2 šaukštai druskos(rupios)
1 šaukštas cukraus
5 šaukštai acto
1 morka
česnako, žolelių
kas kaip mėgsta
Nuplautus agurkus sudedu į stikainius kur jau sudėti prieskoniai, užpilu šaltu vandeniu, uždedu(bet neprisuku) dangtelį ir statau į puodą su šaltu vandeniu(vandens tiek, kad kuo daugiau apsemtų stiklainį, bet kai vanduo užvirs nesitaškytų per puodo kraštus) tada kaitinu.Kai puodas užverda kaitinu stiklainį, kaol pasikeičia agurkų spalva(maždaug iki 80laipsnių). Tada ištraukiu užsuku ir užkloju. Viskas. Man tai pats greičiausias ir patikimiausias būdas, nes dangtelių nė karo nėra nuspjovę.
Kitą stiklainį dėdama vėl pilu šaltą arba vos drungną vąndenį ant dugno turi būti skudurėlis, kad nesusprogtų stiklainis.
P.S. Man l. patogus būdas nes tauposi laikas. Viską susiruoši, o po to tik stiklainius keiti.Kol Stikaliniai užkaista gali užsiimti kitais darbais.......

Skanaus