Įkraunama...
Įkraunama...

+-40 raganų susibūrimas, II-ji tema, mes jau metai kartu!

Nu va, radau to gauromečio kaimyno sklypo laukinėj dalyje, kuri ribojasi su mūsų. Ir jonažolių mačiau yra. MB sakė priskins ir nuneš džiovintis pastogės palėpėje.

Gaile, kaip tu fermentuoji?

Atsakyti

Gatavą esu vartojus, kad pašonėj auga, net neįtariau. 

Atsakyti

O tai cia ne ožkažole? 

Vienas iš liaudiškų pavadinimų

http://www.simkunait...is-ir-jo-nauda/

Atsakyti

Va kaip čia aprašyta. Puikiai gaunasi

Procesas maždaug toks: nurenkam lapus (fermentuojami tik lapai, žiedus aš sudžiovinau, kad vėliau papuoščiau arbatą), juos pavoliojam tarp delnų (kad truputį sutrūkinėtų ir pradėtų skirtis sultys), suglamžytus lapus grūdam į stiklainį. Prikemšam iki viršaus, sutrombuojam, lengvai užsukam. Laikom šiltoj vietoj kelias dienas. Po kelių dienų gaurometis turėtų kvepėti saldžiai (pasak mano draugės Brigitos: vaisiais ir medumi). Tokį kvepiantį, užsifermentavusį gaurometį paskleidžiam ant audeklo ir džiovinam

Atsakyti

Jonažoliu irgi vakar krūvą pririnkau. Dar raudonų dobilų, juodgalviu ir rugiagėlių biski. Viskas Nuosavam sklype. Tik gauromecio nėra, tai reiks kitur prisirinkti.

Radau užtai Putiną didžiausia augantį sklypo pakrašty. Tai galvoju ką čia reiks su jo uogom daryt

Atsakyti
Pas mus tai baisi retenybe ,tai upelyje sodinau ,kartu su karklais. Auga. Siaip jie zali kvepia ta arbata,sudziuna,tada jau sienu kvepia. Turbut irgi reiks padusint truputi.
Ryta kaip tik isgeriau tos arbatos.
Atsakyti

Fermentuotas kvepia arbata, ir skonis geresnis nei žalio džiovinto. 

Atsakyti

Jonažoliu irgi vakar krūvą pririnkau. Dar raudonų dobilų, juodgalviu ir rugiagėlių biski. Viskas Nuosavam sklype. Tik gauromecio nėra, tai reiks kitur prisirinkti.

Radau užtai Putiną didžiausia augantį sklypo pakrašty. Tai galvoju ką čia reiks su jo uogom daryt

Putiną atsivežiau iš miško ir pasisodinau pas save po langu, auga tokiu dideliu medžiu-apvaliu krūmu.

Uogas surenku po pirmų šalnų, tada kartumas sumažėja.Šaldau uogas, arba sumalu ir šaldau tokį marmalą, kartą dariau su citrina. Kvapas uogų maltų nekoks,  dvokia vos ne  kojinėm vyriškom ar kažkuo panašiai. Bet žiemą labai gerai turėti to marmalo, prie visokių peršalimų.Žodžiu, naudingos uogos.

Atsakyti

As tai ju nuo hortenziju neskiriu. 

Atsakyti

*** Sėlija, 12 Lie 2020 - 16:33, parašė: As tai ju nuo hortenziju neskiriu.
Hortenzija tai va:

Atsakyti

Tik kažkokia mano spalviniai keista ir nepilnavidurė. Pražydo po kelių metų laukimo, net spalvos nežinojau.

Atsakyti

As tai ju nuo hortenziju neskiriu. 

Putinų?

Kaip neatskirt imanoma is vis? Gi visiškai skirtingi augalai 😂

Atsakyti