Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(zigzag @ 2005 07 11, 09:52)
Tai iš tikrųjų geras receptas, bet reikia turėti gerą šaltą rūsį. O kai tokio nėra, tenka naudoti actą.

mes nors ir turim rūsį, bet vistiek marinuojam....na man taip skaniau.o vietoj acto visada naudoju citrinos rūgštį....žymiai skaniau, na bet dėl skonio juk nesiginčijama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks1 @ 2005 07 12, 18:02)
mes nors ir turim rūsį, bet vistiek marinuojam....na man taip skaniau.o vietoj acto visada naudoju citrinos rūgštį....žymiai skaniau, na bet dėl skonio juk nesiginčijama mirksiukas.gif

Tada prašom receptuką pateikti. Mano tai paprastas labai - 3 l stiklainis, nuplauti agurkai, 1 nubrauktas šaukštas druskos, 1 nubrauktas šaukštas cukraus, 1 šaukštas 80 proc. acto esensijos, lauro lapeliu, pipirų, krieno šaknelės. Užpilti verdančiu vandeniu. Po 5-10 min nupilti. užvirinti dar kartą tą marinatą, tada užpilti ir užsukti.
Labai paprasta. Visos problemos, kurias patiriu tai iš to, kad kartais sumaišau į kurį stiklainį jau pyliau esencijos - tai vieni gauna dvigubai (ir būna nevalgomi cry.gif ), o kitiems žiūrėk netenka (na, tuos iš bėdos valgyti galima biggrin.gif )

Oi, gal Ritam pasirodys sy dzukiškais receptais iki agurkų sezono pabaigos. Labai norėčiau pabandyti 4u.gif
Atsakyti
na aš tai darau taip: 3 litrų stiklainis- 3 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos ir rūgščios druskos, na amn atrodo, kad 3 arbatiniai šaukšteliai, ir tų visokių žalumynų dedu, bet nedaug.....užpilu du kartus - vieną kartą metu agurkus į verdantį vandenį ir uždengus palieku kokiam 10 minučių, po to jau dedu į stiklainius, nereikia nupylinėt ir stiklainių, o juk taip ir apsiplikyt galima, be to, agurkai būna jau šiek tiek pasitraukę ir jų į vieną stiklainį galima sutalpinti daugiau nei visai žalių ir nenuplikytų....
šiaip tai pastebėjau, kad taip pat darant vistiek rezultatas kitas gali būt..... blink.gif
Atsakyti
Aš visuomet marinuoju agurkus tokius gal paaugusius, bet sugalvojau kad reikia pasimarinuoti mažyčių, tai keturis litrukus užmarinavau mažyčių tokių kaip pirštukas. ax.gif
Atsakyti
čia dar klausimukas,prašom nesijuokt blush2.gif :draugė patarė,kai jau viską padarai,tuos stiklainius neužsuktus pakaitint 10 min.Gėda buvo klaust,bet bijau kad tie stiklainiai nesusprogtų... doh.gif įdėt į puodą su vandeniu,ir iki kiek turi vanduo stiklainius apsemt?ir ką,leist,kad vanduo puode užvirtų?brrrrr.....o jeigu po to - pokšt.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 07 19, 23:25)
čia dar klausimukas,prašom nesijuokt blush2.gif :draugė patarė,kai jau viską padarai,tuos stiklainius neužsuktus pakaitint 10 min.Gėda buvo klaust,bet bijau kad tie stiklainiai nesusprogtų... doh.gif įdėt į puodą su vandeniu,ir iki kiek turi vanduo stiklainius apsemt?ir ką,leist,kad vanduo puode užvirtų?brrrrr.....o jeigu po to - pokšt.... doh.gif

Tai vadinama pasterizavimu
Atsakyti
QUOTE(inore @ 2005 07 16, 12:46)
Aš visuomet marinuoju agurkus tokius gal paaugusius, bet sugalvojau kad reikia pasimarinuoti mažyčių, tai keturis litrukus užmarinavau mažyčių tokių kaip pirštukas. ax.gif

Aš visada marinuoju mažus agurkus. Na, gal ir nevisi būna labai maži, bet nededu didesnių kaip ~ 8 cm. Maži patys skaniausi. Ir naudoju stiklainius tik 1 ir 1,5 litro.
Atsakyti
sveikutes.o stai pasiulysiu itin paprasta recepta.sis toms, kuriu vyrai megsta tokius "super kietus" raugintus agurkelius.jau 6 metus is eiles marinuodavau, tai tikrai atsibodo,norisi kazko kaimisko kaip is backos!

