Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 26, 10:26)
Muka 4u.gif
Kamado anglys pabrango šiemet dvigubai . Nebūčiau pirkusi pati ... Kai gavau dovanų tai naudoju . Jie labai puikiai visokiose terasose prie kotredžų ir tt.

O dabar mažiau noriu ax.gif reikia pečių įvaldyti rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas,

atveso,tik 16,smagu.
Mes siemet dvi barbekines pirkom,nu ne tokius kamado ar dar kazkokius dujinius,paprastus malkinius.Viena dideliam buriui zmoniu,o kita,toki kobirini,tik mudvien sode pasidaryt barbekiu.Angliu nemegstu,naudot,man tada mesa smirdi jomis.Mes turim uzsipirke spec malku barbekinei,tai deda paprastu ikurimui,o paskui tu nauju del kaitros sustiprinimo.Noriu barbekiu mesos. bigsmile.gif
Neplanuoju ka veiksiu savaitgali,priklausys nuo oro.
Atsakyti
Kamado gaminimas tik anglimis. Uždegimas tik uždegimo degtukais , jokios malkos nesikrauna. Ar popierius. Geros anglys nesmirda. Jei perki rekomenduojamas.
Kamado pliusas yra galimybė lėto gaminimo +galimybė kepti pyragus, apkepus, gaminti troškinius , siubas ir tt.
PVZ vasara vienu kūrimu pagaminu pietus, o paskui dedu šmotą mėos lėtam kepimui . Patogu .
O šiap turim ir gerą, meistro gamintą šašlykinę... Bet šią vasarą dar nekūrėm smile.gif
Atsakyti
Svarbiausia turet ka nors ,kad gaminti konservus lauke,per tokius karscius neprikaitint patalpu.
Ingrida ,kriauses gali su raudonuoju vynu padaryt ,vaiku nera,paskui z\iema labai skanu ,o cukraus nereik biggrin.gif
As turiu karsti islaikanciu plytu ugniakura,bet naudoju savo gaminta tvirtesni geliu puoda,nes maz\as,kelios vynuogiu malkos ir voila,greita ir efektyvu biggrin.gif Artisan stail biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 26, 09:05)
Kamado gaminimas tik anglimis. Uždegimas tik uždegimo degtukais , jokios malkos nesikrauna. Ar popierius. Geros anglys nesmirda. Jei perki rekomenduojamas.
Kamado pliusas yra galimybė lėto gaminimo +galimybė kepti pyragus, apkepus, gaminti troškinius , siubas ir tt.
PVZ vasara vienu kūrimu  pagaminu pietus, o paskui dedu šmotą mėos lėtam kepimui . Patogu .
O šiap turim ir gerą, meistro gamintą šašlykinę...  Bet šią vasarą dar nekūrėm smile.gif


Paskaiciau apie ta komado,nu jei brangs energija iki debesu,gal ir geras dalykas.Pas mus raso,kad 80% brangs dujos ir elektra.
Mes perkam medzio angli saslykinei,o tas komado irgi naudoja medzio angli.Bet vasar pas mus sunku rast kur medzio anglies.O kai rasiau apie angli saslykinei,tai yra ir tu paprastu angliu,kurios man smirdi.
Atsakyti
Komado brangus, juos vagia. Mes nepaliekam kieme kaip kokios šašlykinės už 50 pinigų ... Nenusineš nes sunkus, bet nusivežti gali .
Medžio angliu liepiau MB nupirkti kai ras akcijinių , negenda.
Kas važiuojate per Lietuvą, atkreipkit dėmesį , kad šiaudų nesmulkina nukulus javus . Presuoja į rulonus. Gamins granules , jau apsimoka ... Šiuo metu kažkas labai gražai uždirba.
Skaičiau , kad vokiečių pensininkai , dėl pakilusių šildymo kainų žiemą bus PRIVERSTI praleisti Ispanijoje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Norėčiau tokios prievaros. Manau ir britų pensininkai analogiškai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 rugpjūčio 2022 - 11:55
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 26, 10:42)
Komado brangus, tod

