sveikos mamytes
dukrytei 5men ir 2 sav
televizoriuje jai patinka tik reklamos
jei zaidzia ar verkia ar net kai valgo atrodo bevalgydama va tuoj uzmigs ,bet neee
isgirsta reklama ir reik pasiziuret kas ten
reklama tai viskas nieko daugiau nebereik
tik reklama,o kai baigiasi reklamos ir ji nebeziuri teliko
tai va
as manau, kad nera sveika vaikuciui ziuret tv ,nu bet tai ka daryt kai koki gera filma rodo ar zinias norisi paklausyt
Mano sūnus ir reklamas žiūri
reik išjungti TV arba nešti iš kambario - kitaip neatitraukia akių
o mums TV yra tabu, nes turim toliaregystę plius penkių dioptrijų ir gydytoja pasakė, kad dėl akiniuotų tėvų vaikams gresia akiniai... todėl jei veikia televizorius, nė vieno vaiko nėra... vyresnioji supranta, o mažiukas būna kitame kambary, nes jį domintų garsai ir vaizdai... - kartą maitinau ir pamačiau, kaip jį vilioja
Ir iki šešerių metų sakė geriau jokio televizoriaus, o kompiuteris tik nuo keturiolikos... kažin ar taip pavyks, bet mėginsim...
Ir iki šešerių metų sakė geriau jokio televizoriaus, o kompiuteris tik nuo keturiolikos... kažin ar taip pavyks, bet mėginsim...
O mūsų telikas stovi nežiūrimas. Vyras tik formulę pasižiūri. O man ten nieko įdomaus nerodo. Dar kartais kokį filmą iš kompo pasijungę pažiūrim. Bet vaikas nekreipia dėmesio - ropinėja po kambarius, katiną gaudo
sunui iki 2 metu neleidom teliko ziuret, o dabar ir mazylei tabu. vis sukinejasi nori ziuret tai pastatom dideli sketi jos zaidimu teritorijoj ir teliko nebera.
o maziukams mano nuomone tikrai neverta rodyti teliko, juos zavi tik sviesyciu mirguliavimas, o kas ten vyksta psichika dar nelabai speja pagauti. kad ir toks paprastas dalykas kai teletabiai atkreipkit demesi veiksmas vyksta letai, aplinka perdaug nesikeicia, o kas kalbama po keleta kartu kartojama, bet cia jau didesniems vaikuciams nei 2 metukai. tai tada kam zaloti lelius jei jiems is to jokios naudos. kartais reikia vaikams parodyti kada ir kur ju vieta.
o maziukams mano nuomone tikrai neverta rodyti teliko, juos zavi tik sviesyciu mirguliavimas, o kas ten vyksta psichika dar nelabai speja pagauti. kad ir toks paprastas dalykas kai teletabiai atkreipkit demesi veiksmas vyksta letai, aplinka perdaug nesikeicia, o kas kalbama po keleta kartu kartojama, bet cia jau didesniems vaikuciams nei 2 metukai. tai tada kam zaloti lelius jei jiems is to jokios naudos. kartais reikia vaikams parodyti kada ir kur ju vieta.
na mums jau metukai , bet ir as stengiuosi nejungti tv kol vaikas vaiksto po kambari, kai uzmiega, tada isijungiam, paziurim kokias laidas ar filma, seip jei diena ka nors norim idomaus paziureti turiu tv virtuveje , nedideli, tai labai gerai, ta isijungiam ir jokiu problemu
na kolkas musu akytes geros, bet vistiek gydytoja sake kuo maziau tv iki 3 metuku, bet kad vaikas kai kada uzmes aki i tv sake nieko baisaus , manau viskas turi buti su saiku, jei per diena vaikas paziures koki pusvalanduka, tai nemtau nieko blogo, bet aisku kuo veliau tai prades daryti tuo geriau
na kolkas musu akytes geros, bet vistiek gydytoja sake kuo maziau tv iki 3 metuku, bet kad vaikas kai kada uzmes aki i tv sake nieko baisaus , manau viskas turi buti su saiku, jei per diena vaikas paziures koki pusvalanduka, tai nemtau nieko blogo, bet aisku kuo veliau tai prades daryti tuo geriau
Mano amzylei patinka telikiuka ziureti. Norsdaramzyte,bet sedi savo lovyteje ir spiegai ziuredama
pas mus jau iš vis kažkokia manija su tuo teliku...dieną dar mažiau, nes nieko gero nerodo, nebent teletabius įjungiu. O vakare tai visokios laidos, filmai, nugi negali mūsų šeima be teliko, tai vaikas pagatavas ant jo užlipt, tai reikia užsiimt su ja labai rimtai, žaisti, dominti kitais dalykais, bet tada ir laidos mažai pažiūri... 