I 3 LT STIKLAINI DEDU NORMAL.DYDZIO AGURKUS
CESNAKO SKILTELE 1-2
VYSNIU LAPU
KRAPU ZIEDUS KOKIUS 4( AR KEPURES,KAIP TEN JOS VADINASI)
DRUSKOS (I 1 LITRA ISMAISYTI 2 VALG.saukstus PILNUS DRUSKOS) ISMAISYTI IR UZPILTI .AS TAI PASIDARAU 1,5 LITRO VANDENS IR IDEDU 3 SAUKSTUS DRUSKOS. NES TIEK KAZKUR SUSIPILA .IKI PAT VIRSAUS NEPILU,TRUPUTI PALIEKU GAL PER 2 PIRSTUS.UZDARAU PLASTMASINIU STANGRIU DANGTELIU(BUNA IR TOKIE PLONI,JIE NELAIKO NUSOKINEJA).
geriausia laikyti rusyje.pabandykit,vyrams tikrai turetu patikt! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 26 liepos 2005 - 15:47
QUOTE(Amazing @ 2005 07 19, 21:25)

Kad nebūtų pokšt biggrin.gif , ant dugno reikia rankšluostuką patiesti, sudėti stiklainius (ne uždarytus, bet tik uždengtus pasterizuozuotas dangteliais) ir užplti vandens kad normaliai apsemtu.
Atsakyti
stai skaniu marinuotu agurkeliu receptukas gal kas turit,bet labai skanus!

reikia issivirti marinata,viskas daroma ant 6 litru vandens-
1 stikl druskos
1 stikl cukraus
0,5 ltr acto 9%
cesnako skiltele,krapu stiebu!,prieskonius skirtus marinavimui.
issiverdam marinata ,pasiruosiam stiklainius geriausi daryti i 0,5 ar 0,7 l .sudedam
svarius nuplikytus karstu vand. agurkelius,cesnakus,krapu stiebus,prieskonius(marinavimui),uzpilam verdanciu marinatu ,gerai uzsukam ir apverciam.
sekmes! 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 26 liepos 2005 - 16:37
O man patys skaniausi tai šitie: (ir greitai ir lengvai susimarinuoja) thumbup.gif
(išeina kažkur 4 litriniai stiklainiai)

Marinatas:
2 ltr. vandens
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
1 šaukštelis citrinos rūgšties 1 šaukštas acto.
(visi ne su kaupu)

Pirmiausia nusiplaunu agurkus ir nupjaustau galiukus. Atskirą puodą užkaičiu vandens, kai užverda į kiaurasamtį dedu krapų, česnako ir nuplikau. Sudedu į išgarintus stiklainius, uždengiu nuplikytais dangteliais (tiesiog su virduliu bliude nuplikau). Taip pat dedu juodų pipirų, kvepiančių pipirų, kalendros, lauro lapelį. Po to agurkus vėl į kiaurasamtį nuplikau ( kokius 4 kartus panardinu ir ištraukiu). Sudedu į stiklainius.Per tą laiką kol viską dėlioju ir nuplikinu, tai užverda marinatas. Marinatas: į vandenį sudedu cukrų, druską. Kai užverda dedu rūgšties ir acto. Viską užpilu ant paruoštų agurkų, užsuku, apverčiu ir biškį užkloju. Kitą dieną į rūsį.
Išbandyta daug metų ir tikrai labai skanūs!
Nu aprašiau labai smulkiai, sėkmės! mirksiukas.gif
Atsakyti