Siaip tokiu puodu dar buna ir Senukuose, na jei labai reikia tai galim kaip nors "persiust" autobusu
Nes is tikruju visokiu uogu sultis galima ten daryti, dar ir anukam liks (puodas)
| QUOTE (JurgitaM @ 2004 08 06, 09:34) |
| As darau ziemai pomidoru padaza. Tik ji mazuose indeliuose laikau saldytuve taigi vieta uzima ir daug nepasidarysi bet laaabai skanu. Pomidoru (tinka ir pernoke, suskile, cesnako (pagal skoni - jei noris astriau,tai daugiau dedam),pipiru,druskytes. Pamidorus sumalam mesmale,sudedam prieskonius ir gerai ismaisom. |
O as nulupu pomidorus sumalu juos mikseriu tada i puoda pagal skoni druskos ir pipiro pakaitinu iki virimo kartais ir uzverdu
As ziemai darau toki padaziuka, panasu i Uncle Benz, bet receptukas namie (jei kam idomu, tai parasysiu rytoj) - ten dedasi pomidorai, paprika, cesnakas, svogunas . Viskas sumetu i kombaina, sukapoju (galima pjaustyti - ilgiau uztrunka), tada i puoda, pavirti ir i stiklainius kaip uogiene. Naudoju - plovui, galima uzpilti ant silkes, kai reikia greitai, mesos troskiniams, net i sriuba. Patogu.
O va mano megstamiausi sumustiniai su pomidoriais :
Balta duonele paskrudinti (galima apkepti, bet bus riebiau), istrinti cesnaku , aptepti majonezu(plonai) ir deti pomidora reikelem pjaustyta. Geritai ir visai nieko kirminuo numarinti.
O va mano megstamiausi sumustiniai su pomidoriais :
Balta duonele paskrudinti (galima apkepti, bet bus riebiau), istrinti cesnaku , aptepti majonezu(plonai) ir deti pomidora reikelem pjaustyta. Geritai ir visai nieko kirminuo numarinti.
Pomidorus uzpilu verdandziu vandeniu,juos nulupu. Sudedu i iskaitintus stiklainius ir uzpilu marinatu:
1lt. vandens,7 sauksteliai(arbatiniai)cukraus.4 arb. sauksteliai druskos.
Kaitinu 15min.
Skanaus
1lt. vandens,7 sauksteliai(arbatiniai)cukraus.4 arb. sauksteliai druskos.
Kaitinu 15min.
Skanaus
Saltas uzkandis. Isskobti pomidoru vidu, pabarstyti druska, pipirais ir i vidu prikimsti pikantisku salotu, kurias gaminu taip: su burokine tarka sutarkuoju fermentini suri, kietai isvirta kiausini, su smulkia tarka sutarkuoti cesnaka (kas labai megsta cesnaka, tai jo turi buti daug), idedu druskos truputi, majonezo ir viska ismaisau. Skanaus.
dekui.
Turiu visa deze pomidoru, ir nezinau ka daryt su jais. Nusibodo valgyt salotas su grietine. Gal ka patarsit?
As kaip tik sestadieni buvau sveciuose ir ragavau pomidoru idarytu duona. Man visai patiko, tai parsinesiau recepta. Taigi:
200 g duonos
700 g pomidoru
150 g surio
100 g aliejaus
4 skilteles cesnako
petrazoliu lapeliu
druskos
Nupjauti virsutine pomidoru dali, isskobti vidu ir pasudyti.Duona ir suri sutarkuoti, smulkiai supjaustyti petrazoliu lapelius ir cesnaka. Viska ismaisyti ir idara deti i pomidorus. Virsu apslakstyti aliejum, ant virsaus uzdeti nupjautas kepureles ir kepti orkaitej apie 10 min. Tiekiami karsti.
200 g duonos
700 g pomidoru
150 g surio
100 g aliejaus
4 skilteles cesnako
petrazoliu lapeliu
druskos
Nupjauti virsutine pomidoru dali, isskobti vidu ir pasudyti.Duona ir suri sutarkuoti, smulkiai supjaustyti petrazoliu lapelius ir cesnaka. Viska ismaisyti ir idara deti i pomidorus. Virsu apslakstyti aliejum, ant virsaus uzdeti nupjautas kepureles ir kepti orkaitej apie 10 min. Tiekiami karsti.
| QUOTE (Gudra @ 2003 08 19, 21:26) |
| Mano mociute pomidorus marinuodavo be acto (marinata budavo galima gerti - labai ji megdavau) Gal kuri zinot toki buda? |
Aš konservuoju pomidorus obuolių sultyse.
Turiu irgi šiek tiek pomidorų, kurie bijau, kad suges, tai reikės pasinaudoti kokiais nors čia rastais receptais.
Patiko tas receptas kur išskaptuoti ir su pikantiškom salotom farširuoti, bet kur dėti tą minkštimą?
Patiko tas receptas kur išskaptuoti ir su pikantiškom salotom farširuoti, bet kur dėti tą minkštimą?
QUOTE(hobo @ 2004 09 10, 12:44)
yra visa tema skirta pomidorams, ten daug receptų.
Kurrr?????
aš irgi turiu maiša naminių šviežių pomidorų ir neriu kažką pagaminti.
(salotos su grietine nusibodo, o konservai ir sultys netinka...)
Gal ką skanaus patartumėte su daug daug pomidorų

















