Įkraunama...
Įkraunama...

+- 40, Salemo raganų irštva, mes nemirtingos!

Dažniausiai kamščiai susidaro naudojant ausų krapštukus. Ta vata susimaišo su siera ir gaunasi kamštis. Na būna, kad ausis ginasi nuo triukšmo ar dar kokių nesąmonių ir natūraliai daugiau sieros gamina, yra ir kt. priežasčių. Jei dažnai susidaro, tai nueik pas LOR ar bent šeimistas, kad pažiūrėtų. Nes sierą paminkština, o medvilnė, jei naudoji krapštukus, ne taip lengvai pasišalina. Greis, kokia tavo lapuška wub.gif
Tik antrąsyk gyvenime kažkas tokio. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 24 balandžio 2021 - 10:59

Man buvo pernai vasarą, ūžesiai ir spengimai prasidėjo. Nežinojau, ką daryt, LOR-ai nedirbo. Tai su tuo Vaxol minkštinau, o po to  įšnypštinau peroksido ir  su minkšta švirkštyne išploviau. Ir ką, išsiplovė gabaliukas vatos nuo tos lazdelės, kuris mane pusė mėn. kankino. Išsigandus buvau. Tai dabar labai atsargiai elgiuosi su ausų valymu.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 04 24, 11:52)
Dažniausiai kamščiai susidaro naudojant ausų krapštukus. Ta vata susimaišo su siera ir gaunasi kamštis. Na būna, kad ausis ginasi nuo triukšmo ar  dar kokių nesąmonių ir natūraliai daugiau sieros gamina, yra ir kt. priežasčių.
Jei dažnai susidaro, tai nueik pas LOR ar bent šeimistas, kad pažiūrėtų. Nes sierą paminkština, o medvilnė, jei naudoji krapštukus,  ne taip lengvai pasišalina.
Greis, kokia tavo lapuška  wub.gif

Na, man LOR yra minėjęs, kad tiesiog taip gaunasi, kad organizmas pradeda gaminti daugiau sieros, nei ji spėja išlįsti, ir gaunasi kamščiai. Kai tai prasideda, paprastai kartojasi. Ir taip - man nuo to pirmo karto ir kartojasi. Tik kad aš išmokau pati susitvarkyt, tai man nieko tokio. Kiekvieną kartą eit pas LOR tai užknisa.
Atsakyti

Man buvo pernai vasarą, ūžesiai ir spengimai prasidėjo. Nežinojau, ką daryt, LOR-ai nedirbo. Tai su tuo Vaxol minkštinau, o po to  įšnypštinau peroksido ir  su minkšta švirkštyne išploviau. Ir ką, išsiplovė gabaliukas vatos nuo tos lazdelės, kuris mane pusė mėn. kankino. Išsigandus buvau. Tai dabar labai atsargiai elgiuosi su ausų valymu.

Aš visad lb.atsargiai... 

Reiks nan tą aliejuką panaudot reguliaria kurį laiką, nes vakar vienu metu jau nebelabai ir girdėjosi 🙈

Atsakyti

Aš tai per kažkokį skersapūtį sugebėjau peršalimą pasigaut, sloga, galvos skausmas, bet temp. tai nėra. Šnd reiks pagulinėt, ryt dirbt.

Atsakyti
Tai kai žinoma bėda, tai taip, galima ir namuose pasitvarkyt. Šiaip kamščius ir pas šeimistą pirmoj grandy sutvarko.
Tik tiek, kad man užtikrinčiau būtų, jei pažiūrėtų gydytojas pradžioj. Anyta čia su tuo valymu vos neprisidirbo. Gera ten bomba pas ja susiformavo, o ji vis to aliejaus. Spausti pradėjo, tai tuomet vos pas gydytoją prikalbinom nueit.

Rialina, taip, pritariu. Anksčiau ir parašiau, kad toks jau mechanizmas, kad nuo triukšmo, dulkių ginasi ar dėl kitų priežasčių ir pradeda gaminti sieros. Tik visi akcentuoja, jog negalima su taip krapštukais valyt. Nes realiai su krapštuku dažniausiai bent dalį sieros nustumi gilyn. Be to, tie plaušeliai apsivelia siera. Kaip LOR'istai juokiasi, susidaro klodai medvilnės ausy.
Atsakyti

Buvau dukart apkurtus, plove poliklinikoj. Nu senatve :oh:​ 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 04 24, 12:28)
Rialina, taip, pritariu. Anksčiau ir parašiau, kad toks jau mechanizmas, kad nuo triukšmo, dulkių ginasi ar dėl kitų priežasčių ir pradeda gaminti sieros. Tik visi akcentuoja, jog negalima su taip krapštukais valyt. Nes realiai su krapštuku dažniausiai bent dalį sieros nustumi gilyn. Be to, tie plaušeliai apsivelia siera. Kaip LOR'istai juokiasi, susidaro klodai medvilnės ausy.

Apie krapštukus žinau ir nenaudoju. O kai žinau, kad periodiškai man ten ne koks stebuklas, o kamštis, tai aš su klizmine kriauše išsiplaunu biggrin.gif.
Atsakyti

Tuoj snigs turbūt....

Atsakyti

Isskalbiau šune.

Pelargonijos pernykstes loveliuose buvo pavasari nukarpytos visiskai, dabar kad atzele, jau ir ziedus krauna po biski. Pinot, kaip taviskes, pasilikai nuo pernai? 

Atsakyti

Nusipirkom šrote kapotą, sparną, lempa jau pakeliui. Liko buferio klausimas, bet virinsim į greičiausiai. Žo, judu į gerą pusę. Važiavom nuo Marijampolės, tai dukart į snygį papuolėm, o pavasaris joptararai  :unsure:​ 

Atsakyti

Isskalbiau šune.

Pelargonijos pernykstes loveliuose buvo pavasari nukarpytos visiskai, dabar kad atzele, jau ir ziedus krauna po biski. Pinot, kaip taviskes, pasilikai nuo pernai? 

Aš padariau didelę klaidą pernai. Patikėjau viena gėlininke. Nukarpiau iki šaknų 12 didelių pelargonijų ir tas šaknis sudėjau į maišelius, nuvežiau į tėvo garažo rūsį. Šiais metais pasiėmiau, o ten viskas supuvę. Nors garažas tai nedrėgnas. Man tai nėra buvę. Laikydavau vėsioje vietoje vazonus, dažniausiai namų garaže, žiemos pabaigoje išsitraukdavau, jos atželdavo galingos, gražios.

Ne visada tom internetinėm gėlininkėm reikia tikėti.

Dabar turėsiu viską iš naujo, o kai kurios gėlės jau buvo tokios didelės. Ai..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinotija: 24 balandžio 2021 - 13:32