Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Nieko nedarysiu iki ketvirtadienio. Kisieliu tik gal isvirsiu rytoj. Mes būsim trise, tai minimaliai gi visko reik. Nesuprantu ka ten visą  dieną dirbt

Atsakyti

Nieko nedarysiu iki ketvirtadienio. Kisieliu tik gal isvirsiu rytoj. Mes būsim trise, tai minimaliai gi visko reik. Nesuprantu ka ten visą  dieną dirbt

Aš irgi nieko nedarysiu, ryt reikia maisto pardę pasiekti, grindis sudėti, namus apkuopti. O ketvirtadienį jau bus galima su maistu pasiausti

Atsakyti

O tas canardas su contro tai per daug francuziska.Vokiska antis skanesne. Ir zasis skanesne. Zasis ten isvis verdama , paskui daromos sventines sriubos. Su visais tais mieliniais kukulaiciais . Tai jaukus komfortiskas maistas.

Čia mano su mb jaunystės receptas, kai receptai buvo verčiami iš prancūziškų žurnalų. 

Ir dar ne toks sunkus, kaip tavo nuolat siūloma krušliava, atsiprašau. :)​ 

Atsakyti

Tai ryt mišrainę padarysiu,želė ir su tom silkėm kažką.

Atsakyti

Aš tai ryt nebent sluoksniuotą silkę, tai bulves, morkas ir gal dar pupeles išvirsiu. Kitką jau 24d.

Aj dar reiks duonos mišraibės paruoštuką, nes vaikas nori pasiimt.

Atsakyti

Beje, skaičiau, kad pagal religines dogmas tiek pienas, tiek kiaušiniai per Kalėdas leistini :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 22 gruodžio 2020 - 19:55

Beje, skaičiau, kad pagal religines dogmas tiek pienas, tiek kiaušiniai per Kalėdas leistini :)

Tai kokia kuciuku esme? Tada pyragus valgyt reik. 

Atsakyti

Manau esmė nėra religinė. Kaip ir pasninkų. 

Manau, kad pasninko paskutinę dieną tiesiog, kad nepersiėst sunkaus maisto, o lengvesnio valgyt.

Atsakyti

Tai va, o tu kiausus, majoneza kapoji. 

Atsakyti

kuciukai isvis yra pagoniskas patiekalas :D

Kūčiukai turi seną, nuo pagonybės laikų išlikusią simbolinę reikšmę: senovėje žiemos saulėgrįžos metu protėviams buvo aukojamas duonos kepalas. Vėliau panašumo magijos principu tas duonos aukojimas pakeistas simboliniu kūčiukų valgymu[10]. Kūčiukai yra apeiginė duonelė, skirta vėlėms pamaitinti.[11] Jie yra lyg tikros duonos analogas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristij: 22 gruodžio 2020 - 20:17

Tai va, o tu kiausus, majoneza kapoji. 

Nu tai aš nesilaikau to pasninko...

Pas mus per Kūčias tiesiog nebūna mėsos ir tiek.

Pagal krikščioniškas dogmas to pakanka.

Atsakyti

jetau..man tai tik tradicija..dzin tos dogmos..as netikinti :)

Atsakyti