Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Braškių specialystės?Dešimt gal kelmų žydi ,pilni krūmai žiedų.Tik žiedai ir uogos nedidelės.Nualins krūmus,kitąmet jau ten uogų labai nesitikėti? ax.gif Kas kelios dienos po saują prisiskinu braškių. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 25, 12:12)
Braškių specialystės?Dešimt gal kelmų žydi ,pilni krūmai žiedų.Tik žiedai ir uogos nedidelės.Nualins krūmus,kitąmet jau ten uogų labai nesitikėti? ax.gif Kas kelios dienos po saują prisiskinu braškių. ax.gif

Tai gal pas tave remontantinės jos? Kur iki šalnų dera?
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 08 25, 11:54)
Žodž, mergelkos, išsirūkinau, kvepiu kaip dešra, bet šiandien iki vakaro kitokio aromato ir nebus. Einu dYrbC..

Dešra su pomidorais visad patiekta, ko ten toj parduotuvėj bereikėt gali? ))

Ir palik katę ramybėj. Tokio kepacy dar biedną gyvulėlį trobon tįsia. Gal ji atsigaivint lauke naktį nori??
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 08 25, 11:39)
*Kaip marinavai?
**Turiu rusiska schema,jei ka domina

* oi, jau iš manęs jokių gurmaniškų stebuklų nesulauksi. Actas, druska, cukrus, į stiklainį krapo šakelė, lauro lapas, skiltelė česnako, keli juodi ir kvepiantys pipirai, marinatą 2 k. užpilu ir nieko nekaitinu.
** kokios dar rusiškos schemos unsure.gif
Šiaip tai viena pažįstama prieš pora dienų man pasakė, kad rusas kaltas vien tuo, kad yra rusas. Vot tep.

QUOTE(saintlina @ 2022 08 25, 12:26)
Nelijo, nelyja ir nesiruošia lyt. Nakum tokį orą. Kava, pasiimk savo šilumėlę ))

Tris dienas Vilniuj buvom. Šuniui du ventiliatoriai visą parą )) bute 29 laipsniai.  Lauke net dešimtą vakaro karštis. Šian parsikraustėm su šuniu į kaimą. Sakiau, negrįšiu kol neatvės.
Papildyta:
Ne rugsėjį jos išskrenda? Man rodos, apie vidurį.

Ir pas mus nelyja. Jau galėtų, bet bijau užsipageidaut, nes kai pradeda, tai be stabdžių smile.gif
Pas mus šilčiausiam kambary daugiausia kiek mačiau, tai vienu metu 27 rodė. Dabar pvz. 26. Yra kambarys ir kur 24-25. Nu mano darbo vietoj tai nuolat 28-30 - nieko, gyva dar biggrin.gif. Bet jau batarkės po biškį sėda ir man biggrin.gif
Šuo gauna vandens ant kupros kelis kartus dienoj, dar lauke kartais pasieško pavėsio - kartais, nes pvz. neseniai išlindau su porcija vandens, tai guli ant saulės, kai šalia pavėsis.
Ir nėr ko čia buzotis ant karščio - viskas, tuoj atšals, verksi tada biggrin.gif. Nu gerai - tu neverksi, bet aš tai tikrai verksiu biggrin.gif
O kada gervės išskrenda tiesą sakant ir neužfiksuoju. Tik kai grįžta, tada jau jo - būna viena džiugiausių metuose dienų wub.gif
Atsakyti
Ex,nu fu,pagaliau pasirodei.Smagu,kad gyvybinga ir supuliaves pirstas ar ranka,nesukele problemu.Nepradink tiek ilgai,neramu.
Isivaizduoju,kaip tu barbariskai kate uz uodegos velki i nama. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu vaizdas ne koks. biggrin.gif biggrin.gif
Tu tusciai nedegink,gali ziema reiket trobai kurent,nes kuras tai ojojoj,kokiom kainom bus.Bent bulviu issivirk ant to lauzo,ar desra,vis ne veltui kurenta.Pas mus sode negalima nieko kurent,bauda iskart.\o tai pas tave nera arti kaimynu,jie neburba.?
Kava,aciu,nemarinuosiu,sunus neatejo pasiimt sunokusiu gerokai pomidoru is namu,tai as jam iskepsiu padazo,sunaudos jie ant picu,padazams,jie didele seima.
Ingrida,ir as tokiu turiu,bet mano tai remontantines.Kask lauk i vazonus,turesi istisa sezona braskiu.
Schema rusu kalba,sorry.
Paprasats rusu tautybes zmogus,toks pats zmogus kaip tu ir as.As ne rasiste.Viskuo kalta sistema.

