MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMIS
Užpilui:
1l vandens
0,5 stiklinės acto
40g druskos
60g cukraus
Į 1l talpos stiklainį:
1 šaukštelis garstyčių sėklų
9 kvapniojo pipiro žirneliai
2 lauro lapai
pomidorų
Vandenį užvirti, sudėti druską, cukrų ir įpilti acto. Lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir garstyčių žirnelius sudėti ant dugno, o likusią vietą užpildyti nuplautais pomidorais. Pomidorus užpilti karštu marinatu. Pasterizuoti apie 25 min.
Marinuoti pomidorai su žalumynais
Reikės: Prinokusių, bet ne pernokusių pomidorų.
Marinatui:
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto (9 proc.),
30 g druskos,
60 g cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai
garstyčių sėklų, krapų, petražolių, česnakų skiltelių, laurų lapų, kvapiųjų pipirų.
Paruošimas:
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir subadome mediniu pagaliuku. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą. Marinatą supilame į stiklainius kartu su žalumynais.
Pasterizuojame 1 l talpos stiklainius 85° C temperatūroje 20 min., o 3 l 30 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Reikės: Prinokusių, bet ne pernokusių pomidorų.
Marinatui:
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto (9 proc.),
30 g druskos,
60 g cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai
garstyčių sėklų, krapų, petražolių, česnakų skiltelių, laurų lapų, kvapiųjų pipirų.
Paruošimas:
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir subadome mediniu pagaliuku. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą. Marinatą supilame į stiklainius kartu su žalumynais.
Pasterizuojame 1 l talpos stiklainius 85° C temperatūroje 20 min., o 3 l 30 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Gal kuri galite patarti kaip namų sąlygomis pasigaminti pomidorų sulčių?
Mano mociute pomidorus marinuodavo be acto (marinata budavo galima gerti - labai ji megdavau)
Gal kuri zinot toki buda?
Gal kuri zinot toki buda?
QUOTE |
Mano mociute pomidorus marinuodavo be acto (marinata budavo galima gerti - labai ji megdavau) Gal kuri zinot toki buda? |
Mano pazystama kaitina gatavas pomidoru sultis , ir uzpila pomidorus. Dar dadeda druskos ir maltu pipiru. Bet cia nuo sulciu priklauso. Niam niam.
Pomidorai su česnakais
3 kg pomidorų
3 galvutės česnakų
keletas petražolių lapelių
MARINATUI:2,5 l vandens
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
5 juodųjų pipirų grūdeliai
Pomidorus nuplauname, įpjauname šoną, įdedame nuluptą česnako skiltelę ( jei jos didelės perpjauname pusiua) ir pomidorus sudedame i paruoštus stiklianius. Ant viršaus uždedame petražolės šakelę. Uzpolame neverdančiu bet karštu marinatu. Atvėsus marinatui , 1 l stiklainius su pomidorais kaitiname 12 min. ir sandariai uždarome.
tikrai labai skanu ir gražiai atrodo
Skanaus
3 kg pomidorų
3 galvutės česnakų
keletas petražolių lapelių
MARINATUI:2,5 l vandens
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
5 juodųjų pipirų grūdeliai
Pomidorus nuplauname, įpjauname šoną, įdedame nuluptą česnako skiltelę ( jei jos didelės perpjauname pusiua) ir pomidorus sudedame i paruoštus stiklianius. Ant viršaus uždedame petražolės šakelę. Uzpolame neverdančiu bet karštu marinatu. Atvėsus marinatui , 1 l stiklainius su pomidorais kaitiname 12 min. ir sandariai uždarome.
tikrai labai skanu ir gražiai atrodo
Skanaus

