Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Forumuose ta taisyklinga kalba kaip ir nėra griežtai naudojama. Bet dažnai netaisyklingai rašant galima tiesiog priprasti ir pavartoti kažkur oficialioje aplinkoje.

Man kartas nuo karto reikia sakytikalbą tam tikram rate, tai nuolat turiu save kontroliuoti. Visada turiu ir pasiskaitau "kalbos kultūra visiems" ir dar keletą. Dar esu laikius kalbos kultūros įskaitą, tai prieš tai teko labai ruoštis, nes ten kur laikiau, buvo ypač nieko nepraleidžianti cerberė kalbos puoselėtoja docentė. Čia prie kokius 18 metų. Buvo įvykis, kai laukėm prie auditorijos, atėjo ponia su stirta knygų rankose, viena iš mūsų norėjo būti gera, sako, aš pamačysiu. Ta atsisuko, sako, galit važiuot namo. Žiauru buvo.

Jei kas man turi pastabų, visada priimu ir priimsiu. Ir nepyksiu, nes  yra geriau išmanančių.

Atsakyti

Man niekur nereik jokių oficialiu kalbu sakyt. O jei reik kokio rašto tai atidžiai patikrinu. Esu baigusi sustiprinta lietuvių Mkloj, tai oficialiuise do kuose neturiu problemu. 

O šnekamojoje kalboj visi turi savų parazitiniu žodžiu ir kt defektų. Na ir smulkmenos tai niekam neįdomu 

Atsakyti
Mane va koks konfuzas istiko. Baba Bozena mire, amzina jai atilsi. Siandien laidotuves. Bet nusprendziau dar generola apkirpti ir barzda sutvarkyt. Ziuriu pro langa - kaimynai i laidotuves nuzygiavo. Po penkiu minuciu - kaimynai grizta. Islekiu paklaust - sako laidotuves 6 zmones. Tai ka ,teks namie valgyt. O paskui i kapines individualiai nueit.
Atsakyti

Man niekur nereik jokių oficialiu kalbu sakyt. O jei reik kokio rašto tai atidžiai patikrinu. Esu baigusi sustiprinta lietuvių Mkloj, tai oficialiuise do kuose neturiu problemu. 

O šnekamojoje kalboj visi turi savų parazitiniu žodžiu ir kt defektų. Na ir smulkmenos tai niekam neįdomu 

oficialiuose dokuose tas zodis praktiskai nevartojamas. 

O vat as tau vis priminsiu. Nes labai akis man bado. Bet tu, aisku, daba spicijeliai taip rasysi, bet as vistiek zinosiu, kad tu atpranti.  :D​ 

Atsakyti

Mb mama padarė. Gražus. Tik didokas. Priedas  20201204_103238.jpg   167,26KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Zvaigzdinis anyzius is tu vainiko buvo pirma substancija ir iseities taskas pries sars virusus.
Va ka matau tavo vainke. Vaistus.
Atsakyti

Kažkaip sunervino tos virusinės naujienos. 

Atsakyti

GAILE*, 04 Gru 2020 - 09:53, parašė: Nesuprantu ką čia parašei
Parašiau,kad turėtum ieškot Selijos postuose klaidų,nes jinai tave mokė ,o ne aš.
Atsakyti

Bet gi žodis "pamačysiu", tai tarmiškas. Kaip man gražu visokie tarmiški žodžiai, kurie ne iš rusų kalbos, o tikrieji. Ir pačios tarmės labai gražu....

Kalbos kultūra ir man buvo. Sunkus labai dalykas. Aš labai myliu LT kalbą, prisimenu taip džiaugiausi pirmam kurse, oj, kaip čia bus faina 😊 Nu ir paskui tempiau pamenu, nelengvai.

Aplamai žodžio stengiuos nevartoti. Čia dar nuo tų senų laikų, kai išgirdau, jog jis nevartotinas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 04 gruodžio 2020 - 11:40

oficialiuose dokuose tas zodis praktiskai nevartojamas. 

O vat as tau vis priminsiu. Nes labai akis man bado. Bet tu, aisku, daba spicijeliai taip rasysi, bet as vistiek zinosiu, kad tu atpranti.  :D 

Nesusireiksmink tiek

Parašiau,kad turėtum ieškot Selijos postuose klaidų,nes jinai tave mokė ,o ne aš.

Turiu aš ką veikt ir be klaidų ieškojimo. O va Selija neturi. Tai ir siūliau jai tave auklėt, nes tikrai turėtų ką parašyt kasdien tuo klausimu 

Atsakyti

Bet gi žodis "pamačysiu", tai tarmiškas. Kaip man gražu visokie tarmiški žodžiai, kurie ne iš rusų kalbos, o tikrieji. Ir pačios tarmės labai gražu....

Kalbos kultūra ir man buvo. Sunkus labai dalykas. Aš labai myliu LT kalbą, prisimenu taip džiaugiausi pirmam kurse, oj, kaip čia bus faina 😊 Nu ir paskui tempiau pamenu, nelengvai.

Aplamai žodžio stengiuos nevartoti. Čia dar nuo tų senų laikų, kai išgirdau, jog jis nevartotinas.

Man tai lengva buvo kalbos kultūra univere. 10 turiu

Atsakyti

Jei Selija pasakė,tai ir ieškok ką jinai parašė ne taip.

Nesuprantu ką čia parašei

Na jau, nesitiki, kad nesupranti...

Kam dar į kitą baksnot?

Su Selija ir aiškinkis:)

Atsakyti