as darau toki pomidoru padaza
2 dalys pomidorų, 1 dalis česnakų, aliejaus, druskos, pipirų, kario, raudonosios paprikos miltelių.
Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti. Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių.
ir dar
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.
Pomidorai su feta
8-10 vidutinio dydžio pomidorų
400-500 g fetos sūrio
600-700 ml alyvų aliejaus
50-70 ml baltojo vyno acto
bazilikų
kvapiųjų pipirų
drusko
cukraus
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti. Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu. Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi. Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų. Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.
Skanaus