Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas, šiąnakt turėjo būti šalna kenkėja, sniegas - baika.

Mano Tėčiui uoslė neatsistatė po kovido. Man buvo dingusi, bet ne visai - labai stiprius kvapus (kavos, eterinių aliejų, intensyvių kvepalų) užuodžiau. Atsistatė persirgus ir dar po kokios savaitės, pamažu, bet tikriausiai, kad uoslė dabar yra tiesiog normali, anksčiau buvo labai, labai aštri (kartais net trukdė tas aštrumas, nes nuo nemalonių kvapų greit žiaukčioti pradėdavau - tiesiog per stipri smarvė būdavo).

Aš tai šįmet noriu gėlių. Jau tikriausiai, turguose babytės turėtų būti su gėlėmis atsiradusios.

Sekmadienį bandysim iki sodo nuvažiuot, bent iki pievos keliuko - reik dalį pomidorų nuvežt, nes kur toliau sustatyti, tai tokie balerūnai, visiškai laibučiai. Arčiau balkono langų - maži, drūtesni, užsigrūdinę.

Atsakyti

03076a229512624d5e8b854b41f8f890.jpg
Labas rytas.
Saintlina,pas jus jau uogų užuomazgos yra?Reikės nueiti pažiūrėti,pas mane labai ankstyva viena. ax.gif
Vakar du skirtingus lendrūnus nusipirkau,mačiau vazonuose,kad juos galima išskirstyti,padalinsiu.Pas mus mokvežoje atsidarė naujas skyrius didelis augalų,galva apsisuka atėjus. blink.gifNorisi visko.Užsisakiau vakar ar 10 miskantų,turi kurjeris atvežti.Noriu padaryti taip,kad neliktų plikos žemės,kad kuo mažiau ravėti. biggrin.gif
Važiuosiu pasiimti moheros siūlų susigalvojau sau nusimegzti pūkuotuką.Tik kur aš einu dabar? ax.gif
Laukiu atšilimo,reikia susodinti spriges,verbenas,petunijas.Manau sekmadienį jau bus galima.Dar į kabančius vazonus pilnai žydi surfinijos.

Kokius miskantus pirkai? Aš neišsirenku...

Atsakyti

Man vakar vakare buvo pradėje jaustis kvapai truputį, ryte vėl nieko, nosis užgulus. Gal vistik rinosinusitas, o ne covidas, bet neskauda skruostuise nieko, tik baisi pūlinga sloga. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 04 26, 09:28)
>Kokius miskantus pirkai? Aš neišsirenku...</p>

Kininius miskantus.www.margaskiemas.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 26 balandžio 2024 - 09:38

Kininius miskantus.www.margaskiemas.lt

Tai kininių visokių būna.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 04 25, 19:11)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Luety" data-cid="73145709" data-time="1714062068"><div><p>Dariau expromtu torta pagal si recepta <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.instagram.com/p/C3sX3TYo5Mq/'>https://www.instagram.com/p/C3sX3TYo5Mq/</a>
MB gimke.Gavosi gana puikus Napoleonas.Tik krema dariau ne ta putra su miltais ir pienu,bet plakiau sviesta su kondensuotu pienu,citrinos zieveles tarkavau ir spaudziau citrinos sultis.Uzskaitau.Ne sunku ,paprasta ir skonis gana puikus. </p></div></blockquote><p>Net aš užsimaniau daba tavo Napoleono 😍</p>

Labas rytas,
Saintlina,tai tinginiunkepeju Napoleonas,Muka iskepa sedevralini,isivaizduoju koki,nes esu turejus kepeja Kaune kai gyvenau,visada jai uzsakydavom.Skonis tai griuk negyvas.
Mano nera toks,bet netoli,tikrai uzskaitau.Beda ta,kad negalima pertept rugscia uogiene,nes ten tos iskeptos poduskutes maisosi su patarmasu.Tai apvoliota uogienej atrodys baisiai.O siaip sluoksniuota tesla graziai utsisluoksniavo,susimaise,MB sake varyk mane salin,nes cia cholesterolio kalnai,ims galva pypt,bet apsisukes ir vel prie torto.O jis gurmanas pas mane,ne visada jam itinku.Patiko ir man,reik kviest i talka visus,kad padet suvalgyt,kol mudu nenumirem.Skanu,bet junk maistas.
Lyja pas mus,bjauru,nakti visi sanariai maude,ir kelenu ir riesu ir klubu ir ciurnos,jau matyt imsim put visi per tuos lietus,gal ir gerai,kad islekiu i Ispanija,ten siuo metu 20-22.
Amadeja,o man atrodo,kad cia tau nuo tos pulingos slogos ir sinusito.As eiciau visur(kadangi Lietuvoj geriau prieinama medicina,nei UK)pas LORus ir mokamus ir ne,kad istirtu pilnai,kal ten operuodami ka paliko.Mano puskei taip buvo,gal du metus pulingos slogos,kol kreipesi pas tinkama lorista r vel operavo,vos nemire.
Atsakyti

