Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Aš tai kepu kiaušiniene su pomidorais.
Keptuvėje ištirpinu sviestą, suberiu ir šiek tiek pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną. Tada dedu supjaustytus pomidorus, su prieskoniais išplaktus kiaušinius. Viska išmaišau, uždengiu keptuve dangčiu ir pakepu rolleyes.gif


QUOTE(Kozete @ 2005 07 27, 20:47)
Patiko tas receptas kur išskaptuoti ir su pikantiškom salotom farširuoti, bet kur dėti tą minkštimą?


Minkštimą galima sudėti į troškinį ar į sriubą.... blush2.gif
Atsakyti
Aš šiandien iš savo šiltnamio parsigabenau visą kibirą pomidorų. Rytoj gaminsiu mūsų visų labai mėgiamus pomidorus drebučiuose.
Į stiklainius sudedu pomidorus (jei didesni, tai ir supjaustau) ir verdančiu vandeniu nuplikytus svogūnų griežinėlius (kiek kam patinka). Užpilu paruoštu sūrymu ir pridengus dangteliais kaitinu 10-15 min. Po kaitinimo iš karto sandariai uždarau.
Sūrymo ruošimas: 1 l vandens reikia 1 v. š. druskos, 3a. š. cukraus, 5 pipirų, 10 lauro lapų, 2 gvazdikėlių, 2 v. š. želatinos. Į vandenį sudėti prieskonius ir virti 5 min. Perkošti, sudėti išbrinkintą želatiną, gerai išmaišyti, kad želatinos grūdeliai visiškai ištirptų.
Darbo nėra taip daug, kaip gali pasirodyti iš aprašymo. Pamėginkit thumbup.gif
Atsakyti
Man tai skaniausios salotos - smulkiai supjaustyti pomidorai ir agurkai, druska, šaukštelis aliejaus. Labai paprasta, gaivu ir labai graziai atrodo. smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne_11: 07 birželio 2007 - 20:24
pomidorus supjaustyti stambiais kubeliais, pora pusziedziais, druskos,juoduju pipiru ir alyvuogiu aliejaus.labai skanu prie mesos patiekalu thumbup.gif alieju galima ir kitoki naudoti...
ir dar pomidoru slatsriube
pomidorus sutrinti su blenderiu, pora pusiedziais, sviezio baziliko lapelius supjaustyti, druskos pipiru ir uzpilti kefyru. thumbup.gif liuks su bulvem...santykis,toks kokio tirstumo sriubytes patinka
Atsakyti
Pyragas su mazais pomidoriukais

4 asmenims

250g trapios teslos
20g sviesto
1 trynys
125g melynojo surio
100ml grietineles
aitriu garstyciu
1 kiausinio
cesnaklaiskiu
350g mazu pomidoriuku
druska pipirai

Gaminame:
I apskrita skarda iklojam iskociota tesla, aptepam ja kiausinio tryniu, apklojam tesla kepimo popierium ir uzpylus zirniu ar pupu ant virsaus kepam 15min orkaitej 180laipsniu

suri sumaigom sakute ir ismaisom su grietinele, garstyciom, kiasiniu, cesnaklaiskiais sukapotais smulkiai

nuo iskepusios teslos nuimam zirnius su popierium, supilam surio mase. pomidoriukus sudedam ant virsaus surio mases, kepam orkaitej karstesnej 220laipsniu, 15min.

patiekiam karsta pyraga.....labai tinka vynas prie sio pyrago...

skanaus!!!
essen.gif
Atsakyti
man labiausiai patinka pamidoru sultys dar isibarstau truputi druskos thumbup.gif
Atsakyti
as darau toki pomidoru padaza
2 dalys pomidorų, 1 dalis česnakų, aliejaus, druskos, pipirų, kario, raudonosios paprikos miltelių.

Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti. Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių.

ir dar
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.



Pomidorai su feta

8-10 vidutinio dydžio pomidorų
400-500 g fetos sūrio
600-700 ml alyvų aliejaus
50-70 ml baltojo vyno acto
bazilikų
kvapiųjų pipirų
drusko
cukraus
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti. Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu. Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi. Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų. Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.

Skanaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo londonas: 04 balandžio 2008 - 17:07
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 18:04)
as darau toki pomidoru padaza
2 dalys pomidorų, 1 dalis česnakų, aliejaus, druskos, pipirų, kario, raudonosios paprikos miltelių.

Pomidorus ir česnakus supjaustyti, supilti aliejų, sudėti prieskonius ir troškinti apie 10 min. Sudėti į indelius ir sandariai uždaryti. Labai tinka prie šašlyko ar kepsnių ant grotelių.

ir dar
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.
Pomidorai su feta

Skanaus



O kaip nubraukti šaukštą acto asencijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KisMiau: 13 rugpjūčio 2008 - 11:02
Pomidorų ir šparaginių pupelių salotos wub.gif


400 g pomidorų
400 g šparaginių pupelių
2 svogūnai
2 v.š. aliejaus
2 v.š. acto
žiupsnelis druskos
petražolių

Pupelių ankštis supjaustyti maždaug 3 cm ilgio gabalėliais ir išvirti pasūdytam vandeny. Pomidorus nuplauti, supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti actu ir aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Svogūnus smulkiai sukapoti.
Salotinėje sluoksniuoti pomidorus ir pupelių ankštis, kiekvieną sluoksnį vis pabarstant svogūnais Salotas užpilti likusiu actu ir aliejum, papuošti petražolių šakelėmis.


Atsakyti
Negi daugiau niekas negaminat kazko is pomidoru? unsure.gif pats derlius.
Atsakyti