QUOTE(ramuniuks1 @ 2005 07 12, 18:02)
mes nors ir turim rūsį, bet vistiek marinuojam....na man taip skaniau.o vietoj acto visada naudoju citrinos rūgštį....žymiai skaniau, na bet dėl skonio juk nesiginčijama
Tada prašom receptuką pateikti. Mano tai paprastas labai - 3 l stiklainis, nuplauti agurkai, 1 nubrauktas šaukštas druskos, 1 nubrauktas šaukštas cukraus, 1 šaukštas 80 proc. acto esensijos, lauro lapeliu, pipirų, krieno šaknelės. Užpilti verdančiu vandeniu. Po 5-10 min nupilti. užvirinti dar kartą tą marinatą, tada užpilti ir užsukti.
Labai paprasta. Visos problemos, kurias patiriu tai iš to, kad kartais sumaišau į kurį stiklainį jau pyliau esencijos - tai vieni gauna dvigubai (ir būna nevalgomi

), o kitiems žiūrėk netenka (na, tuos iš bėdos valgyti galima

)
Oi, gal Ritam pasirodys sy dzukiškais receptais iki agurkų sezono pabaigos. Labai norėčiau pabandyti