Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 30, 19:56)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72665386" data-time="1590857494"><div><p>Brangesnius gali parduoti, o paprastesnius atiduot sunkiau gyvenantiems? Na kam tie 3 lygintuvai vartotojo įkelta nuotrauka
Pas mane kazkaip nejucia kaupiasi tie daiktai, tai vis revizijas darau, atidavineju. Pvz turiu 7 patalynes komplektus, realiai naudoji kokius 2 (kur arciausiai issitraukt vartotojo įkelta nuotrauka), o kiti vieta uzima...
</p></div></blockquote><p>Is pazistamu tirkai niekam nereikia tu lygintuvu, patys visko prikaupe, tai nebent ieskoti kokio karito ir ten atiduoti. </p><p></p><p>O siaip MB gimine kiekviena karta atvaziuojant mums daiktus perka. Man gailu ju pinigu elementariai, bet toks ju supratimas, neiseina pakeist. </p>

Nu tai pries pat atvaziavima jau ispekit nepirkt, ar jei nesutiks, pasiulykit, kur tuos pinigus isleist, kad ir visiems kartu.
Tai jo, apie karita ir panasiai, nes draugai dazniausiai visko turi, patys atidavineja smile.gif
Atsakyti

Nu tai pries pat atvaziavima jau ispekit nepirkt, ar jei nesutiks, pasiulykit, kur tuos pinigus isleist, kad ir visiems kartu.
Tai jo, apie karita ir panasiai, nes draugai dazniausiai visko turi, patys atidavineja smile.gif

Sakiau 100us kartu. Nesutiks MB, kad jie uz mus ar uz save moketu, kol pas mus sveciuojasi. 

Atsakyti
Is Sviesos, o ka tokio is daiktu perka? Koki kavos aparata, kombaina ar koki kilima? Nu neisivaizduoju, ypac jei sakyta buvo. Juk pas kiekviena seiminkus savo skonis

Man tai sunus dovanu atvezdavo is uzsienio, bet ir tai zinodamas mano skoni. Is Nyderlandu buvo orchideja, suriu rinkiniu ir silkes ju atvezes, tapkes - klumpes lb grazias.
Atsakyti

Is Sviesos, o ka tokio is daiktu perka? Koki kavos aparata, kombaina ar koki kilima? Nu neisivaizduoju, ypac jei sakyta buvo. Juk pas kiekviena seiminkus savo skonis

Man tai sunus dovanu atvezdavo is uzsienio, bet ir tai zinodamas mano skoni. Is Nyderlandu buvo orchideja, suriu rinkiniu ir silkes ju atvezes, tapkes - klumpes lb grazias.

Pvz stalo irankiu. Tai cia jau 4as komplektas, kuri as net pamirsusi buvau tiesa pasakius. :D Dabar tik prisiminiau, kad stovi pakistas. Dovanu man - kremu, drabuziu (xs dydzio, tai  man viskas per trumpa :D), MB kvepalu ir pan. 

As tevams irgi vezu, bet zinodama ismatavimus ir su ju noru. :) Uzsienyje per nuolaidas galima pigiau nusipirkti kokybisku rubu. Tai kai perku, viska fotkinu, filmuoju, ir isrenku gerus daiktus pvz kasmyrinius megztukus. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 05 30, 19:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72665398" data-time="1590860361"><div><p>Is Sviesos, o ka tokio is daiktu perka? Koki kavos aparata, kombaina ar koki kilima? Nu neisivaizduoju, ypac jei sakyta buvo. Juk pas kiekviena seiminkus savo skonis

Man tai sunus dovanu atvezdavo is uzsienio, bet ir tai zinodamas mano skoni. Is Nyderlandu buvo orchideja, suriu rinkiniu ir silkes ju atvezes, tapkes - klumpes lb grazias.</p></div></blockquote><p>Pvz stalo irankiu. Tai cia jau 4as komplektas, kuri as net pamirsusi buvau tiesa pasakius. biggrin.gif Dabar tik prisiminiau, kad stovi pakistas. Dovanu man - kremu, drabuziu (xs dydzio, tai  man viskas per trumpa biggrin.gif), MB kvepalu ir pan. </p><p></p><p>As tevams irgi vezu, bet zinodama ismatavimus ir su ju noru. smile.gif Uzsienyje per nuolaidas galima pigiau nusipirkti kokybisku rubu. Tai kai perku, viska fotkinu, filmuoju, ir isrenku gerus daiktus pvz kasmyrinius megztukus. </p>

biggrin.gif rubu, kremu
Tai gal uosviai lb garbingo amziaus?
Atsakyti

biggrin.gifrubu, kremu
Tai gal uosviai lb garbingo amziaus?

Nu tokio kaip mano tevai. :) Jus neivertinate kulturiniu skirtumu. Lietuviai gana santurus, o yra kulturu (arba seimu), kur kitaip veikia dalykai. Labai sunku pakeisti, o bandant gali izeisti. As netvarkau situ reikalu, palieku MB kazkokiu priimtinu budu pasakyti, kad mes visko pilni, bet kol kas nepanasu, kad veiktu.

Jau pripratau, zinau kaip bus, turiu visada pasiruosusi jiems atgal kokia naudinga dovana. :) 

Atsakyti
Kai mano anyta susirgo, gulesi operacijai i onkologini, tai su tokiu baisiu chalatu buvo. Nupirkau mano skoniui lb grazu chalata ir nuveziau. Siaip musu skoniai skiriasi v8skame, bet sake kad grazus
Ligoninej nesiojo, namo grizus paslepe, atseit gaila nesiot, vel ilindus i baisuokli su grafke isegta.
Atsakyti

Kai mano anyta susirgo, gulesi operacijai i onkologini, tai su tokiu baisiu chalatu buvo. Nupirkau mano skoniui lb grazu chalata ir nuveziau. Siaip musu skoniai skiriasi v8skame, bet sake kad grazus
Ligoninej nesiojo, namo grizus paslepe, atseit gaila nesiot, vel ilindus i baisuokli su grafke isegta.

