Matai, jei apie vaismedžius kalba, tai tik nakčiai aprišt galima,
O kodėl tik nakčiai? Aš galvojau aprištus palikt pirmadienį išvažiuodama iki kokio trečiadienio..
Tai jau taip, apkasuose. Duobės iki kelių daug kur. Didžiausi grioviai. Vietom velėnos visai nelikę, t. y. po kokį kvadratinį metrą tuščia. Visas sklypas taip, pievutė. O ruošėmės šį savaitgalį jau atsivežt žoliapjovę ir pjauti.
Va ir džiaukis gamta. Ilgus metus nebuvo, nes dėl kiaulių maro medžiotojai išnaikino. Pernai aplink sklypą jau paknisiota buvo. Šįmet prie keliuko jau kelis kartus šviežiai buvo paknista. Na o dabar baisu, viskas išknista.
Labos,
Kažkas žiedus apdulkinti turi. Vėjas, bitės , kamanės. Ne pomidorai , ne savidulkiai augalai. Pas mane dideli augalai. Ką ten apdengsi. Nežinau ar buvo šalna, bet rytas apsiniaukęs tai neturėjo ? Sniegas gerai, tik jo turi būti daug. Šiemet ne tokios žiaurios šalnos kaip praėjusį pavasarį. Sausra ir šaltis buvo kartu. Ir tai visko užderėjo...
Lietaus ir sniego žada ir Kaune ir kaime šiandien.
Pou, šernai grambuolius rinko. Baltymai. Vejos tikrai gaila
. Tverti tvorą, kitaip neapsisaugosi.
Pas mus jau kriaušių pumpurai skleidžiasi, vyšnia taip pat tik tik prie sprogimo, obelys dar ne, vėliau žydės. Bet pernai obelų žiedai neišsiskleidę buvo nuvirinti, tiesiog nukrito kekės neišsprogusių žiedų. Tikiuosi, kad šįmet bus kitaip.
Dusia, yra tvora, bet per vartus įlindo, matyt - jie tokie reti. Sesė juokėsi, kad ką jau ką, bet grambuolius išrinko, tikriausiai. Anąkart visa pievutė išbadziota buvo - gal ežiukas, gal varnos ar usūrinis koks grambuolius rinko, bet čia jau kitas lygmuo. Net nežinom, kaip sutvarkyti. Ir kitas dalykas, kaip bus ateity, - gal nieko sodint negalėsim, jei jau įjuks.
Luety, aš vakar galvojau apie jūsų šeimą ir tas žiurkes. Ir šernus vadinau tuo žodžiu, kuriuo Dusia stirnas vadina ![]()
Užsandarinom, kuo galėjom tuos vartus, vėliau reiks daugiau skersinukų prikalt. Kaip nors.
Man mintyse vis tiek jau kitas sodas, sodyba ar namiuks kur Kauno raj. kurį laiką sukasi, jei sveikata visiškai nesugrius.