Sąlyginai. Ne visiems gi diognozuoja šizofreniją.
cia ne apie sizofrenija..cia apie "sveikuma"
Tai būtent.
Nes pažįstu vieną moterį visą gyvenimą, net neįtariau, kad ji su ta diagnoze, rami, santūri, aišku vaistus vartoja. Neseniai tik sužinojau.
As zinojau viena sekretore vaiku darzely. Nu kas pusmeti jai uzeina, jau kai pradeda i viena taska ziuret, vyrui paskambina, ligoninej savaitike paguli ir vel i darba. Jokio agresyvumo nerasta.
Dar nepapjove uosvienes?Uoj, Greiskeli, aš kaiminystėj atvejį žinau. Nuo vaikystės. Matė karą ir su peiliu lakstė. ... ir motinai, ir žmonai grasino, vaikus lėlėm matė. Peiliu bile kiek kartų grasino. N kartų per gyvenimą. Prieš savo vaiką peilį laikė... Dažniau būna taip, nei priepuoliui užėjus eina melstis....
Uoj, Greiskeli, aš kaiminystėj atvejį žinau. Nuo vaikystės. Matė karą ir su peiliu lakstė. ... ir motinai, ir žmonai grąsino, vaikus lėlėm matė. Peiliu bile kiek kartų grąsino. N kartų per gyvenimą. Prieš savo vaiką peilį laikė...
Dažniau būna taip, nei priepuoliui užėjus eina melstis....
Tai cia ne katatonine sizofrenija.
Iš tiesų kaip gaila, kad žmogus serga tokia liga ir nuo jo nusisukinėja kiti. Bet ...... Didelė auka būtų galvoti apie bendrą gyvenimą.
Man mama kadaise pasakojo, apie jos darbe buvusį bendradarbį šizofreniką. Tai jam priepuoliai pasireikšdavo teigiamesni tokie, jis nepasidarydavo agresyvus, nebūdavo piktas, o jam vaidendavosi Kristus, šventieji, paveikslai judėdavo ir pnš.
O psichiniai ligoniai, tai jie ir naktim duodasi, nemiga kankina, baladojas, trankos, jie bijo kažko, ginasi nuo kažko... žodžiu, darosi visiškai nenormalus gyvenimas. Žiauru. Jau geriau lai kojas nupjauna, tik ne smegeninę atima..... Bet ligos pasirinkti negali...
Nepasiruošus aš tam, juk vaikų turiu, o jis nori gyvent su moterimi.
Aš tai apie karynką.nu kam sąmoningai nertis kilpą ant kaklo.
as juk ta pati sakiau.. Neprasidek, neverta... Tiesiog kalbu apie savo drauga, kuris yra normalus..daug normalesnis uz mano pazistamus ,nevartojancius vaistu... Tik kazkaip cia niekas nesugeba atsiet dveju istoriju
As zinojau viena sekretore vaiku darzely. Nu kas pusmeti jai uzeina, jau kai pradeda i viena taska ziuret, vyrui paskambina, ligoninej savaitike paguli ir vel i darba. Jokio agresyvumo nerasta.
Moterys gal kiek ramesnės. Mano to pažįstamo žmogaus mama irgi su šizofrenijos diagnoze. Tai tiesiog .... neša šiukšles į namus, nesusitvarko buity, tiesiog kažkoks sėdėjimas ir rūkymas non stop parom. Niekas blogo žodžio apie ją nepasakęs.... nieko ji neužkliudžius. Bet gyventi kartu irgi bėda būtų.