Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir TV

sveikos mamytes 4u.gif dukrytei 5men ir 2 sav smile.gif televizoriuje jai patinka tik reklamos blink.gif jei zaidzia ar verkia ar net kai valgo atrodo bevalgydama va tuoj uzmigs ,bet neee schmoll.gif isgirsta reklama ir reik pasiziuret kas ten doh.gif reklama tai viskas nieko daugiau nebereik schmoll.gif tik reklama,o kai baigiasi reklamos ir ji nebeziuri teliko rolleyes.gif tai va rolleyes.gif as manau, kad nera sveika vaikuciui ziuret tv ,nu bet tai ka daryt kai koki gera filma rodo ar zinias norisi paklausyt blink.gif
Atsakyti
Mano sūnus ir reklamas žiūri doh.gif reik išjungti TV arba nešti iš kambario - kitaip neatitraukia akių blink.gif blink.gif
Atsakyti
o mums TV yra tabu, nes turim toliaregystę plius penkių dioptrijų ir gydytoja pasakė, kad dėl akiniuotų tėvų vaikams gresia akiniai... todėl jei veikia televizorius, nė vieno vaiko nėra... vyresnioji supranta, o mažiukas būna kitame kambary, nes jį domintų garsai ir vaizdai... - kartą maitinau ir pamačiau, kaip jį vilioja smile.gif
Ir iki šešerių metų sakė geriau jokio televizoriaus, o kompiuteris tik nuo keturiolikos... kažin ar taip pavyks, bet mėginsim... smile.gif
Atsakyti
O mūsų telikas stovi nežiūrimas. Vyras tik formulę pasižiūri. O man ten nieko įdomaus nerodo. Dar kartais kokį filmą iš kompo pasijungę pažiūrim. Bet vaikas nekreipia dėmesio - ropinėja po kambarius, katiną gaudo smile.gif
Atsakyti
sunui iki 2 metu neleidom teliko ziuret, o dabar ir mazylei tabu. vis sukinejasi nori ziuret tai pastatom dideli sketi jos zaidimu teritorijoj ir teliko nebera. smile.gif
o maziukams mano nuomone tikrai neverta rodyti teliko, juos zavi tik sviesyciu mirguliavimas, o kas ten vyksta psichika dar nelabai speja pagauti. kad ir toks paprastas dalykas kai teletabiai atkreipkit demesi veiksmas vyksta letai, aplinka perdaug nesikeicia, o kas kalbama po keleta kartu kartojama, bet cia jau didesniems vaikuciams nei 2 metukai. tai tada kam zaloti lelius jei jiems is to jokios naudos. kartais reikia vaikams parodyti kada ir kur ju vieta.
Atsakyti
na mums jau metukai , bet ir as stengiuosi nejungti tv kol vaikas vaiksto po kambari, kai uzmiega, tada isijungiam, paziurim kokias laidas ar filma, seip jei diena ka nors norim idomaus paziureti turiu tv virtuveje , nedideli, tai labai gerai, ta isijungiam ir jokiu problemu
na kolkas musu akytes geros, bet vistiek gydytoja sake kuo maziau tv iki 3 metuku, bet kad vaikas kai kada uzmes aki i tv sake nieko baisaus , manau viskas turi buti su saiku, jei per diena vaikas paziures koki pusvalanduka, tai nemtau nieko blogo, bet aisku kuo veliau tai prades daryti tuo geriau smile.gif
Atsakyti
Mano amzylei patinka telikiuka ziureti. Norsdaramzyte,bet sedi savo lovyteje ir spiegai ziuredama
Atsakyti
sveikos mamytes!!!
maniskiam jau po keliu dienu bus 6 menesiai. labai domisi tv. manau kad vaikas turi pazinti pasauli is visu pusiu tik nereikia perlenkti lazdos.
Atsakyti
žiūri dar ir su kokiu susidomėjimu, tik pamėgink uždengt iš karto pyksta smile.gif
Atsakyti
pas mus jau iš vis kažkokia manija su tuo teliku...dieną dar mažiau, nes nieko gero nerodo, nebent teletabius įjungiu. O vakare tai visokios laidos, filmai, nugi negali mūsų šeima be teliko, tai vaikas pagatavas ant jo užlipt, tai reikia užsiimt su ja labai rimtai, žaisti, dominti kitais dalykais, bet tada ir laidos mažai pažiūri... tongue.gif
o dėl tų reklamų - tai viena mama labai gerai buvo išsireiškusi - geriausias multika - reklama. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drakosa: 23 spalio 2007 - 09:24
Aš tai ir iki vaiko gimimo teliko beveik nežiūrėdavau, mano supratimu, nieko (ar beveik nieko) gero per jį nerodo. Tai nebūtų ir dabar problemos, deja, yra kas įjungia tv ir be manęs - vakarais ir savaitgaliais smile.gif O telikas yra kaip tik tam kambaryje, kur dukra praleidžia daugiausia laiko. Vienos kitam kambary neuždarysi, o aš irgi nelabai norėčiau būti ten su ja visą laiką užsidarius. O pabandyk paprašyti, kad vyras tv išjungtų, kai, pvz., krepšinį rodo biggrin.gif Tai ir neišeina, kad visai vaikas tv nematytų... Kitos mamos rašė, kad ir kai tam pačiam kambary būna, uždengia nuo vaiko tv, bet mums tai nepavyktų, nes dukra juda laisvai ir mikliai išlįstų iš už uždangų g.gif
Bet dabar pastebiu, kad ne visada ji ir žiūri į teliką, užsiima savais reikalais, o į ekraną tik kartais akį užmeta smile.gif . O kartais priropoja, atsistoja ir pradeda čiupinėti ekraną, visa laiminga, krykštauja... Šito tai jau netoleruojam schmoll.gif
Vis tik geriausia, mano manymu, kai išvis kūdikis tv nemato. Akių gadinimas, o lavinimo irgi jokio. Turinio vis tiek dar nesupranta (ir ačiū Dievui, bent jau daugeliu atvejų), o vaizdas ir garsas - tik triukšmas ir isterija.
Šiaip buvo ir juokingų situacijų... Kažkada labai krykštauti pradėjo, kai Marijus Žiedas žinias pradėjo skaityti, nežianu, gal balsas jai patiko biggrin.gif
Dar prisiminiau - aš irgi kartais įjungiu tv blush2.gif Kai reikia eiti į lauką, o dukra baisiai nenori rengtis (o vis tik ruduo, kol sudedi visus sluoksnius...), ir kai kerpu nagus smile.gif
Atsakyti
AS tv ijungiu tik vakarais ir savaitgaliais,diena neziuriu,ne svisas laikas vaikui,o kad vaika suzmeta akyei reklamas,tai nieko jam neatsitiks.Paauges dar netiek laiko praleis ziuredamas filmukus ir zaisdamas kompu doh.gif
Atsakyti