Pas mus vakar prie bibliotekos MB pakviete paziuret per langa,trys seimos ukru su veliava ant peciu staipesi,fotkinosi anglams po nosim,sukaliojo,mergica dar su tautiniais rubais ir geliu popieriniu vainikeliu ant galvos vaidenosi,visi dare po atskira kadra,gal po minute vienam kadrui skyre,matesi,kad specialiai vaidenasi.Staiga atguzejo visa kolona vaiku su suaugusiais ir visi su veliavom su azovo svastikom,su balionais,,plesdami ukru liaudies daina,saukdami slava...ir gerojam...omg patrauke i miesta.Kiek buvo anglu,visi spruko is kelio,nusisuko,galvas nuleido,galvom kiti linksejo,mol musu vel laukia gauja islaikytiniu is musu pinigu,zodziu vaizdelis kiek akiplesiskas,mazam pensininku mieste tokia meroprijatja.Interpretuokit kaip norit,bet man tai cia ziauru.
Atsakyti
Luety ,metropolijoje visada geriau gyvent kriz\iu laikais.Sunakas ,kandidatas i PM jau ivertino mokslininku indeli i pandemija,tik kad kaz\kas atrado ir jo dalyvavima netesiogini.Bet tai rodo ,kad bent kaz\ka imanoma dar padaryt.O pabandyk sulot kolonijose biggrin.gif Tuoj meiles stoka apkaltins.Ir dabar toks laikas ,kai visi pries visus.
Ateis ivertinimas viskam ,su laiku.
Atsakyti
Luety, jei neklystu, pas mus augalinės kilmės liekanų negalima deginti tik miestuose ir miesteliuose. Kaimuose laikantis tam tikrų reikalavimų galima.
O apie politiką... Tiek to. Nepradėsiu smile.gif
Atsakyti
Taigi sakau ,lot ant valdzios tik metropolija gali.Kolonijos turi tylet ir kentet, graz\uoles biggrin.gif
Atsakyti
Lot visi gali. Tik kas iš to...
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 08 25, 12:22)
Luety ,metropolijoje visada geriau gyvent kriz\iu laikais.Sunakas ,kandidatas i PM  jau ivertino mokslininku indeli i pandemija,tik kad kaz\kas atrado ir jo dalyvavima netesiogini.Bet tai rodo ,kad bent kaz\ka imanoma dar padaryt.O pabandyk sulot kolonijose biggrin.gif Tuoj meiles stoka apkaltins.Ir dabar toks laikas ,kai visi pries visus.
Ateis ivertinimas viskam ,su laiku.

Nu as neloju,as aprasiau situacija savo akimis.
Sunakas mane nustebino.Suprasciau,jei MP rinktu liaudis,bet dabar patys rinks,tai kazin kaip i tai paziures.Ar jie jau keis politika.Pagal mane,jei SAGE sugriove ekonomika del netinkamu karantino priemoniu,jie turi but patraukti teisinei atsakomybej. biggrin.gif OBETACIAU.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 25, 13:20)
Tai gal pas tave remontantinės jos? Kur iki šalnų dera?

Na kad ne remontantinės.Gal kad paukščiai viską vienu metu nulesė,nespėjo jos sunokti?Dabar atsigauna. mirksiukas.gif
Karšta,verdu mišrainę duris ir langą atsidariųsi ant skersvėjo, bala nematę, tas muses,išsipurkšiu nakčiai? ax.gif
Dvigubas darbas,vaikis nevalgo cukraus savo tik eritritolį,na ir ką jis matyt ne konservantas,visas kriaušes mesiu su avietėmis lauk.Suburbuliavo stiklainiai. bigsmile.gif
Atsakyti
Luety noriu schemos ... Gal kada ax.gif
Pasimokiau apie bites. Paskutinė pamoka. Kuo daugiau žinai tuo sunkiau ir baisiau ...
Pou mano rankelės turi būti stiprios , aš mergelė kaimietukė biggrin.gif
Kas pavargdavo eilėje prie šlapiankos stovėdami , o aš napusę turėjau minti karštą dieną biggrin.gif Taip sudėliojo gyvenimas .
Masažuotoja negalėčiau būti ... aš iš tų žmonių kurie nekaifuoja nuo svetimų žmonių , ypač jei juos tektų liesti .

Vakar Ukrainos nepriklausomybės diena buvo ...
Luety labai ilgai ( 20 metų ) gyveni saugiai . Sako po 10 metų dingsta savisaugos instinktas. Anglas ukrainiečio negali suprasti ... kiek šimtų metų jie saloje nekariavo ?
Pas mane savisaugos instinktas nedingęs, aš negyvenu saugiai .

Kaune baisus smogas. Vakar net matėsi ta pilkuma ant miesto .

Apie sportą - kai po epidūrinės subirėjo stuburas turėjau kažką rinktis - arba sportą ar vaistus, o gal ir operaciją .
Kai apie 40 gyvenimo metus ėmė blūdyti kasa, kepenėlės ir skydliaukė teko atsirinkti maistą.
Galėjau atsirinti daktarą ir pročkeles.

Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 25, 15:04)

Dvigubas darbas,vaikis nevalgo cukraus savo tik eritritolį,na ir ką jis matyt ne konservantas,visas kriaušes mesiu su avietėmis lauk.Suburbuliavo stiklainiai. bigsmile.gif

Klausyk , o su cukrumi laikosi ?
Man kažkaip užsifiksavę iš vaikystės, kad kriaušienė nesilaiko . Virdavo tik su bruknėmis , nes tada laikysis ? O bruknių ne visada būdavo ... taigi kriaušinenė retas patiekalas. Nors kriaušių bele kiek augo . Viena buvo labai skani konservavimui, ty kompotams.
Kažkada viriau, na kokį litrą, tai laikiau šaldytuvę, man iš pasamonės ... jei išnešiu sklepan, surūgs .
Atsakyti