Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

jetau..man tai tik tradicija..dzin tos dogmos..as netikinti :)

Tai kam tuomet švęsti Kristaus gimimą iš vis? Jei netiki, tai kodėl krikščionybės tradicijų laikytis? Koks tikslas?

Atsakyti

Net nesusimąstau pvz., kad švenčiu Kristaus gimimą. Nebent rytinėse mišiose kažkoks patosas šiek tiek apima. Bet ruošiant stalą ar puošiant namus nei į galvą neateina, kad švęsiu Kristaus gimimą.  Šventė yra, bet esmė seniai prarasta, o gal jos niekada ir nebuvo.

Juolab, Kristaus gimimo data yra kita, čia bažnyčia liaudžiai pagonišką šventę religine pakeitė.

Tu, Gaile, esi pilna to krikščioniško suvokimo, gamindama silkes, kad ruoši jas Kristaus garbei? :lol:​ 

Atsakyti

Nu žinok taip, Kristaus gimimo proga ruošiu. Ir į piemeneliu mišias einam. Ir pasimeldziam ta proga prie stalo. Kalėdaiti pasidalijam. Ir įdomu yra tie visi apribojimai maisto. Ne šiaip sampe, tortas,  pica, sushi. 

Nu tikrai nevargciau šiaip sau su silkem, pabaliavot be prasmės  galiu  bet kokia dieną 

Atsakyti

Ir kai neturiu suvokimo ir noro, nieko ir neruošiu. Ir nesvenciu. Ne kartą taip yra buvę. Arba buvę kad tik į bažnyčią einam, be jokių vakarienių  Man va čia tikroji prasme. O ne sėdėjimas užstalėj. Taip netgi įdomiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAILE*: 22 gruodžio 2020 - 22:03

Dar 1 MB kolega mirė nuo covid 😢

Atsakyti

GAILE*, 22 Gru 2020 - 21:39, parašė: Tai kam tuomet švęsti Kristaus gimimą iš vis? Jei netiki, tai kodėl krikščionybės tradicijų laikytis? Koks tikslas?

Tradicija. Nors aš tikinti.

Gal nesu uoli katalikė,bet tikiu.kažkokia nuojauta sako,kad kažkas yra 

.

Atsakyti

Tai kam tuomet švęsti Kristaus gimimą iš vis? Jei netiki, tai kodėl krikščionybės tradicijų laikytis? Koks tikslas?

tai kristaus gimimo ir nesvenciu... :) 

Atsakyti

Ir kai neturiu suvokimo ir noro, nieko ir neruošiu. Ir nesvenciu. Ne kartą taip yra buvę. Arba buvę kad tik į bažnyčią einam, be jokių vakarienių  Man va čia tikroji prasme. O ne sėdėjimas užstalėj. Taip netgi įdomiau.

Tai pagirtina. O ir visus metus taip krikščioniškai elgiesi, ar tik per didžiąsias katalikų šventes?

Atsakyti

Nu žinok taip, Kristaus gimimo proga ruošiu. Ir į piemeneliu mišias einam. Ir pasimeldziam ta proga prie stalo. Kalėdaiti pasidalijam. Ir įdomu yra tie visi apribojimai maisto. Ne šiaip sampe, tortas,  pica, sushi. 

Nu tikrai nevargciau šiaip sau su silkem, pabaliavot be prasmės  galiu  bet kokia dieną 

Tai ne vien tu eini į mišias. Eina visas tuntas žmonių, tik neaišku su kokiom mintim. Ir banditai gali laikytis tradicijų ir graudžiai muštis į krūtinę keliais klūpėdami.

Ir ne veiksmai rodo, koks  geras tu krikščionis, o tai, kas yra širdyje visus metus ir visada. Kas daro aukas, remia našlaičius ar gyvūnus ar savanoriauja, tokie yra tikrieji, mano manymu.

Gerų darbų darymas be affišavimosi.

Atsakyti

Ne šiaip sampe, tortas,  pica, sushi. 

Na puikiai surikiuota :D Tikrai ta pati svorio kategorija.

Atsakyti

Tai pagirtina. O ir visus metus taip krikščioniškai elgiesi, ar tik per didžiąsias katalikų šventes?

Ne man spręst ar taip elgiuosi. Stengiuosi elgtis normaliai ir niekam nekenkti

Tai ne vien tu eini į mišias. Eina visas tuntas žmonių, tik neaišku su kokiom mintim. Ir banditai gali laikytis tradicijų ir graudžiai muštis į krūtinę keliais klūpėdami.

Ir ne veiksmai rodo, koks  geras tu krikščionis, o tai, kas yra širdyje visus metus ir visada. Kas daro aukas, remia našlaičius ar gyvūnus ar savanoriauja, tokie yra tikrieji, mano manymu.

Gerų darbų darymas be affišavimosi.

Na aš neatsakinga už tai ką daro banditai. Galiu tik už save kalbėt. 

Mano manymu tai gerus darbus reikia afisuot. Nes tada daugiau žmonių prisijungia juos daryt. Kad ir ta gyvūnų prieglaudu, savanoriavimk veikla. Jei jk nebūtų afusuojama ir viešinama, būtų šimtai nelaimingų benamių gyvūnų, užgrūstis prieglaudos ir skriaudžiami augintiniai kiekvienam Kaime. Viešumas duoda lb daug 

Atsakyti

Na puikiai surikiuota :D Tikrai ta pati svorio kategorija.

Man tai ta pati. O ką ne? 😀

Atsakyti