Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(alvija @ 2006 07 12, 21:06)
o raugintu agurkeliu koki receptuka gal kas parasys, labai tingejau visa tema skaityt blush2.gif  blush2.gif



Aš paprastai juos raugiu. Agurkelius nuplaunu, į puoda susluoksniuoju su visokiom žolėm - krapai, krienų, juodų serbentų, vyšnių lapai ir užpilu šaltu virintu vandeniu. Druskos dedu 1 l vandens 1 šaukštas.
Jei nori kad greičiau įrūgtų, reikia nupjaustyti agurku galiukus ar subadyti agurkus šakute, užpilti karštu vandeniu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mama vis pridaro neskanių marinuotų agurkų, tai nutariau pats pasidaryti sau skanių ax.gif
Perskaičiau visą temą, bet tokių dar neradau. Čia paprastas receptas ir labai skaniai atrodo. Paragausiu po kelių savaičių ir pasakysiu ar skanu tongue.gif

Pagal šias porcijas man gavosi 4 - 750ml stiklainiai.

~2kg mažų agurkėlių
3 vidutinio dydžio svogūnai
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų

Marinatui:
~1,2l vandens
200ml 9% acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai

Mažus 3-5cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4val. mirkyti sūriame vandenyje (1l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70 laipsnių C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90 laipsnių C temperatūroje 0,5l talpos stiklainius 8 min., 1l - 10 min., 3l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.

Kad agurkai būtų kieti reikia dėti kalcio chlorido mirksiukas.gif
Atsakyti
o as turiu universalu recepta tinkanti ir agurkams ir pomidorams ir grybams -1 litrui vandens
1 saukstas cukraus /nubrauktas/
2 saukstai druskoos /nubraukti/
3saukstai acto
prieskonius naudoti ivairius pagal skoni.
agurkus blansiruoju 3 min ,po to sudedu i stiklainius ir uzpilu marinatu.
grybus tokim marinate paverdu 10 min ir uzdarau. kas ragavo visi giria
Atsakyti
~2kg mažų agurkėlių
3 vidutinio dydžio svogūnai
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų

Marinatui:
~1,2l vandens
200ml 9% acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai



Ar acto ne per daug?Gaila nesulauksiu rezultatu, nes man jau reikia savus marinuot-priaugo.Anksciau as visuomet i agurkus asperino tablete idedavau,tai niekada nenusaudavo ,o ir skonis, kaip svieziai raugtu budavo visa ziema.Taciau is kazkur isgirdau, kad nesveika.Na nebededu ir ne tas skonis.Gal ta viena tabletyte 3 litruose nieko baisau?
Atsakyti
QUOTE(ssilva @ 2006 07 18, 20:35)
....Anksciau as visuomet i agurkus asperino tablete idedavau,tai niekada nenusaudavo ,o ir skonis, kaip svieziai raugtu budavo visa ziema.Taciau is kazkur isgirdau, kad nesveika.Na nebededu ir ne tas skonis.Gal  ta viena tabletyte 3 litruose nieko baisau?



Aspiriną sako sveika gerti prieš baliuką, kitą dieną galvos neskauda. Tai va agurkėliai su aspirinu ne tik, kad nekenkti turėtų, bet net atvirkščiai - netik maistas, bet ir vaistas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 07 19, 09:22)
Aspiriną sako sveika gerti prieš baliuką, kitą dieną galvos neskauda. Tai va agurkėliai su aspirinu ne tik, kad nekenkti turėtų, bet  net atvirkščiai - netik maistas, bet ir vaistas  biggrin.gif





O man ir nedaejo :lotuliukas:Sakau, kodel diedas po baliuko visa marinata issiurbia, matomai net sveikata pataiso mano marinatas thumbup.gif Aciu!Nuraminai.Ramiai sau naudosiu ir stiklainiai nesaudys-garantija thumbup.gif
Dar galiu pasiulyt recepteli raugintu agurku su garstyciomis.Cia toms , kurios visai neturi laiko su konservavimais, bet seima maitint reikia, ir toms kurios negali vartot acto.
1,5l.vandens,2v.s.maltu garstyciu,1,5v.s.druskos.Uzpilti tirpalu agurkus.As tai uzdengiu plastmasiniais dangteliais.Viskas!Stovi kuo puikiausiai ziema, o gal ir ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Davidoff @ 2006 07 16, 23:33)
~2kg mažų agurkėlių
3 vidutinio dydžio svogūnai
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų

Marinatui:
~1,2l vandens
200ml 9% acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai



Na va, neistveriau ir atsidariau stiklaini paragauti.
Na man rugstus patinka, tai rugsties kaip ir norma, gal kiek truputi maziau reiketu jei jau idealiai norisi. O dar truksta cukraus bent sauksto ir garstyciu seklu. Va tada tai bus issvajotieji agurkai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Davidoff @ 2006 07 16, 22:33)
Kad agurkai būtų kieti reikia dėti kalcio chlorido  mirksiukas.gif

o cia liaudiskai kas butu... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jau prisimarinavau agurkų, o gal kas žinote kokį nors receptuką mišrainių su agurkais?
Atsakyti
Gal galit patart?
Jei desiu:
3 l vandens
3 saukstai cukraus
3 saukstai druskos
3 saukstai acto
Agurkeliai bus saldziarugsciai ar labai svelnus? Gal kas darot tokiu marinatu ir galit parasyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aba @ 2006 08 01, 22:51)
Gal galit patart?
Jei desiu:
3 l vandens
3 saukstai cukraus
3 saukstai druskos
3 saukstai acto
Agurkeliai bus saldziarugsciai ar labai svelnus? Gal kas darot tokiu marinatu ir galit parasyt  bigsmile.gif

Turiu toki receptuką. Tik čia reikia dėti ne 9 proc. actą, bet acto esenciją. Vieno šaukšto 9 proc. acto litrui vandens per mažai. Iššaudys.
Atsakyti
QUOTE(aba @ 2006 08 01, 22:51)
Gal galit patart?
Jei desiu:
3 l vandens
3 saukstai cukraus
3 saukstai druskos
3 saukstai acto
Agurkeliai bus saldziarugsciai ar labai svelnus? Gal kas darot tokiu marinatu ir galit parasyt  bigsmile.gif

Lygiai tą patį dedu jau daug metų,tik cukraus vienu šaukštu mažiau dedu.
O su aspirinu ankščiau dažnai marinuodavau,tik acto nebedėdavau,nes vyras turi opą ir negali rūgščiai valgyti.Tik dabar nerandu rusiško aspirino,o po turgų nėra laiko ieškoti. doh.gif doh.gif
Atsakyti