Labas rytas,
Saintlina,tai tinginiunkepeju Napoleonas,Muka iskepa sedevralini,isivaizduoju koki,nes esu turejus kepeja Kaune kai gyvenau,visada jai uzsakydavom.Skonis tai griuk negyvas.
Mano nera toks,bet netoli,tikrai uzskaitau.Beda ta,kad negalima pertept rugscia uogiene,nes ten tos iskeptos poduskutes maisosi su patarmasu.Tai apvoliota uogienej atrodys baisiai.O siaip sluoksniuota tesla graziai utsisluoksniavo,susimaise,MB sake varyk mane salin,nes cia cholesterolio kalnai,ims galva pypt,bet apsisukes ir vel prie torto.O jis gurmanas pas mane,ne visada jam itinku.Patiko ir man,reik kviest i talka visus,kad padet suvalgyt,kol mudu nenumirem.Skanu,bet junk maistas.
Lyja pas mus,bjauru,nakti visi sanariai maude,ir kelenu ir riesu ir klubu ir ciurnos,jau matyt imsim put visi per tuos lietus,gal ir gerai,kad islekiu i Ispanija,ten siuo metu 20-22.
Amadeja,o man atrodo,kad cia tau nuo tos pulingos slogos ir sinusito.As eiciau visur(kadangi Lietuvoj geriau prieinama medicina,nei UK)pas LORus ir mokamus ir ne,kad istirtu pilnai,kal ten operuodami ka paliko.Mano puskei taip buvo,gal du metus pulingos slogos,kol kreipesi pas tinkama lorista r vel operavo,vos nemire.

O ką buvo palikę?

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2024 04 26, 09:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Luety" data-cid="73145780" data-time="1714119681"><div><p>Labas rytas,
Amadeja,o man atrodo,kad cia tau nuo tos pulingos slogos ir sinusito.As eiciau visur(kadangi Lietuvoj geriau prieinama medicina,nei UK)pas LORus ir mokamus ir ne,kad istirtu pilnai,kal ten operuodami ka paliko.Mano puskei taip buvo,gal du metus pulingos slogos,kol kreipesi pas tinkama lorista r vel operavo,vos nemire.</p></div></blockquote><p>O ką buvo palikę?</p>

Serveteles gabaliuka,merlines.
Atsakyti

Serveteles gabaliuka,merlines.

Siaubas 

Atsakyti

Luety ne kartą tokio tipo ale Napoleoną kepusi. Tik lakštais. Arba darai keturkampį, arba apipjauni tešlą pagal tortinę ar kt apvaliai. Gali pertepti uogiene. Tik geriau iš vakaro iškepti, kad persigertų kremas.

Kas nori gėlių, kas daržų aš mezgimo šį pavasarį... 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 04 26, 09:58)
<p>Luety ne kartą tokio tipo ale Napoleoną kepusi. Tik lakštais. Arba darai keturkampį, arba apipjauni tešlą pagal tortinę ar kt apvaliai. Gali pertepti uogiene. Tik geriau iš vakaro iškepti, kad persigertų kremas.</p><p></p><p>Kas nori gėlių, kas daržų aš mezgimo šį pavasarį... </p>

Is tos gatavos teslos lakstai ,sutepti su kremu tampa guminiai,o atskirai daryt Napoleono tesla,kept lakstus,nu ne man.Man turi but greit,o ciupinetis MB reikalas,jis gali murkdytis virtuvej su vienu receptu sausianiu puse dienos,o as noriu megzt,todel sitas receptas dabar bus mano favoritas kol kas,nes as ne kepeja,ne vireja,nekenciu virtuves,man joje praleistas laikas,tai laiko svaistymas..jau tokia esu gimus,niekada nemegau.Atrodo,nu kaip tu cia,esi moteris,turi megt....nu nemegstu nei virt nei kept.Buciau viena,tai gaminciau sau tik tai kas labai greit pasigamina,o dar dabar visokie karsto oro peciukai,kombainai,ninjos,ikisai istraukei gatava.Va cia tai man.
Atsakyti

Ne visi mėgsta gamint.

Atsakyti