Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Citata:

Gamtininko teigimu, svirbeliai įprastai gyvena Eurazijos šiaurėje, taigoje. Jiems atskridus Lietuvoje staigiai ima nykti ant šakelių dar užsilikusios šaltalankių, šermukšnių, putinų, kadagių uogos.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...e.d?id=63690024

mergicos, nu specės esat bet kame. Savaite, ačiū, apsidžiaugiau.

Atsakyti

Pinotija, 09 Vas 2021 - 18:31, parašė: Paukščiai badauja tikrai. Pas mus prie pat lango auga putino krūmas. Buvo pilnas uogų, kažkaip neskynėm šiais metais po šalnų. Tai vakar pasirodė sniegenos ir dar kažkokie paukščiukai su tokiais čiubukais ant galvos, ir per dvi dienas paliko krūmą be uogų. Mes fotkinom ir filmavom kaip jie trauko tas uogas kaip akrobatai, net aukštyn kojom. Vadinasi, badas, nes niekad neatskrisdavo, o ir sniegų tokių nebuvo. Turim tris lesyklas, pripildom kasryt, bet ten renkasi kitas kontingentas. :)
Paukščiams tai įprastas toks lesalas. Uogos lieka gamtoj ne veltui. Radau fotkę, kai ciūcės kažkokią čia įdėti norėjau, tai radau 2017 metų sausio mėn. tokią. Paukščiai sulėkė ant šermukšnio, tai kas ten dėjos!
Atsakyti

Mano uosviai tai semkas perka ir seria lesykloj paukscius. 

Atsakyti

Rupet gali. Bet kiek realu dirbantiems tevams tuos iprocius kas diena ugdyti?

Aš gi Amadėjai rašiau.

Atsakyti

Mano uosviai tai semkas perka ir seria lesykloj paukscius. 

Taigi sakau, turim 3 lesyklas, bet ten maitinasi, kiti, kurie nelesa uogų. Zylės visokios, žvirblynas, kėkštas atskrenda. O šitie "uogistai", jie nelesa tų saulėgrąžų kažkodėl. Ir sniegenos nelesa.

Galvoju, gal kokių obuolių jiems ant šakų suvert?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinotija: 09 vasario 2021 - 20:11

Taigi sakau, turim 3 lesyklas, bet ten maitinasi, kiti, kurie nelesa uogų. Zylės visokios, žvirblynas, kėkštas atskrenda. O šitie "uogistai", jie nelesa tų saulėgrąžų kažkodėl. Ir sniegenos nelesa.

Reiskia, dar ne badas. Kai bus badas, tai les viska. 

Atsakyti

Aš gi Amadėjai rašiau.

Maciau.

Bet man ir aktuali tema, nes viens be iprociu...

Ir be termometro:)Gavo skola nes reikejo namuose 2 vietose ismatuot temp. O mes term.tai neturim...Reik suprast teks ieskot termometro,kad skola butu panaikinta...Mastau gal tiktu jei el.termometru pamatuotu dviem zmonem temperatura :D​ 

Atsakyti

Arba va, prie darbo yra toks krūmas. Ir pilnas uogų buvo. Tai pilnas krūmas strazdų, sakyčiau. Ir jie tokie ne itin bailūs. Aš ilgai nusitaikinėjau, dar kol išsitraukiau tą mobilų iš rankinės 😄 Aišku, išskrido daugelis, bet buvo ir drąsuolų, kurie papozavo.

Atsakyti

Maciau.

Bet man ir aktuali tema, nes viens be iprociu...

Ir be termometro:)Gavo skola nes reikejo namuose 2 vietose ismatuot temp. O mes term.tai neturim...Reik suprast teks ieskot termometro,kad skola butu panaikinta...Mastau gal tiktu jei el.termometru pamatuotu dviem zmonem temperatura :D​ 

Ne nuotoliniu tu? Tiesiog užeitum retkarčiais, netikėtai į kambarį pažiūrėti ar laikosi susitarimo. Pamatai, kad tarkim žaidimus žaidžia ar tik tok žiūri, o darbai neatlikti, kaip tarėtės, na ir susieji susitarimo nesilaikymą su pasekme. Išbraukiama kas nors iš jo mėgstamų dienos veiklų tai dienai. Nereikia juk už nugaros stovėti, svarbu aptarti iš anksto kas bus, jeigu nesilaikys to ką sutarėt. 

Arba net ne nuotoliniu dirbant gi galima sutarti. Grįšiu vakare namo, pažiūrėsiu dienyną, jeigu bus pastabų už neatliktus darbus - tai tą vakarą žaidimų nežaisi. Žinos iš anksto susitarimą. Nereikia jokios šoko terapijos, netikėtų bausmių ar moralų. Tyla ir ramybė. Pelę tyliai paėmei ir išsinešei, juk žinojo kas laukia  :D​ 

Atsakyti

Paukščiai badauja tikrai. Pas mus prie pat lango auga putino  krūmas. Buvo pilnas uogų, kažkaip neskynėm šiais metais po šalnų. Tai vakar pasirodė sniegenos ir dar kažkokie paukščiukai su tokiais čiubukais ant galvos, ir per dvi dienas paliko krūmą be uogų. Mes fotkinom ir filmavom kaip jie trauko tas uogas kaip akrobatai, net aukštyn kojom. Vadinasi, badas, nes niekad neatskrisdavo, o ir sniegų tokių nebuvo. Turim tris lesyklas, pripildom kasryt, bet ten renkasi kitas kontingentas. :)​ 
Greičiausiai svilikai tie kiti. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 09 vasario 2021 - 21:20

Arba va, prie darbo yra toks krūmas. Ir pilnas uogų buvo. Tai pilnas krūmas strazdų, sakyčiau. Ir jie tokie ne itin bailūs. Aš ilgai nusitaikinėjau, dar kol išsitraukiau tą mobilų iš rankinės 😄 Aišku, išskrido daugelis, bet buvo ir drąsuolų, kurie papozavo.
Juodasis strazdas turbūt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 09 vasario 2021 - 21:43
Mano ir kaimyniniu kiemų voverės - grazios, pūstom uodegom, riebios biggrin.gif nes riešutus joms maišais perku. Ziuriu ir pauksciai atskrenda riešutukų.
Atsakyti