Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Matai, jei apie vaismedžius kalba, tai tik nakčiai aprišt galima,

O kodėl tik nakčiai? Aš galvojau aprištus palikt pirmadienį išvažiuodama iki kokio trečiadienio..

Atsakyti

Tai jau taip, apkasuose. Duobės iki kelių daug kur. Didžiausi grioviai. Vietom velėnos visai nelikę, t. y. po kokį kvadratinį metrą tuščia. Visas sklypas taip, pievutė. O ruošėmės šį savaitgalį jau atsivežt žoliapjovę ir pjauti.

Va ir džiaukis gamta. Ilgus metus nebuvo, nes dėl kiaulių maro medžiotojai išnaikino. Pernai aplink sklypą jau paknisiota buvo. Šįmet prie keliuko jau kelis kartus šviežiai buvo paknista. Na o dabar baisu, viskas išknista.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 04 20, 08:35)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Amadėja*" data-cid="73145017" data-time="1713557147"><div><p>Matai, jei apie vaismedžius kalba, tai tik nakčiai aprišt galima,</p></div></blockquote><p>O kodėl tik nakčiai? Aš galvojau aprištus palikt pirmadienį išvažiuodama iki kokio trečiadienio..</p>

Laba,
O kaip bitutės žiedelį suras?
Atsakyti

Laba,

Pas mane tai dar ne išsiskleidė jie. Pumpurai tik

Atsakyti

Nemačiau dar bičių 

Atsakyti

Būna ir pas mus šernų, apknisa palei prūda, gal gert ateina 🧐

Atsakyti

Laba,

Viena jau savaitę žydi, jau surasta viskas. Kita dar tik su pumpurais, nėr dar ką surast )

Atsakyti

Nemačiau dar bičių 

Pas mus girdėjau zvimbiant.

Atsakyti

Labos,

Kažkas žiedus apdulkinti turi. Vėjas, bitės , kamanės. Ne pomidorai , ne savidulkiai augalai. Pas mane dideli augalai. Ką ten apdengsi. Nežinau ar buvo šalna, bet rytas apsiniaukęs tai neturėjo ? Sniegas gerai, tik jo turi būti daug. Šiemet ne tokios žiaurios šalnos kaip praėjusį pavasarį. Sausra ir šaltis buvo kartu. Ir tai visko užderėjo... 

Lietaus ir sniego žada ir Kaune ir kaime šiandien.

Pou, šernai grambuolius rinko. Baltymai. Vejos tikrai gaila :4u:​ . Tverti tvorą, kitaip neapsisaugosi. 

Atsakyti

Pas mus jau kriaušių pumpurai skleidžiasi, vyšnia taip pat tik tik prie sprogimo, obelys dar ne, vėliau žydės. Bet pernai obelų žiedai neišsiskleidę buvo nuvirinti, tiesiog nukrito kekės neišsprogusių žiedų. Tikiuosi, kad šįmet bus kitaip.

Dusia, yra tvora, bet per vartus įlindo, matyt - jie tokie reti. Sesė juokėsi, kad ką jau ką, bet grambuolius išrinko, tikriausiai. Anąkart visa pievutė išbadziota buvo - gal ežiukas, gal varnos ar usūrinis koks grambuolius rinko, bet čia jau kitas lygmuo. Net nežinom, kaip sutvarkyti. Ir kitas dalykas, kaip bus ateity, - gal nieko sodint negalėsim, jei jau įjuks.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 04 20, 08:38)
<p>Pas mus jau kriaušių pumpurai skleidžiasi, vyšnia taip pat tik tik prie sprogimo, obelys dar ne, vėliau žydės. Bet pernai obelų žiedai neišsiskleidę buvo nuvirinti, tiesiog nukrito kekės neišsprogusių žiedų. Tikiuosi, kad šįmet bus kitaip.</p><p></p><p>Dusia, yra tvora, bet per vartus įlindo, matyt - jie tokie reti. Sesė juokėsi, kad ką jau ką, bet grambuolius išrinko, tikriausiai. Anąkart visa pievutė išbadziota buvo - gal ežiukas, gal varnos ar usūrinis koks grambuolius rinko, bet čia jau kitas lygmuo. Net nežinom, kaip sutvarkyti. Ir kitas dalykas, kaip bus ateity, - gal nieko sodint negalėsim, jei jau įjuks.</p>

Labaryta,

Pou,gaila labai darbo,ziauru.Cia kaip pas mane panasiai,amzina kova su gamtos gyventojais.Anadien ateinu,braskes isknistos kurmiu,kalnelis prie kalnelio,net braskiu nematyt.
O tai galima gal tuos vartus sandaresnius padaryt?Vartai,tai ne tvora.
Kaip atsalo,tai ne tas zodis,be kambariu sildymo neapsieinam.Atrodo sauleta,bet siaures vejas ispucia viska.
Mano irgi obelis vienintele tiesiog apsipylus ziedais,nu bet atrodo salcio nebuvo,rodo 3 nakti buvo,bet laukuose kitaisp.
Atsakyti

Luety, aš vakar galvojau apie jūsų šeimą ir tas žiurkes. Ir šernus vadinau tuo žodžiu, kuriuo Dusia stirnas vadina :)

Užsandarinom, kuo galėjom tuos vartus, vėliau reiks daugiau skersinukų prikalt. Kaip nors.

Man mintyse vis tiek jau kitas sodas, sodyba ar namiuks kur Kauno raj. kurį laiką sukasi, jei sveikata visiškai nesugrius.

Atsakyti