Iprotis. :)

Siaip kitose kulturose galima keistu dalyku sutikti. Mano drauge ruse, tai jei eidavau kazkur su ja ir jos vaikinu, jis primygtinai uz mane mokedavo. Pagal ja, vyras turi moketi, kitaip nemandagu. As tai niekaip sito nesupratau, nes jos ten vyras, o ne mano. Jai tai praktiskai izeidimas butu, jei anas leistu man moketi. :) 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 05 30, 18:34)
O ka esat gavusios is tevu ar uosviu kai tekejot ar ka dovanojot kai vaikai vedesi?
Nes mano vienis klientes sunus tuoj ves, tai sake pirma 500 dave, kad lova nusipirktu ir dar 1500 i atvirute ides.

Sovietmečiu, kai visko trūko, o rubliai buvo mediniai, mažai kas tuos rublius dovanodavo, dovanodavo tai, ko parduotuvėse paprastai nebuvo galima nusipirkti - patalynės užvalkalus, antklodes, rankšluosčius, gražesnius servizus ir stalo įrankius. Tai, ką gavome dovanų per vestuves, laikėme >5 metus nenaudojamus, kol nuosavo buto negavome, o gavus, viskas pravertė, nes neturėjome NIEKO, ir kelis mėnesius ant čiužinių teko miegoti (kai kuriuos baldus iš tėvų buvome pasiskolinę, bet lovos neėmėme) ir daiktus dėžėse laikyti, kol talonus baldams kaip naujakuriai gavom.
Kadangi nei sūnus, nei būsima marti vestuvių kelti išvis nenorėjo, mes su svotais surengėme tiesiog artimiausių giminių pasisėdėjimą (be visokių baltų mišrainių, karbonadų, muzikantų, fotografų ir kitų "lietuviškų" vestuvių atributų) ir pasiplaukiojimą laivu, išlaidas su svotais pasidalinome perpus, mūsų pusei tai kainavo ~2000 litų, dovanoti nedovanojom nieko.
Padėti, aišku, padedam - pirmą butą įsirengti, antrą butą nusipirkti, bet tai nieko bendro neturi su vestuvių faktu.
Atsakyti

Mes net Kalėdom, ar gimtadieniui dovanų neperkam.Dovanos tik vaikams.O suaugusiems tik simbolinės.Atsižvelgiant į pomėgius.Kava,arbata,įdomesnis aliejus(valgomas).Vnž.kažkokia smulkmena,tikrai žinant, kad bus suvartota ir teiks džiaugsmą.

Turiu draugę, kur nu ta taip mėgsta ką nors dovanoti :oh: , ir žinoma pati gauti.Niekaip neišaiškinu,kad man nereikia vieno žalio puodelio su lėkštute.Ji tokia asaba prie meno, neprisiriša prie daiktų, kai pajunta,kad jai to nebereikia, tą daiktą padovanoja.Na, o aš tyliai tokius gėrius sukišu į garažą, paskui po kelių metų ramiai išmetu, arba pastatau prie konteinerio.

Žinau, žinau,kad  negražiai darau, bet gi pirkia ne guminė,visko nesukišiu. :ax:

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 05 31, 10:19)
<p>Mes net Kalėdom, ar gimtadieniui dovanų neperkam.Dovanos tik vaikams.O suaugusiems tik simbolinės.Atsižvelgiant į pomėgius.Kava,arbata,įdomesnis aliejus(valgomas).Vnž.kažkokia smulkmena,tikrai žinant, kad bus suvartota ir teiks džiaugsmą.
</p><p>Turiu draugę, kur nu ta taip mėgsta ką nors dovanoti doh.gif , ir žinoma pati gauti.Niekaip neišaiškinu,kad man nereikia vieno žalio puodelio su lėkštute.Ji tokia asaba prie meno, neprisiriša prie daiktų, kai pajunta,kad jai to nebereikia, tą daiktą padovanoja.Na, o aš tyliai tokius gėrius sukišu į garažą, paskui po kelių metų ramiai išmetu, arba pastatau prie konteinerio.
</p><p>Žinau, žinau,kad  negražiai darau, bet gi pirkia ne guminė,visko nesukišiu. ax.gif
</p>

Reitu taktiskai (arba ne) pasakyti,nes jei taip metai is metu tesiasi tai doh.gif Gali pasakyt, kad pradejai gyvebt minimalistiskai ir daiktu nauju nebereikia:D
Geriausios dovanos yra suvalgomos arba "isveikiamos", arba tik kai tikrai zinai, kad to daikto reikia....
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 05 31, 08:19)
*Mes net Kalėdom, ar gimtadieniui dovanų neperkam.Dovanos tik vaikams.
**Turiu draugę, kur nu ta taip mėgsta ką nors dovanoti doh.gif

*Musu gimineje taip pat.

** Turejau tokia drauge, kuri gimtadieniams dovanodavo sidabrines grandineles su pakabukais (as ju nenesioju). Veliau ta pati pradejo dovanoti Kaledoms doh.gif, net nebebuvo idomu atidarineti dovana, nes ir taip aisku, kas viduje.
Atsakyti