Mano mama vis pridaro neskanių marinuotų agurkų, tai nutariau pats pasidaryti sau skanių
Perskaičiau visą temą, bet tokių dar neradau. Čia paprastas receptas ir labai skaniai atrodo. Paragausiu po kelių savaičių ir pasakysiu ar skanu
Pagal šias porcijas man gavosi 4 - 750ml stiklainiai.
~2kg mažų agurkėlių
3 vidutinio dydžio svogūnai
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
Marinatui:
~1,2l vandens
200ml 9% acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai
Mažus 3-5cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4val. mirkyti sūriame vandenyje (1l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70 laipsnių C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90 laipsnių C temperatūroje 0,5l talpos stiklainius 8 min., 1l - 10 min., 3l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.
Kad agurkai būtų kieti reikia dėti kalcio chlorido