uošvis kažkaip sumala ir uždaro.
Man tai patiko tipo adžika, gal kuri turit tikrą receptą? Aš žinau, kad reikia česnakų , pomidorų ir kažko dar. Tai ir klausiu jūsų ko dar?
Ot mane irgi domina, ar galima pasidaryt ziemai toki dalyka kaip kecupa, pomidoru padaza? Gal kas zinot, nes pomidoru daugeja.....
| QUOTE (NRima @ 2004 08 05, 23:53) |
| Ot mane irgi domina, ar galima pasidaryt ziemai toki dalyka kaip kecupa, pomidoru padaza? Gal kas zinot, nes pomidoru daugeja..... |
As darau ziemai pomidoru padaza. Tik ji mazuose indeliuose laikau saldytuve taigi vieta uzima ir daug nepasidarysi bet laaabai skanu. Pomidoru (tinka ir pernoke, suskile, cesnako (pagal skoni - jei noris astriau,tai daugiau dedam),pipiru,druskytes. Pamidorus sumalam mesmale,sudedam prieskonius ir gerai ismaisom.
Mes darom namini pomidoru padaza. Pomidorus supjaustai ir verdi su prieskoniais, Po to pertrini, kad neliktu odeliu nei seklyciu ir dar verdi maishant, kol kazkiek skyscio ishgaruos ir taps tirshtesnis.
Tada i stiklainius, sandariai uzdarom ir viskas. Laikom rusy
| QUOTE (Ingaja @ 2004 08 04, 21:21) |
| Gal kuri gaminat ziemai pomidoru sultis, pasidalinkit receptuku a? |
supjaustau pomidorus (kuo smulkiau), dedu i puoda ir virinu kol atsiranda sulciu, tada ta mase pertrinu per sieteli. atsiradusias sultis dar karta uzvirinu, dedu druskos pagal skoni ir uzdarau i stiklainius.
Nuplautus pomidoru(kiekis nesvarbu) padalini į dvi dalis. Vieną dalį sumali su mėsmale, o kita prieš tai nulupus odele supjaustai. Sumaltus pomidorus nedaug pakaitini ir sudėti supjaustytus.Dėti druskos(nepagaileti,kad nepradėtu rūgti), pipirų pagal kiekvieno skonį +galima dėti ir aitrąją paptiką,česnkų(daug bus stipriau) .Dar truputi pakaitinti ir į stiklainius.
Pomidoru sultis labai gerai daryti per garinimo puoda, kur sultims specialiai, toks aliuminis (apie 50 lt), sudedi i virsu tini inda perpjautus pomidorus ir kai jau pradeda begti sultis (matosi vamzdelyje) galima tuos pomidorus vis patrinti su mediniu kokiu saukstu. O isbegusias sultis dar perkosti ir uzvirus (galima deti truputi druskos) supilti i indus ir uzdaryti. Visi tirsciai lieka puode, kai isbega sultys ismeti ir vel nauju pomidoru ideti. Cia mes taip darom, nes siltnamy labai daug tu pomidoru priauga, o pacias sultis galima supilti i didesnius (1l ar 0.5) butelius nuo degtines, viskio ar vermuto - pas ka jie prisikaupia per metus
nes ir dangteliai labai gerai laiko.
| QUOTE (trola @ 2004 08 08, 06:48) |
| supjaustau pomidorus (kuo smulkiau), dedu i puoda ir virinu kol atsiranda sulciu, tada ta mase pertrinu per sieteli. atsiradusias sultis dar karta uzvirinu, dedu druskos pagal skoni ir uzdarau i stiklainius. |
aciu
| QUOTE (Niki @ 2004 08 09, 14:01) |
| Pomidoru sultis labai gerai daryti per garinimo puoda, kur sultims specialiai, toks aliuminis (apie 50 lt), sudedi i virsu tini inda perpjautus pomidorus ir kai jau pradeda begti sultis (matosi vamzdelyje) galima tuos pomidorus vis patrinti su mediniu kokiu saukstu. O isbegusias sultis dar perkosti ir uzvirus (galima deti truputi druskos) supilti i indus ir uzdaryti. Visi tirsciai lieka puode, kai isbega sultys ismeti ir vel nauju pomidoru ideti. Cia mes taip darom, nes siltnamy labai daug tu pomidoru priauga, o pacias sultis galima supilti i didesnius (1l ar 0.5) butelius nuo degtines, viskio ar vermuto - pas ka jie prisikaupia per metus |
Gauk kad gudrus dabar ta puoda, o dar ypac pas mus provincijoj. Kazin o ant to kur maistui gaminti ant garu netinka?
Alia pomidoriniai saltibarciai
Reikia: agurko
krapu, svogunu laisku
kefyro
pomidoru sulciu
pomidoru.
Kefyra sumaisom su pomidoru sultim, supjaustom smulkiai
agurka, krapus, svog.laiskus, pomidorus ir suberiam i kefyra
su sultim.Dedam palei skony druskos, bisky pipiru
Viskas
Belieka tik isivirti sveiziu bulviu ir paragauti
Reikia: agurko
krapu, svogunu laisku
kefyro
pomidoru sulciu
pomidoru.
Kefyra sumaisom su pomidoru sultim, supjaustom smulkiai
agurka, krapus, svog.laiskus, pomidorus ir suberiam i kefyra
su sultim.Dedam palei skony druskos, bisky pipiru
Viskas











