvienam savos baimes. Uztat drebinu kinkas del aukscio Montekrista, tu gal vaikystej skendus esi, ar koki atsiitkima turejus su vandeniu?

As plaukiu po 2-3 km, bet baseine skaidrus vanduo, nera zoliu, zinau/matau dugna, vanduo atitinkamos temperaturos, bet kada gali pasiekti krasta. 

MB plaukia ezere bele kiek, jau net nematau jo. Bet pati, nu nezinau :). O jei meslungis sutrauks, ar kas. Apie jura as isvis nekalbu. Gali nebent pakrante lygiagreciai plaukti, bet vistiek yra duobes, yra sroves i jura traukiancios. 

As vandens baimes neturiu, tiesiog zinau pavojus ir atsargiai vertinu. Kiek ziuri skenduoliu istorijas, tai tokie drasus daznai ir skesta, nes jiems jura iki keliu. Vaikysteje visas vasaras prie juros leisdavau, todel mano mintys gristos patirtimi. Esu maciusi mergaites kuna ismesta i kranta. Maciau kaip merginas trauke vyras, nes tos nuejo tolyn, o atgal grizti nebepajege (ju vaikinai, beje, parplauke jas palike). Ne viena karta maciau zmones (is morgo turbut?) atejusius lavono nuo kranto susirinkti. 

Atsakyti