Aga
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 08 26, 11:50)
Svarbiausia turet ka nors ,kad gaminti konservus lauke,per tokius karscius neprikaitint patalpu.
Ingrida ,kriauses gali su raudonuoju vynu padaryt ,vaiku nera,paskui z\iema labai skanu ,o cukraus nereik biggrin.gif

Gal galima plačiau?Google radau tik virtas kriaušes raudoname vyne.Kaip tik turime vyšnių naminio vyno. ax.gif Einu rinkti kriaušių. ax.gif
Tikėsite ar ne voveraičių radau ryte,kepa ant sviesto ir kelis raudonikius.Baravykiukai dygsta,bet ir kirmyja.Po lietaus kaip gera kvėpuoti ryte miške.Jau voratinkliai draikosi. wub.gif
Atsakyti

Dusia, noriu knygos ❤️

P.S. man patinka meškerės ir patinka gaudyt žuvį. Pačiai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 26 rugpjūčio 2022 - 12:58
QUOTE(Pou @ 2022 08 26, 13:57)
<p>Dusia, noriu knygos ❤️</p>
<p>P.S. man patinka meškerės ir patinka gaudyt žuvį. Pačiai.</p>


O kas slieką ant kabliuko užkabina ?
Pasenau ir slieko gaila biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Vaikystėje žvejodavau karosus , pati dubasindavau ir kepdavom ant laužo .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 rugpjūčio 2022 - 13:58
Labas rytas.
Vakar mane ignoravo forumas, visą mano litaniją išmetė. Tai tingėjau iš naujo rašyt. Ai, vistiek nieko naujo, ta pati katė, tie patys jos kaprizai smile.gif
Šiltnamyje dėl įdomumo užsiauginau arbūzų, nu ir ką, nevalgau aš jų. Nemėgstu. Prapjaunu, paragauju ir metu per tvorą zuikiams puotaut. Kažkur vežt, ieškot kam atiduot, klausinėt kas norėtų, nu, neturiu motyvacijos. Ir agurkų, ir pomidorų, obuolių perteklių tiesiog išmetu ir nesuku sau galvos. Su laiku pamačiau kiek man rūpesčių atsimeta ir tuo patenkinta. Ir zuikiai, ir stirnos, meškos irgi patenkintos..

Va, braškių tai niekam neduodu, viską pati suvalgau smile.gif Netgi užsisakiau pavasariui naujų daigų. Radau antikvarinių ir užsireikėjo. Kažkaip mano darže netyčia darosi braškių bandymų poligonas. Ieškau sau skaniausių. Pamažu randu. Tik per tokius karščius negaliu žemės knist, tai liūdesys man.

Rugsėjis man - bonifacijaus atostogos! Pagaliau pažiūrėsiu ir į veidrodį biggrin.gif Trumpam skrendu ir uk. Pas Luety biggrin.gif Juokauju.. Bet šiaip būtų faina apsičiupinėt bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Obuolių pyragas,kaip jūms iš kokių obuolių skaniausias?Dabar kai pasirinkimas didelis?Manau alyviniai geriausi?Nes ir antaninė pradėjo mėtyti ir saldinė.Svarbiausia antaniniai jau kvepia. bigsmile.gif Kažką gaminti dar mažoka.Matyt nuo sausros?Ar nenumirs,nes didelę pavasarį šaką nupjovėme,tai aip dėjo obuolių šiemet. bigsmile.gif Bet kamienas jau baigiasi. ax.gif
Kriaušes užraugiau,matysime.Radau receptą burokėliai raugti su kriaušėmis,reiks pabandyti.MB burokėlių raugtų rasalą geria,pirkdavau,dar oho kiek mokėdavau. blink.gif
https://pirmassaukst...intos-darzoves/
Atsakyti