Amadėja*, 22 Gru 2020 - 12:19, parašė: Bet ar mirė kas nuo to covid iš jos asmeniškai pažįstamų žmonių? Šiaip...kuo geriau pažinotas žmogus, tuo poveikis geresnis....Mirė.ne iš artimos aplinkos,bet taip.ramiakas.nu jinai išgyvena tą mirtį lygiai taip pat,kaip išgyventų nuo bet kokios kitos priežasties.nu maždaug,jei miršta nuo vėžio ar nuo širdies,tai ką dabar,vistiek mirė.galėjo ir nemirt,vat nuo vėžio tai greičiau mirs.
Mirė.ne iš artimos aplinkos,bet taip.ramiakas.nu jinai išgyvena tą mirtį lygiai taip pat,kaip išgyventų nuo bet kokios kitos priežasties.nu maždaug,jei miršta nuo vėžio ar nuo širdies,tai ką dabar,vistiek mirė.galėjo ir nemirt,vat nuo vėžio tai greičiau mirs.
Vadinasi permažai atvejų. Po pirmi 2 uošvienei poveikio nebuvo, o kadangi ji dar ir dirba su senyvo amžiaus ir ligotais žmonėm, tai pas ją tų atvejų pasipylė tiesiog.
Plius pas kiekvieną žmogų ta riba skirtinga.
Seli, geras tas liliputas. Mano tėvai būna perka.
Amadėja*, 22 Gru 2020 - 12:31, parašė: Vadinasi permažai atvejų. Po pirmi 2 uošvienei poveikio nebuvo, o kadangi ji dar ir dirba su senyvo amžiaus ir ligotais žmonėm, tai pas ją tų atvejų pasipylė tiesiog. Plius pas kiekvieną žmogų ta riba skirtinga.
nebent kristų visi .mano mama iš vis truputį ateivė.
Labai skanios taip pagamintos bulvytės ir lašiša.Padažas skanus.
Nepamenu, iš kur ėmiau, bet radau išsaugotą pernai metų kalėdų receptų aplanke.
vo silkiu pridirbau
Sitaip marinuota silke darau gal 10 kartu per metus, baisiai skanus daiktas. Daznai vyras knisasi po saldytuva , ieskodamas ir kalbedamas - kur ta silke, vakar dar truputis buvo. sakau jam - tai vakar, o siandien nebera. Ji kazkkiu stebuklingu budu dingsta is stiklainelio, mistika.
Užmarinavau antį. Su apelsinais bus
Užmarinavau antį. Su apelsinais bus
As sian vakare marinuosiu anciukus. Ei, Pinot, ko kiek reikia? Bus du anciukai po du kg.
Ta panetone tai bandele su razinom. Skaniausia kepta ta pacia diena.
Jokio padazo prie zuvies abrozdelyje nera, o abrozdelis neatrodo naminis.
Tai ir sakau, kad viskas sureikšminama. Kaip ir tu tą sėkmingai darai, operuodama visokiais itališkais pavadinimais.
Abrozdėlis ne mano. Kai renku rezeptus kūčioms-kalėdoms, išsisaugau su nuotraukom. Ir ta nuotrauka tai tik iliustracija.
Va toks receptas.
6 porcijoms reikės:
- 800 g. lašišos filė
- 2 v.š. aliejaus
- 2 v.š. medaus
- 2 v.š. garstyčių
- 1/2 citrinos sulčių
- 4 skiltelių česnako
- Druskos, pipirų
- 6 didesnių arba 12 mažų bulvių
- Aliejaus
- Druskos, pipirų
Gaminame:
- Gaminame bulvytes – kiekvieną bulvę įstatome tarp azijietiškų lazdelių ir įpjaustome plonomis riekelėmis (azijietiškos lazdelės padeda neperpjauti bulvės iki galo, o tik įpjauti), aptepame aliejumi pabarstome druska ir pipirais bei kepame 200 laipsnių orkaitėje apie valandą (tikslus kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
- Indelyje paruošiame padažą – sumaišome aliejų, medų, garstyčias, citrinos sultis, įtarkuojame česnaką. Viską išmaišome.
- Lašišą pabarstome druska ir pipirais, dedame ant folijos.
- Ant lašišos pilame paruoštą padažą, sandariai užlankstome foliją.
- Kepame folijoje 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
- Įjungiame griliaus funkciją, atvyniojame foliją (kad lašiša būtų atvira), ir kepame dar kelias minutes, kol lašišos paviršius gražiai apskrunda ir tampa aukso spalvos.
- Lašiša patiekiame su bulvytėmis ir citrinos ketvirčiais. Papildomai galima apibarstyti mėgstamais priedais ar žolelėmis. Aš pabarsčiau čili dribsniais ir šviežiomis petražolėmis.
Tesktas ne mano, čia bus greičiausiai iš Medinės lentelės blogo, jei neklystu.