Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

MARINUOTI POMIDORAI SU GARSTYČIOMIS

Užpilui:

1l vandens
0,5 stiklinės acto
40g druskos
60g cukraus

Į 1l talpos stiklainį:

1 šaukštelis garstyčių sėklų
9 kvapniojo pipiro žirneliai
2 lauro lapai
pomidorų

Vandenį užvirti, sudėti druską, cukrų ir įpilti acto. Lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir garstyčių žirnelius sudėti ant dugno, o likusią vietą užpildyti nuplautais pomidorais. Pomidorus užpilti karštu marinatu. Pasterizuoti apie 25 min.
Atsakyti
Marinuoti pomidorai su žalumynais

Reikės: Prinokusių, bet ne pernokusių pomidorų.

Marinatui:

1 l vandens,
1,5 stiklinės acto (9 proc.),
30 g druskos,
60 g cukraus,
2 arbatiniai šaukšteliai
garstyčių sėklų, krapų, petražolių, česnakų skiltelių, laurų lapų, kvapiųjų pipirų.

Paruošimas:

Pomidorus nuplauname, nusausiname ir subadome mediniu pagaliuku. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą. Marinatą supilame į stiklainius kartu su žalumynais.
Pasterizuojame 1 l talpos stiklainius 85° C temperatūroje 20 min., o 3 l – 30 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Atsakyti
Gal kuri galite patarti kaip namų sąlygomis pasigaminti pomidorų sulčių?
Atsakyti
Mano mociute pomidorus marinuodavo be acto (marinata budavo galima gerti - labai ji megdavau)

Gal kuri zinot toki buda?
Atsakyti
Mano mociute pomidorus marinuodavo be acto (marinata budavo galima gerti - labai ji megdavau)

Gal kuri zinot toki buda?

Mano pazystama kaitina gatavas pomidoru sultis , ir uzpila pomidorus. Dar dadeda druskos ir maltu pipiru. Bet cia nuo sulciu priklauso. Niam niam.
Atsakyti
Pomidorai su česnakais
3 kg pomidorų
3 galvutės česnakų
keletas petražolių lapelių

MARINATUI:2,5 l vandens
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
5 juodųjų pipirų grūdeliai

Pomidorus nuplauname, įpjauname šoną, įdedame nuluptą česnako skiltelę ( jei jos didelės perpjauname pusiua) ir pomidorus sudedame i paruoštus stiklianius. Ant viršaus uždedame petražolės šakelę. Uzpolame neverdančiu bet karštu marinatu. Atvėsus marinatui , 1 l stiklainius su pomidorais kaitiname 12 min. ir sandariai uždarome.

tikrai labai skanu ir gražiai atrodo
Skanaus wink.gif
Atsakyti
Be acto konservuoti pomidorai.I stiklainius sudeti pomidorai uzpilami isvirtu ir atsaldytu surymu(1 litrui vandens 50g druskos).Pridengiama dangteliais ir is leto kaitinama,kol katile vanduo pasieks 90'temperatura.Tada tokioje temperaturoje kaitinama 20min.Siaip tai as temperaturos nematuoju,naudojuosi pirstu-jei pirsto ant dangtelio negaliu islaikyti ilgiau nei suskaiciuociau iki 2-kaitinti gana.Konservuoju daug metu-virs 10,ir toks metodas pasiteisino. ;D
Atsakyti
;D ;D ;DPrisiminiau toki bajeri-bet cia ne receptas.Mano brolis-kedainietis iki kaulu smegenu-siuo metu gyvena Chicago.Bet dar kai buvo Lietuvoj,su mano vyro draugais is Kauno vaziavo i zvejyba kelioms dienoms.Nu tai aisku,snapsiuko,uzkandeles.Ir kedainietisku agurku su pomidorais.Mano brolis sako:"Pomidorus valgo tie,kurie neturi agurku".Chebra luzo,visiems prilipo,nuvaziave i Kauna pasakojo,kad kedainieciai pomidoru nevalgo.Mirk is juoko!Po siai dienai prisimena.        
Atsakyti
iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4499106

Sūriu įdaryti pomidorai

Žurnalas "Moj ujutnyj dom", www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 9 d. 15:47

Kaip ir gaminant bet kurias įdarytas daržoves, ruošiant įdarą galima fantazuoti. Keisdami įdarą ar jo sudedamąsias dalis, kaskart turėsite naują patiekalą!
4 porcijoms reikės:

4 didelių pomidorų,
1 didelės virtos bulvės,
100 g Gorgonzolos sūrio,
2 valg. šaukšt. grietinės,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Pomidorus nuplaukite ir gražiai nupjaukite “kepurėlę”, išskobkite vidų ir pagardinkite druska bei pipirais pomidoro “iškamšą”.

2. Bulvę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su susmulkintu sūriu bei grietine. Šio įdaro pridėkite į pomidorų vidų ir kepkite juos grilyje maždaug 8 minutes. Iškepusiems pomidorams uždėkite kepurėles ir patiekite.

Skanaus!

Papildyta @ [mergetime]1087738152[/mergetime]
Aš pati esu darius kitokį receptą, bet irgi labai skanu.
Pomidorai
dešrelės
šaukštas džiūvėsėlių
mozzarella
tarkuotas fermentinis sūris

Pomidorus pjaunam išilgai pusiau, išimam sėklalizdžius. Dešreles smulkiai supjaustom, mozzarella irgi, ir sumaišom viską: dešreles, mozzarella, beveik visą sūrį ir džiūvesėlius. Sudedam į pomidorus, dar ant viršawus užbarstom tarkuoto sūrio ir užkepam orkaitėj. Labai skanu
Atsakyti
Sviezius pomidorius sumaisykite ne su iprasta grietine, o su Panevezio grudeta varske plius pipirai ir daug zalumynu - thumbup.gif
Atsakyti
Sviezius pomidorius sumaisykite ne su iprasta grietine, o su Panevezio grudeta varske plius pipirai ir daug zalumynu - 

nu pasakiskai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif siandien valgiau pusryciams ,ir rytoj valgysiu... ir poryt greiciausiai laugh.gif laugh.gif
visa laika galvojau,kad cia voblos receptas, ir zadejau vakare padekot jai uz recepta. taip pat tau, nes sriuba su lyd.sureliu viriau vakarienei. o pasirodo -abu receptai tavo biggrin.gif biggrin.gif taigis gavosi kokia tai, VIJOS RECEPTU DIENA pas mane siandien laugh.gif laugh.gif
aciu, vija heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo exune: 21 birželio 2004 - 22:44
Gal kuri gaminat ziemai pomidoru sultis, pasidalinkit receptuku a? rolleyes.gif
Atsakyti