Be acto konservuoti pomidorai.I stiklainius sudeti pomidorai uzpilami isvirtu ir atsaldytu surymu(1 litrui vandens 50g druskos).Pridengiama dangteliais ir is leto kaitinama,kol katile vanduo pasieks 90'temperatura.Tada tokioje temperaturoje kaitinama 20min.Siaip tai as temperaturos nematuoju,naudojuosi pirstu-jei pirsto ant dangtelio negaliu islaikyti ilgiau nei suskaiciuociau iki 2-kaitinti gana.Konservuoju daug metu-virs 10,ir toks metodas pasiteisino. ;D
;D ;D ;DPrisiminiau toki bajeri-bet cia ne receptas.Mano brolis-kedainietis iki kaulu smegenu-siuo metu gyvena Chicago.Bet dar kai buvo Lietuvoj,su mano vyro draugais is Kauno vaziavo i zvejyba kelioms dienoms.Nu tai aisku,snapsiuko,uzkandeles.Ir kedainietisku agurku su pomidorais.Mano brolis sako:"Pomidorus valgo tie,kurie neturi agurku".Chebra luzo,visiems prilipo,nuvaziave i Kauna pasakojo,kad kedainieciai pomidoru nevalgo.Mirk is juoko!Po siai dienai prisimena.
iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4499106
Sūriu įdaryti pomidorai
Žurnalas "Moj ujutnyj dom", www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 9 d. 15:47
Kaip ir gaminant bet kurias įdarytas daržoves, ruošiant įdarą galima fantazuoti. Keisdami įdarą ar jo sudedamąsias dalis, kaskart turėsite naują patiekalą!
4 porcijoms reikės:
4 didelių pomidorų,
1 didelės virtos bulvės,
100 g Gorgonzolos sūrio,
2 valg. šaukšt. grietinės,
druskos ir pipirų pagal skonį.
1. Pomidorus nuplaukite ir gražiai nupjaukite kepurėlę, išskobkite vidų ir pagardinkite druska bei pipirais pomidoro iškamšą.
2. Bulvę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su susmulkintu sūriu bei grietine. Šio įdaro pridėkite į pomidorų vidų ir kepkite juos grilyje maždaug 8 minutes. Iškepusiems pomidorams uždėkite kepurėles ir patiekite.
Skanaus!
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4499106
Sūriu įdaryti pomidorai
Žurnalas "Moj ujutnyj dom", www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 9 d. 15:47
Kaip ir gaminant bet kurias įdarytas daržoves, ruošiant įdarą galima fantazuoti. Keisdami įdarą ar jo sudedamąsias dalis, kaskart turėsite naują patiekalą!
4 porcijoms reikės:
4 didelių pomidorų,
1 didelės virtos bulvės,
100 g Gorgonzolos sūrio,
2 valg. šaukšt. grietinės,
druskos ir pipirų pagal skonį.
1. Pomidorus nuplaukite ir gražiai nupjaukite kepurėlę, išskobkite vidų ir pagardinkite druska bei pipirais pomidoro iškamšą.
2. Bulvę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su susmulkintu sūriu bei grietine. Šio įdaro pridėkite į pomidorų vidų ir kepkite juos grilyje maždaug 8 minutes. Iškepusiems pomidorams uždėkite kepurėles ir patiekite.
Skanaus!
Papildyta @ [mergetime]1087738152[/mergetime]
Aš pati esu darius kitokį receptą, bet irgi labai skanu.
Pomidorai
dešrelės
šaukštas džiūvėsėlių
mozzarella
tarkuotas fermentinis sūris
Pomidorus pjaunam išilgai pusiau, išimam sėklalizdžius. Dešreles smulkiai supjaustom, mozzarella irgi, ir sumaišom viską: dešreles, mozzarella, beveik visą sūrį ir džiūvesėlius. Sudedam į pomidorus, dar ant viršawus užbarstom tarkuoto sūrio ir užkepam orkaitėj. Labai skanu
Sviezius pomidorius sumaisykite ne su iprasta grietine, o su Panevezio grudeta varske plius pipirai ir daug zalumynu -

QUOTE |
Sviezius pomidorius sumaisykite ne su iprasta grietine, o su Panevezio grudeta varske plius pipirai ir daug zalumynu - |
nu pasakiskai skanu





visa laika galvojau,kad cia voblos receptas, ir zadejau vakare padekot jai uz recepta. taip pat tau, nes sriuba su lyd.sureliu viriau vakarienei. o pasirodo -abu receptai tavo




aciu, vija

Gal kuri gaminat ziemai pomidoru sultis, pasidalinkit receptuku a?