o dėl tų reklamų - tai viena mama labai gerai buvo išsireiškusi - geriausias multika - reklama.
o dėl tų reklamų - tai viena mama labai gerai buvo išsireiškusi - geriausias multika - reklama.
Aš tai ir iki vaiko gimimo teliko beveik nežiūrėdavau, mano supratimu, nieko (ar beveik nieko) gero per jį nerodo. Tai nebūtų ir dabar problemos, deja, yra kas įjungia tv ir be manęs - vakarais ir savaitgaliais
O telikas yra kaip tik tam kambaryje, kur dukra praleidžia daugiausia laiko. Vienos kitam kambary neuždarysi, o aš irgi nelabai norėčiau būti ten su ja visą laiką užsidarius. O pabandyk paprašyti, kad vyras tv išjungtų, kai, pvz., krepšinį rodo
Tai ir neišeina, kad visai vaikas tv nematytų... Kitos mamos rašė, kad ir kai tam pačiam kambary būna, uždengia nuo vaiko tv, bet mums tai nepavyktų, nes dukra juda laisvai ir mikliai išlįstų iš už uždangų
Bet dabar pastebiu, kad ne visada ji ir žiūri į teliką, užsiima savais reikalais, o į ekraną tik kartais akį užmeta
. O kartais priropoja, atsistoja ir pradeda čiupinėti ekraną, visa laiminga, krykštauja... Šito tai jau netoleruojam
Vis tik geriausia, mano manymu, kai išvis kūdikis tv nemato. Akių gadinimas, o lavinimo irgi jokio. Turinio vis tiek dar nesupranta (ir ačiū Dievui, bent jau daugeliu atvejų), o vaizdas ir garsas - tik triukšmas ir isterija.
Šiaip buvo ir juokingų situacijų... Kažkada labai krykštauti pradėjo, kai Marijus Žiedas žinias pradėjo skaityti, nežianu, gal balsas jai patiko
Dar prisiminiau - aš irgi kartais įjungiu tv
Kai reikia eiti į lauką, o dukra baisiai nenori rengtis (o vis tik ruduo, kol sudedi visus sluoksnius...), ir kai kerpu nagus
Bet dabar pastebiu, kad ne visada ji ir žiūri į teliką, užsiima savais reikalais, o į ekraną tik kartais akį užmeta
Vis tik geriausia, mano manymu, kai išvis kūdikis tv nemato. Akių gadinimas, o lavinimo irgi jokio. Turinio vis tiek dar nesupranta (ir ačiū Dievui, bent jau daugeliu atvejų), o vaizdas ir garsas - tik triukšmas ir isterija.
Šiaip buvo ir juokingų situacijų... Kažkada labai krykštauti pradėjo, kai Marijus Žiedas žinias pradėjo skaityti, nežianu, gal balsas jai patiko
Dar prisiminiau - aš irgi kartais įjungiu tv
AS tv ijungiu tik vakarais ir savaitgaliais,diena neziuriu,ne svisas laikas vaikui,o kad vaika suzmeta akyei reklamas,tai nieko jam neatsitiks.Paauges dar netiek laiko praleis ziuredamas filmukus ir zaisdamas kompu